Tillbaka i skolbänken

Japp, idag började vi med vår dieselutbildning. Än så länge så är det ungefär som det vi läste i skolan men imorrn drar vi iväg till RR för att titta på motorer och grejer, sen ska vi upp på några lok och klämma lite och förstås en del körpraktik. Nu har jag ju iofs faktiskt kört tmy några gånger tidigare men den är ju främst hur saker funkar som vi ska lära oss nu. Vad vi ska göra om grejerna pajjar.
Annars? Ja.. Det rullar på just nu bara. Försöker komma in i jobbet så mycket som möjligt, det är mycket att tänka på men väldigt kul. Dock så kände jag idag, kanske eftersom vi "pluggar" igen, att jag saknar järngänget från skolan otroligt mycket. Det är trots allt snart två månader sen vi skildes åt =( Hmm...

En kul grej ändå.. Jag fick lön idag =) För första gången på 14 månader typ. Like it!Om jag hade haft tid och möjlighet så skulle det ha varit nice med en liten mini-resa... man kan ju få drömma..

Nu ska jag bläddra i lite dieselhäften.

tjo


super-söndag?

Jag gillar inte sega cornflakes. Jag tycker det är riktigt vidrigt faktiskt. Jag försöker alltid att inte lägga i så mycket cornflakes åt gången men jag hinner på nåt sätt aldrig äta nog snabbt innan jag hittar några degiga flingor längst ner i filen. Blä! Här snackar vi riktiga i-landsbekymmer.. skäms på mig.. Så varför sitter jag uppe klockan åtta en söndagmorgon och gnäller på min frukost? Jag ska börja jobba klockan tio. Idag bär det av till Avesta/Krylbo med containervagnar, återkommer imorgon igen. Naturligtvis så missade jag att turen inte ser likadan ut på en söndag som en vardag så det finns inga tillfället att stanna och fixa nåt att äta på vägen till Krylbo och jag käkade pizza igår = ingen matlåda. Alltså måste jag ge mig ut innan jag börjar jobba och köpa mig nåt bra att ha med.. Tur att man vaknade tidigt så man slipper stressa.
Nu ska jag kolla lite nyheter och se vad som händer utanför metropolen Kristinehamn =P

Tjo



(Sofie, kom igen nu! Det är evigheter sen vi pratade med varann. Vi måste ju komma ikapp =) )

Inkallad i tjänst

Idag har jag blivit inkallad som barnvakt. Syrran jobbar. Än så länge är det lugnt. Barnen är lite morgonsega, Lina har somnat i soffan och Filippa sitter och mumsar på en riskaka. Lina har blivit väldigt mammig, så när syrran hade gått imorse så blev det ett väldigt ylande. Det skar lite i hjärtat men vad gör man? "Sorry, mamma måste jobba", är man två år så fattar man inte riktigt det. Med lite tur så blir det lite finare väder så vi kan gå ut och leka istället för att sitta innen och glo på tv. Filippa tyckte vi skulle gå till badhuset sen men det blir det inget med, så barnvan är jag inte att jag tar med mig två små vildar till ett gigantiskt badkar.
Oj.. nu vaknade dom till liv på allvar.. bäst att kolla läget =)

tjo

glest värre

Fasen va glest det är mellan inläggen.. Två förklaringar; ont om internet just nu och jag har varit lite sjuk.
Första veckan gick bara fint och jag såg fram emot att få köra till Älmhult i onsdags men ödet ville annat så det blev inget med det. Nu får jag kurera mig i helgen och köra igång för fullt på måndag istället. Men hur jobbigt är det inte att bli sjuk andra veckan på jobbet? Pinsamt...
Dessutom så är stambytet igång i lägenheten och toaletterna ser ut som krigszoner. Det ligger ett dammtäcke över precis allting, jätte mysigt. Inget oväntat dock så det ligger plast över det mesta.. Det blir nog fint när det är färdigt.
Jag funderar förresten på att lägga ner den här bloggen, jag skriver ju så dåligt i den, jag har ingen riktig inspiration att uppdatera heller..  Vi får väl se.
Nu ska jag se om jag hittar nåt gott att äta, dropp kan man överleva på men det hjälper inte värst mot kurrandet i magen.

tjo

and we´re off..

Då har jag börjat jobba då. Jag överlevde startskottet som tur va =/ I måndags va det introduktion, rundvandring och allt sånt som behövs för att komma igång. Sen växlade vi ihop ett tåg som skulle gå på kvällen också. Igår va det tur till Hällefors. Eftersom dom bygger om och har sig så kunde vi inte köra över Storfors osv utan fick ta vägen via Kil och Daglösen. Kul att köra en annan väg än vanligt och ganska gött att köra el istället för diesel.
Idag bär det av till Scandiahamnen, kommer hem imorrn igen.

Har precis tittat lite på tv, ett program med Kalle Moraeus. Han verkar väldigt mysig, hemtrevlig på nåt sätt. Satt där och pratade och plinkade på en gitarr och pratade om vad musiken betyder i hans liv. Hmm...
Musik är ganska märkligt egentligen, jag har sagt det förut. Men man minns saker när man hör olika låtar eller melodier. Inte så förvånande kanske att jag föredrar radiokanaler med musik från både förr och nu istället för rix, megapol etc som bara spelar samma tjugo låtar om och om igen och nästan uteslutande sånt som kommit från senaste Idol eller liknande skit.

Nu ska jag göra mig iordning

Tjo

RSS 2.0