Kycklingwok från en SF

Japp, idag har jag gjort en kycklingwok. Förbannat god blev den också. Tänk vad lycklig man blir när saker går den  väg man tänkt. Enkelt va det med, ännu bättre. Jag är sjukt mätt och det va inte sista gången det va gjort!
Annars har det varit lugnt idag. Förutom en heldag på jobbet med allt vad det innebär så tog jag en prommenad ner till stan tillsammans med en kollega. Mycket snack blir det när man är ute och går. Det lustiga är väl att man i stort sett bara pratar om jobbet. Våran avdelning ska gå och bowla i november och jag gissar att det kommer bli mest jobbsnack då med. Det är precis som att vi inte vet hur man komunicerar om nåt annat. Eller så är det så att man faktiskt inte vill veta allt om sin arbetskompisar, inte så många i alla fall. Då måste man börja bry sig på riktigt och det är ju jobbigt. Man begränsar sig till en handfull personer och sen får det va bra.. Cyniskt eller hur? Men inte desto mindre sant tror jag..

Snart är det jul också, men först måste man ta sig förbi Halloween och fars- eller morsdag eller vad det nu är, lucia och grejer.. Jisses.. Jag fattar inte va alla dessa dagar är bra för? Alla hjärtans, fars- mors -barnens dag, halloween, våffeldag och jag vet inte allt.. Bara en massa pekpinnar.. "Gör si och gör så.." , "Köp det här  för om du inte gör det är du en dålig människa!" 
Jag gillar i och för sig inte att fira födelsedagar om man inte fyller jämnt eller halvt heller, (ni vet, 20,25,30,35 osv..) Det kanske beror på att vi är en stor släkt och jag helt enkelt inte kan gå på alla kalas även om jag vill, men jag tycker inte att det är nån vits med att fira min egen fördelsedag nåt värst heller. Jag spar hellre på det tills jag fyller jämnt. Barn undantaget. När man är barn så ska man kalasa varje år. Det hör till. Det här kommer jag förmodligen få skit för men det får jag leva med.
Ja, jag vet jag låter som en sur-f***a men jag står för det här. De av er som faktiskt fortfarande känner mig vet hur jag menar.

Nej, nu ska jag ta och hälla upp badvatten åt Johan. Han har haft en hård dag så det kan han behöva.
Ser ni? Jag kan va snäll och trevlig om jag bara vill :P

Och förresten, om några dagar, kanske till och med imorrn så kommer jag utlysa en tävling. Exakt vad det blir och vilket pris det är avslöjas vid senare tillfälle!


Halsont och pannkakor

Jäklar vad jaghar ont i halsen. Eller snarare har haft ont i halsen. Det har lugnat sig lite nu till att gå över i en raspande värk. Jättetrist. Lite ont i leder och en hel del ont i huvudet också men det har jag lyckats hålla i schack med hjälp av panodil.. Hurra för värktabletter! Så nånting enkelt att äta var ju av nöden och helt plötsligt blev jag sugen på pannkakor. Det blir jag typ aldrig.. Men nu så.. Och det passade ju bra när man har ont av att svälja. Lite lenare mat liksom..
Nu ska jag se om jag inte kan värma mig med ett bubbelbad. Med lite tur så blir jag helt botad :P

Tjipp


Hissa och dissa

Goddag kära läsare. Idag ska jag hissa och dissa. För er som inte vet vad det innbär så betyder det att jag ska säga bra saker om en del grejer och hemska saker om andra.

Hissa:
* Underbara tjejkvällar! Jag va hemma hos min syster igår tillsammans med två kusiner och vi lagade mat och pratade   massor med strunt och även lite allvar. Kvällen förlöpte utan tråkigheter, (förutom att min systers minsta knodd som är typ tre månader gammal kräktes på min nya fina kofta, men det är smällar man får ta.)
Det blev mycket smarrig mat och sjukt mycket godis så vi lät som tåget hade kört över oss, "ååååhh jag är så määäätt!"
Underbart.



Dissa:
* Mc Donalds i Kristinehamn. Fy fan vilket jävla sunkställe. Det är samma visa nästan varenda gång man åker dit. Dom har den sämsta servicen jag varit med om, med undantag för ett fåtal som jobbar där. Glöm att åka dit på morgonen i drive-in luckan och tro att du ska få hjälp om dom har det minsta att göra i vanliga kassan. Igår va det ett typisk exempel, Vi åker fram och väntar, vi hade ju sett att det va faktiskt några i kö på vanliga kassan och då va vi lite mer ok med att få vänta lite. Men två gånger så kommer det en tjej och släntrar förbi våran lucka och pilla med sin skjorta lite slött och sen vandrar hon runt lite till. Sen kom samma person tillbaka tillsammans med person nummer två och så står dom där och pratar lite och person nummer två ser oss. Då skulle man kunna tro att nån av dom kom fram för att ta vår beställning men icke! Då fick vi nog och åkte. Då hade vi stått stilla i denna jäkla lucka i 6 minuter. Det kanske inte låter som en evighet, men det är en snabbmatskedja och när personerna ifråga vet att vi är där men skiter i det så tröttnar man faktiskt. Jag skiter i om dom är underbemmande på mornarna! Om det inte finns personal till luckan så stäng den på morgonen då! Då slipper man stå där som ett fån. Eller anställ en person till som bara kan ha koll på den. Och lite kuriosa, en bekant som bor i Stockholm och som reser runt ganska mycket i Sverige har talat om att han tycker Mc Donald i Kristinehamn är det sämsta som han någonsin ätit på i hela Sverige. Det ni, sug på den!

Så, nu har jag lättat mitt hjärta för idag :)

Återigen, Tack Sanna, Mickan och Sophie för en underbar kväll!

TGIF

Wow.. fredag.. äntligen. Jag trodde ett tag att den aldrig skulle komma. Nu är det till och men kväll och jag ska strax gå och sova. Det har varit en lång dag. En låååång vecka. Imorrn så ska det besökas lite loppisar och se om jag hittar några snygga glas. Jag är så trött på samma gamla grejer hela tiden.. Så då vill jag köpa någon annans gamla grejer! Logiskt va? Jaja..
På kvällen blir det käk hos syrran. Jag och kusiner ska dit och göra lite mat.. och äta den förstås. Jag hoppas i alla fall att alla kan komma.. Det är ju inte så lätt alla gånger.
Jag va och tränade för släkting Anne igår igen förresten. Träningsvärk? Jajjemen! Och värre lär det väl bli imorrn.. Varför är det alltid så? Varför får man mer on två dagar efter ett träningspass? Jag har frågat förut men jag frågar igen, eftersom ingen kan ge mig ett svar..  Livet är hårt.. Buhu, stackars mig med mina i-lands bekymmer.
Nej, nu får det räcka.. Jag vill ju inte ta ut mig nu när jag faktiskt skriver lite igen. Vem vet, jag kanske får ännu mer träningsvärk av det och inte kan handla gammla glas imorrn? Huga...
 
Tjipp

Mitt kungarike för ett fik!

Om en liten stund så ska jag träffa min kära vän Tirre och jag hoppas att hon har lust att ta en kopp kaffe eller nåt nånstans. Men då kommer problemet. Jag bor i Kristinehamn. Jag gillar min hemstad för det mesta. Men idag, söndag, så är den helt värdelös. Det enda stället som jag vet är öppet är Picassouddens Café och det är svindyrt. Det är ett café för turister. Plus att dom har bara vanligt kaffe och jag vill gärna ha en latte med chokladsmak.. Men då är man körd på en söndag. Jag har visserligen hört ryktas att det finns ett litet fik inne i stan som eventuellt har öppet men det är som att köpa en lott känns det som. Det är dagar som idag då jag faktiskt skulle vilja flytta till en större stad.  Just idag så skulle Göteborg funka finfint.
Varför inte bara stanna hemma idag då och göra eget kaffe undrar ni? Jo, för jag har det stökigt och jag orkar inte stressa ihop en ordentlig städning. Bekväm med andra ord..

I fredags åkte vi till Ullared. Det blev dyrt.. eller dyrt och dyrt. Det blev mycket pengar. Jag fick ju en hel del för det. Fortfarande inga jävla byxor dock, jäkla skit... Byxor är ju det jag behöver mest. Det betyder att jag måste bege mig ut i de vanliga butikerna igen och försöka hitta nåt i min storlek..  
Däremot hittade jag en ganska rolig grej. Jag vet inte hur många av er som har sett på reklam-kanaler om "magic Bullet"? En multi-mixer är det i alla fall med massa funktioner, bland annat en jospress. Den kostar ca 1000kr. Nu hittade jag en sån fast vad jag antar är en kopia. Fast i själva verket tror jag bara att Melissa, som märket heter på den jag har köpt, helt enkelt har köpt rättigheterna för att distribuera den själv för den ser exakt likadan ut som originalet, till och med bruksansvisningen är identisk. 250kr. Vi får se om den är nått att ha. Ska prova den lite senare och så kan jag rapportera här efteråt :)
Nej, nu är nog Tirre här snart, dags att göra mig iordning!

Inget viktigt.. jag vet inte..

Det har varit tyst ifrån mig några dagar. Sånt är livet. Jag kommer inte skriva nån vidare resumé heller även om jag gillar när andra gör det. Men jag är tråkig och tänker behålla mina tankar för mig själv ett tag till.. Ja, även nu.
Däremot kan jag berätta att jag ska åka till Ullared imorrn med sambo och kusin. Hoppas jag hittar mycket intressanta grejer och framför allt lite kläder. Jag har inga byxor! Jo, det har jag förstås, jag går ju inte runt i kjol.. eller naken...  Men de stackar byxor jag har är på sin sista resa nu och det är så tråkigt att behöva gå i trasiga kläder hela tiden..

Idag ska jag iväg på ett träningspass för "moster" Anne. Hon är nybliven ledare för nån form av träning och tvingar mig nu att dyka upp så hon får öva på mig. Stackars stackars mig...  Vilket påminner mig om att jag borde ringa min syster och fråga om det inte är så att hon ska med..

hupp


*gäsp*

idag är en sån där dag... Ni vet, en sån där dag då man kommer till insikt om saker.. En dag som man inser hur det är ställt egentligen. Jag tycker om känslan av att vara på väg någonstans -  det är en av mina insikter. Jag förstår nu att det är en stor del av mig och om jag inte tar fasta på det så kommer jag inte att trivas. Jag tröttnar fort på det jag gör, kanske därför jag flyttat så mycket i mitt liv? Eller? Nu vill jag göra något annat. Kanske lära mig ett nytt språk eller hitta ett annat jobb? Jag har också insett att man inte kan lita på folk. Det menar jag inte som en helt igenom negativ sak, utan som ett enkelt konstaterande. Livet blir mycket smidigare om man inser såna här saker. Jag skulle gärna säga att jag står utanför det här konstaterandet men det gör jag förstås inte. Jag menar aldrig att säga en sak och sen att det blir galet. Människans natur är mysko. Jag försökte ett tag att vara totalt uppriktig med folk men antingen tog dom det för hårt eller så blev dom sura och började prata skit om mig bakom min rygg. Jag va i och för sig yngre då och klimatet kanske va tuffare men jag tror inte det.. Obekväma sanningar ska grävas ner och aldrig luftas. Men om någon har nåt att säga till mig så gör för all del det, jag ska lyssna. Sen ska jag göra som alla andra och REAGERA på bästa minst hörbara sätt.

God damn...


Ett ljus i mörkret..

Fredag kväll och jag ser ut som ett russin. Har legat och marinerat i badet nån timme eller så, underbart. Mindre underbart är att jag ska upp och jobba imorrn. Men men.. Jag som hade tänkt baka nåt att ta med mig imorrn också, men eftersom jag legat i badet lite länge så får det anstå. Hur som helt så ville jag bara gnälla lite över att jag ska jobba imorrn, mer va det inte :P


Jävla kanal 5!

10 Minuter!! Det är allt man får se av ett program innan dom bryter för reklam!! Det blir ju bara hackfärs av hela programmet!!
Nu är det färdigtittat på Kanal 5...


Fan va dyrt!!

Marken idag. Varför heter Marken? Marknad. Torgmarknad? En jävla massa stånd med bråte i som folk köper för "det är ju marken". Jag skulle bara ha marknadsnougat som vanligt men såg att dom tog ju för i helsike 50kr för ett halvkilo!! Svindyrt! Nej, då kan jag göra det själv hemma istället. Godare till och med, så det så. Däremot så köpte jag munkar i stället, med en massa jox på. Det va sex stycken för 50kr vilket jag tyckte va rätt ok.. Jag orkade äta en.. Jag lyckades trycka på min moster en och sambon åt upp en med.. tre kvar... *urk*.
Träffade en gammal arbetskamrat på stan med, det va riktigt kul. Jag har varit på väg att ringa henne säkert tjugo gånger men det har alltid varit nåt i vägen och så har jag glömt det. Jag börjar bli senil.
Ikväll är det Gray´s Anatomy på tv.. en av de få serier jag faktiskt försöker följa. Annars vill jag inte bli för fixerad vi alla serier, jag spenderar hela dagarna framför tv:n på jobbet och då är det gött om man kan göra nåt annat på sin lediga tid.
Imorrn ska jag ut och gå med syrran, hoppas det inte regnar för då ballar hon nog ur. Vilket jag inte skulle tycka va ett dugg konstigt. Det är en sak för mig och bli förkyld, men att bli det när man har två små barn är nog mindre roligt. Man ska ju orka med sig själv OCH smått, inte helt lätt om man är krasslig...
På lördag är det fotboll på tv. Kvalmatch mellan Sverige och Portugal om jag inte minns helt galet. Jag hörde det på jobbet idag. Om jag har fel angående vilka vi ska spela emot så är det av mindre betydelse. Själva grejen är att jag över huvud taget bryr mig om att det är match. Jag skulle villja sparka Stefan eller vem det nu va som fick in mig på den här banan. Jag vill INTE vara intresserad av fotboll. Nu märker jag att jag faktiskt strukturerar upp min lördag så här;
*7-13 jobba - Jippie för övertid...
14-15 barnkalas..................................
Kväll -  fotboll.....
What the fuck! Det enda jag tycker är lite trist nu är att jag får titta på fotbollen själv. Helst av allt skulle jag villja titta med nån som kan den där jäkla sporten som kan svara på alla frågor jag har om regler etc som jag inte fattar.  Men så vitt jag vet så känner jag ingen som kan allt det här och som skulle stå ut med tjugo frågor..  Jag får helt enkelt ta det som det kommer.. 
Eller ännu hellre, hitta på nåt annat.

Apatisk värre

Ja.. Jag känner att jag har fått lite hjärnsläpp.. Hade tänkt ta en promenad men den tilltänkta promenadkamraten kunde inte och jag kan inte riktigt släpa mig ut själv just nu... Det är för att det är så mörkt. Hade det varit ljusare så hade det inte varit nåt problem men då ser man ju en massa vackra färger och så vidare, nu är det bara skuggor över allt och att gå själv då är skittrist. Så vad gör jag för konstruktivt i stället? Inte ett smack! Jo, jag kanske skulle ta ett bad och läsa lite. Det är aldrig fel.. Å andra sidan så är det "Äntligen hemma" på tv ikväll, undrar om det är nya avsnitt. I så fall ska jag nog glo på det. Kan ju göra övningar på pilatesbollen samtidigt så får jag åtminstånde lite aktivitet i livet. Jag önska jag hade en hund som jag kumde släpa med ut varje kväll. Tyvärr(?) så behöver ju hundar fler promenader per dag och det har jag nog inte riktigt tid med just nu :(
Nåja, nästa vecka är det tänkt att vi ska åka till Ullared och handla lite. Jag hoppas dom har mycket grejer när vi kommer ner. Utbudet är ju liksom aldrig detsamma från gång till annan. Framför allt vill jag ha byxor och kusin vitamin som va nere för några veckor sedan sa att då hade dom knappt några alls.. Trist..
Nej, nu ska jag värma upp med ett glas oboy.. :P


Pajj

Pajj... med två j. Idag är jag inte pigg.. La mig nån gång efter att jag lyckats skriva ett inlägg här, vaknade strax  efter sju- snubblade in i soffan och somnade om. Tillråga på allt så väcktes jag av "om 45 minuter så ska vi åka och ta upp båten". Helpajj... Sen när det va gjort och man kom hem igen så skulle vi flytta allt som legat i båten från garaget där vi dumpat det och ner i källaren.. hur jobbigt som helst.. Med så mycket bråte i baljan så förstår jag om det drog mycket bränsle.. Sen, gott folk, la jag mig i soffan och tvärslocknade. Väcks återigen av "Vi måste åka och handla".
Nästa människa som väcker mig ska jag gå bärsärk på.  Nu ska jag slänga mig i soffan för tredje gången och se en film (och formodligen somna igen... )

För det är lördag kväll och fest i folkets park!

Eller ja, på Ankaret i stan i alla fall. Började hemma hos Jönsson med lite drinkar, (jaghar fått lära mig att det inte heter groggar för då menar man hembränt och det  är inte vad vi använde. Systembolaget all the way... och så heter det drinkar..). Några fler männsikor dök upp och sen bar det av till Ankaret.. som sagt... Hoppas jag träffar några av dom igen,.. trevlig trevlig.. Ankaret va lungt med folk på, alldeles perfekt för min del.. Jag gillar när det inte är för trångt. Träffade några kända ansikten. Blött va det i alla fall. Shotta är ta mig fan livsfarligt.. I skrivande stund så har jag precis kommit hem och är duktigt rund under fötterna utan att för det skull vara klapp kanon.. Stavningen kanske inte är den bästa men det få ni leva med.. Loiske kom dit efter ett tag och det va bra för han är rolig. Vid kvart i två så tänkt vi dra vidare på efterfest men det tilltänkta efterfest-innehavaren skulle gå hem o lägga sig så det blev inget av... Snopet men förmodligen lika bra eftersom jag (vi) ska upp imorrn förmiddag och ta upp båten.. Jag undrar om jag verkligen behövs närvarande under det?
Jag måste förresten komma ihåg att dra till Intersport och köpa en keps på måndag eller så.. Lånade Loiskes och den passade skitbra och grabbarna sa att jag va söt i den så en sån måste jag naturligtvis ha..  Får se hur det blir med det så småningom.. Nu ska jag borsta tänderna. tvätta av mig och g o sova... Men allra först så ska jag dricka en halv liter vatten... annars får jag nog ångra det imorrn...

Hösten är här

Helt plötsligt så blev alla löven gula och röda och börjar trilla av till höger och vänster.. Jag tycker i och för sig att det är väldigt vackert med hösten men samtidigt så kan jag inte hjälpa att känna mig lite vemodig.. Ljuset försvinner och man ser liksom inget av det för det är mörkt när man går till jobbet och det har redan börjat skymma när man går hem.. Snart blir det svinkallt också..
Idag är det dock lördag och jag får njuta av dagsljuset.. även om himlen är grå och det regnar.. bättre än ingenting. Undrar om man skulle gå på lite loppisar idag kanske? Har ingen bil men en prommenad gör väl gott.. i regnet...  Jag kan inte fatta att jag inte har ett regnställ eller gummistövlar.. Vad har jag gjort i alla år? Suttit inne och glott på tv hela tiden eller? ................. Ja... Jag har nog det.... pinsamt..... Men om jag inte ska ta en långpromenad så kanske jag skulle passa på att baka lite idag? Men då måste jag åka och handla nu för sen drar Johan till Karlstad och då är jag ju som sagt bil-lös.. Hmm.. Städa? nja..... Det löser sig nog..

Ibland duggar idéerna tätt..

Japp så är det.. fantastiskt.. :P

RSS 2.0