RRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!

Hur mycket kan man behöva borra hela dagarna?! Rotrenoveringen är fortfarande i full gång och jag får inte sova på grund av den, vilket är ett problem för jag ska åka till Kiruna i natt och hade behövt skjuva på dygnet några timmar. Men nej.. som det är just nu kan jag nog inte ens va kvar innomhus, jag hör inte ens vad jag själv tänker. Jäääävligt irriterande.

Det är typ en vecka sen jag skrev nåt senast och hur otroligt det än låter så är det faktiskt några som gnällt över att jag uppdaterar för dåligt. Fascinerande att mitt liv faktiskt underhåller någon.. Det har dock inte hänt så mycket intressant som jag vill prata om.. Inte ens tagit några roliga bilder som jag kan lägga upp. Trist värre. Förhoppningsvis blir det annorlunda efter att jag kommer hem från Kiruna, tänkte ta med mig den riktiga kameran den här gången, mobilkameran suger ju så den hade jag ingen nytta av sist...
Nej, eftersom jag inte får sova nåt så kanjag lika väl börja packa iordning för resan. Mycket som ska hinnas med idag...

Tjo..

hum hum...

Söndag kväll och här sitter jag och surfar runt lite på måfå. Kollar lite bloggar för att se vad folk har för sig och så vidare.. Det känns som jag haft lite dålig koll på sista tiden. Missat födelsedagar och grejer, inte bra alls. Jag tror det beror på praktiken, jag är så trött när jag väl kommer hem så jag orkar inte ta tag i såna saker.
Veckan som gått har bestått av persontågs-körning för det mesta men även lite gods till Hällefors har jag hunnit med. I fredags hade jag persontåget till Göteborg och då passade jag på att locka ut Tirre med nya bäbisen till stationen. Vi ses så sällan så man får ta tillvara på tillfällena, även om det bara är för 40 min. Tirres lillasyster dök till och med upp sista kvarten. Den kôna ska minsann dra till Kanada om nån månad eller när det va, sen vidare till USA för en rundtur. Lite avis blir jag faktiskt. En vacker dag.... som man brukar säga :P

Igår va det cruising här i stan. Såg många fina gamla jänkare, men som vanligt så försvinner dom riktigt påkostade och upputsade bilarna när kvällen närmar sig på allvar och kvar blir muskel- och bus-bilarna. Det va ordentligt med rörelse på stan, kul när det finns nåt att titta på. Faktiskt så va det väldigt få pilsner-häckar som störde, det va gött. Såg några slitna vans bara som visseligen va smäckfulla av både det ena och det andra...
Jag vet inte ja...

Nu ska jag faktiskt ta och sova, jag har varit jätteduktig idag och städat som satan och sorterad De Stora Pappershögarna som legat lite här och var. Det va mer krävande än va det kanske låter som.. Hittade mitt presentkort på massage i processen så imorrn ska jag nog ringa och se om jag kan få en tid snart, jag har ju faktiskt fått schema för två veckor på praktiken så jag håller tummarna för att hon har plats för mig när jag är ledig. =)
Imorrn är jag ledig så då ska syrran förhoppningsvis dyka upp under dagen innan hon börjar jobba. Innan dess hade jag tänkt tvätta och jag borde nog damma och dammsuga också.. Hmm... Och jag måste köpa kaffe!! Annars kommer syrran inte förlåta mig... 

Nej, sova va det.. Tjo! 

AAARRGH!!!!

Satans jävla rotrenovering!!!! Jag blir vansinnig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Muppar överallt!

Idag va det en tur till Hällefors på schemat. Det gick väldigt bra faktiskt. Banan är väldigt varierande med backar så jag tycker det kan va lite bökigt att hålla jämn hastighet ibland. Speciellt som vi brukar köra Tmy och den växlar ner om man lägger i körläge noll, vilket man gör när man bromsar, och då har jag lätt att tappa mer fart än jag tänkt mig för att maskinen inte orkar öka fort nog.
Hur som helst, det gick bra och jag fick till och med lite beröm av en av växlarna =)
(Jag såg även lite sviter efter min förra Hällefors-tur :/ )
 
Men nu till överskriften; Det stod muppar överallt längs banan! Jag pratar förstås om tågmuppar, inte dom av Jim Henson. Jag fick faktiskt tuta på ett par stycken som sprang över rälsen för att komma åt att fota bättre. Vi va tidiga så dom va väl inte beredda. Men allvarligt, hur jäkla viktigt kan det va att ta kort på ett tåg? Tänk om nån av dom snubblat och blivit liggande över spåret? En hängde faktiskt till och med i ett träd och fotade när jag körde över en liten bro... Nötter.. Danska nötter va det dessutom, såg vi på reg-plåtarna på bilarna. Jag fattar verkligen inte vad som är så roligt med tåg, alltså, jag tycker det är kul att köra men jag sitter inte och dagdrömmer om gamla diesellok och grejer..

Resten av dagen har varit väldigt slapp. Försökte sortera lite i hobbyrummet men det gick sådär.
Istället gjorde jag en supersmarrig ugnspannkaka med bacon, letade fram lite sommarkläder och åt ute på balkongen i det varma soliga vädret. Nice =) Lagom till att jag ätit klart och tagit upp en bok så mörkar det på lite och det hörs ett dovt muller, sen började det regna.. Det va gött så länge det varade i ala fall.

Nu ska jag se färdigt på hockeyn, ser ju bra ut än så länge..

tjo


regn regn regn sol...

Lång lördag idag. Jag och syrran åkte ju ner till Trollhättan som vi tänkt, vilket betydde att jag va tvungen att kliva upp kvart över sex i morse, lagom kul. Det regnade redan igår kväll och det hade inte slutat imorse heller. Faktum är att det slutade inte regna förrän klockan fyra när det va dags för oss att vända hem igen.
Det va jätte kul att träffa pappas kusin, den va en livlig donna. Väldigt trevlig. Kul med resten av gänget med förstås men eftersom det verkligen inte va igår jag träffade pappas kusin så va ju det lite special.
Vi va hemma vid halv sju igen och hann med att njuta av det varma fina vädret. Gött att det känns som lite sommar till slut =)

Nu är det bara sex veckors praktik kvar, känns nästan lite för kort... Speciellt som jag på dessa veckor ska försöka komma ihåg att plugga lite också. I den andan ska jag nu sortera lite bland mina studiepapper så att jag hittar dom när jag nu väl får ändan ur vagnen...

Tjo

Jag blir tokig!!!!

Dom har dragit igång med rotrenoveringen i vårt hus nu och det är fan omöjligt att va hemma under arbetstid. Dom borrar så mycket så man tror snart att hela huset ser ut som en schweizerost. Jag måste trycka in öronproppar på morgonen annars så kan jag inte sova.. stackars mig..

Idag ska jag äntligen få köra till Västervik, jag hoppas vi får bra väder så det rullar på bra. Ska bli kul att få prova på radioblock. Får se om man hinner kika lite på själva Västervik också när man ändå är där, det är ju en överliggning så det kanske finns lite tid. Om allt går som det ska så är jag hemma natt till fredag igen. Blir bra det, då finns det tid att vila på fredag för på lördag så ska jag, syrran och hennes minsta dra till Trollhättan och hälsa på släkt. Pappas kusin som bor i USA är här och hälsar på, som jag inte träffat sen jag va typ en meter hög.. Det är lite spännande.

Nej, nu ska jag gå och käka lite fil och flingor, magen kurrar nästan värre än borrandet!

Tjo

What a week...

Ja, var ska jag börja? Vad sägs om måndag..
Nej förresten... vi hoppar över den dagen än så länge..


I tisdags däremot kan jag berätta att jag körde till Långsele med min senaste handledare. Lång körning och lite spännande med krånglande strömavtagare osv. Vi tog över tåget i Örebro vid elva på kvällen och körde nonstop till Långsele, framme klockan nio på morgonen. Då kan jag säga att det va rätt gött att gå och lägga sig och sova. Sen skulle vi egentligen ha åkt tillbaka vid halv sju på kvällen men det hade blivit förseningar med lossningen av vårt tåg och dessutom hade dom brutit strömmen pga ett banarbete så vi kunde inte åka förrän nio morgonen därpå. Det va väl ingen större fara för oss för vi hade ju våra sängar att sova i, men dom stackars gubbarna som körde till lossningen (25mil bort) fick ju sitta och frysa på loket i massa timmar. Tur att jag hade en kanontrevlig handledare så det kändes ändå som tiden for förbi ganska snabbt. På vägen hem hade vi stopp i Ljusdal pga ännu mer banarbete men där slumpade det sig så att biltåget som va på väg hem från Kiruna också stod så då passade vi på att stri lite med dom och gick dessutom och käkade lunch på en thairestaurang i närheten. Trevligt när man nu ändå skulle stå där i ett par timmar. Tids nog fick vi i alla fall åka iväg och då mötte jag två från klassen på rad, det va kul.
En mindre kul grej är att ytterligare en person ur min klass har hoppat av. Det fattar jag helt enkelt inte. Hur fan kan man hoppa av när man bara har tio veckor kvar av utbildningen? Snacka om bortkastad tid och pengar. Men  men.. det är ju hans bekymmer antar jag.

Bild jag tog från loket när vi stod i Gastsjön


Musöron överallt!

För er som inte vet vad musöron är, så kan jag tala om att det är när björkarna börjar få nya löv. Det ser ut som små musöron när de spricker ut. Min farmor sa alltid så i alla fall och det en av hennes favorithändelser under året. Jag blir lika glad varje gånga jag ser dom. =) Det är så skönt att det börjar bli varmare och ljusare längre på kvällarna. Det känns som man orkar så mycket mer av någon anledning.

Apropå musöron förresten... Satt i solen förut i godan ro när jag kände att det kittlade lite på baksidan av vaden. Fan, tänkte jag, det är säkert en jäkla spindel som krupit in i byxbenet. Jag är verkligen inte förtjust i spindlar men jag håller på att bli av med den värsta skräcken så jag tänkte försöka härda lite och inte få stöll-panik på en gång. Men så kittlade det till nästan upp i knävecket och kändes betydligt större så då började det bli riktigt obehagligt så jag nöp tag i tyget så det inte skulle krypa längre upp. Vid det här laget är jag inte riktigt lika lugn. Vi skakade lite i byxbenet för att se om den "trillade" ut och det gjorde den verkligen. Men det va ingen spindel, det va en liten mus!! Såna är jag inte rädd för så det va en lättnad. Det ledde i alla fall till en hel del skratt, som en del av er kanske kan gissa sig till =P


RSS 2.0