tårtdags

Jag gör en tårta. En enorm tårta. Det är ett beställningsjobb till en arbetskompis som ska ha till sonens födelsedag. Det är pirrigt. Det är det alltid när jag gör något åt någon annan. Speciellt som det är pengar involverat. Hon frågade vad jag ville ha för tårtan. Jag sa att ingredienserna kostade 160kr och då kom frågan hur mycket jag vill ha för jobbet. Vad svarar man på det? Jag har ingen aning. Jag brukar göra rätt så schyssta tårtor men jag är ju inte ett konditori.. Hur tar man betalt. Jag vet att konditoriet i stan tar 260kr för en tårta till 17-18pers. Den här är lite större... Men jag kan väl inte ta 260Kr?? Jag avskyr att ta betalt... speciellt som jag tycker det är roligt att baka.. Det tar ungefär 3 timmar effektiv tid att göra en sån här tårta.. Om någon har ett förslag så är jag i idel öra.

Från det ena baket till det andra, jag ska chokladträff imorrn :) Jag och ett par kompisar till ska samlas och göra massa goda chokladgrejer. Byta lite erfarenheter och så vidare.. Ska bli jätte kul!
Oj, snart är klockan åtta. "Så ska det låta" börjar strax! Ja, jag vet... pensionärsvarning.. Men jag älskar musikprogram. Jag ylar ju som sagt när jag än får chansen :D

Prästkrage

Det här är min prästkrage för tillfället....

Jag tycker om;

Varm choklad
Långa varma bubbelbad
Oklippt gräs under bara fötter
Blommor som sticker upp ur asfalten
Böcker
Den där blicken
gryning
stjärnklara nätter
Stuvade makaroner och falukorv
baka
snilleblixtar
Vacker utsikt, och jag menar inte naturen :P


Jag är inte värst förtjust i;

tandsten
disk
spindlar
..................................... en del annat också..
Men hur kul va det här egentligen? Jag kände mig mer inspirerad till en sån här lista när jag låg i badet och filosoferade. Men jag antar att det mesta låter logiskt när man ligger och flyter för sig själv. Man försvinner liksom in i en alternativ verklighet. Jag kan till och med glömma bort vad jag väger och blir lika förvånad varje gång jag kliver upp och upptäcker att jag inte svävar iväg :)
Nu tänker jag hälla i mig varm choklad... gjord på choklad... :D

minus en

Idag blev jag av med en kär vän. Min Micra. Jag sålde den till min arbetskompis, jag önskar dom båda ett lyckosamt liv tillsammans :P Nu blir det till att promenera ett par veckor. Det är bara 3 veckor kvar till MC-premieren och då ska Miatan fram! Jäkla tidigt i år men men.. Det ska bytas skivor och belägg och målas bromsok, tvättas och poleras. Det kommer bli så tjusigt..

Mormor fick en bok förresten. En deckare, jag har inte en aning om den gick hem eller inte. Ibland syns det inte på henne vad hon tycker. Jag utgår ifrån att hon gillade den. Eftersom jag köpte en bok kan jag ju vidareutveckla med att jag va inne på Bokias rea och kollade. Det är inget vidare iår. Rätt så dött faktiskt. Ibland saknar jag att jobba där men jag kommer nästan genast på bättre tankar.

Nu ska jag gå och göra varm choklad. På kakao. Jag läste nämligen att det är bra om man har hosta.Nånting om några forskare i USA (var annars?), som hade gjort en massa tester som visade att ´varm choklad på kakao var tre gånger så bra på att lindra hosta som vanliga receptfria hostmediciner. Jag tyckte det lät jätte trevligt så det tänker jag fixa. Har hostat hela jäkla natten och knappt sovit en blund. Inte min sambo heller för den delen...Men som sagt - varm choklad. Jag älskar när lösningen på mina problem innehåller kakao.

Round two

Måndag, åh måndag! Jippi, ännu en vecka full av utmaningar. Full av räkningar som ska betalas, arbetstimmar som ska betas av så att man kan betala nämnda räkningar och om man har tur, en timme här och där för favoritprogrammet på tv. Själv är jag rätt förtjust i Grey's anatomy och House. Två sjukhus-serier. Vad säger det om mig? Jag gillar inte ens sjukhus..
Annars kan jag meddela att våren är här. Jag satt ute en stund på lunchen idag med två kollegor och njöt i solen. Tills en isvind svepte in över vår bänk. Jag svär att det är en ny istid på väg oavsett vad dom säger om global uppvärmning. Hur som helst. Det va gött med lite sol. Jag hoppas det håller i sig ett tag till. Jag ska sälja min bil imorgon och kommer att börja gå till jobbet. Då kan det va trevligt om det inte spöregnar i alla fall. Det är en del i min stora plan om ett sundare liv! Nej.. nu ljuger jag... Men snart ska Miatan fram och tills dess ska Micran va såld.. Endast två bilar i bruk i taget.. Man är ju inte gjord av pengar direkt. Det är ju fan att man ska ha så dyra hobbies.

Imorgon fyller min mormor år. Undrar vad jag ska hitta på till henne. Hon fyller ju inte jämt så man behöver ju inte ta i så man spricker. Annars tycker jag det är rätt så kul och fixa presenter. Om jag har rätt inspiration vill säga. Just nu har den inte infunnit sig ännu, vi får väl se.

Kuriosa om mig;

*Jag vill ha hus. Ett lagom stort, typ 4-5 rum lite utanför stan. Inte för långt, bara precis utanför så att man slipper ha grannar inpå knuten men inte så långt att man inte kan ta cykeln in till stan om man skulle villja. (Låter det som nåt jag skulle göra?)
*Hund.  Jag känner ett stort behöv att ha hund. Vilket är lite lustigt att jag nämner just nu när jg sitter och tittar på "Dogwhisperer", ett program om problemhundar. Men jag saknar känslan av att ha hund. Jag hade ett ganska starkt band till våran collie som vi hade när jag var yngre, men ändå så förstod jag nog inte riktigt då vad det va jag hade. Eftersom man är skilsmässobarn och inte hamnade i samma familj som Cayo,(vår hund), så tappade man lite kontakten med honom. Men sen jag var i Stockholm och jobbade några månader på ett hundcenter med hunddagis så känns det tomt. Det va en speciell känsla att gå med tio hundar i ett spann som alla accepterade mig som flockledare. Det är mäktigt. Men jag nöjer mig med en hund till att börja med :)

ja.. jag kom inte på mer kuriosa just nu... men jag kan nog  klura ut nåt mer till nästa inlägg.
Tjipp.


Även du, Brutus?

Eller... Även du, Veronica?
Ja, jag är en förtappad själ. En själ som gått vilse i mörkret, vars enda ljusglimt ligger i en blogg. Eller snarare.. Bloggen är mörkret.. Eller?? Skit samma. Alla andra skaffar sig blogg numera och jag känner mig utanför. Jag vill också tala om för alla som egentligen inte vill veta vad jag gör om dagarna. Och faktiskt så är det ju så att man kanske säger att man inte bryr sig om vad alla andra gör och säger och att man mest bara läser folks bloggar för att man väntar på att det ska börja något bra på tv. Skitsnack! Alla är vi lika nyfikna. Och när det där programmet på tv väl börjar så sitter vi i alla fall med näsan mot skärmen för att ta till oss vad den och den gjorde i helgen och med vem. So here goes...

Jag har tittat på melodifestivalen.

Så, nu är det sagt. Jag tycker det är intressant att titta på detta program. (Även om jag måste säga att det va ett skitprogram igår). Jag tycker det är jätte kul att tycka och tänka om kläderna och sångerna. Precis som att jag har bättre sångröst och skulle klara det galant.. Jag älskar att sjunga, det har mina vänner och bekanta bittert fått erfara. För att inte tala om stackarna på jobbet. Rätt va det är så sitter jag där och ylar det mesta jag orkar. Det är tur att man jobbar innom en sorts industri och inte har något med kundbemötande att göra.. Fast jag har i och för sig jobbat i bokhandel och där verkade kunderna faktist gilla mig, om jag får säga det själv. (Ingen annan kommer väl säga det åt mig.) Speciellt de gamla tanterna som kom in verkade tycka att jag va en trevlig ung dam. Och jag gillade dem också måste jag säga. Om det är någonting jag saknar från bokhandeln så är det alla gamla rara tanter i fina kappor och söta hattar, oftast svischande fram på en rullator. De gjorde alltid dagarna lite lättare.

Angående den här bloggen förresten.. Den kommer inte innehålla något vettigt.. bara en massa om mig... Kanske en och en annan bild, man vet aldrig. Som nu till exempel. (Inte bild alltså, bara onödig info.) Nu kan jag tala om det oerhört intressanta att jag ska åka och handla. Jag ska göra en tårta... för jag tycker om tårta... och för att jag har köpt coola formar att göra tårtor i.. tårtbottnar alltså...
Så det så.

RSS 2.0