Kan det bli mer rätt?!?

Nu har praktiken börjat! Det finns egentligen bara en sak att säga..
Jag har valt helt rätt!! Jag känner det ända in i märgen att jag har tog rätt beslut när jag skickade in ansökningspappren. Tänk vilken känsla jag hade fått leva utan nu om jag inte tagit det steget!
Jag har bra handledare och folk överlag är väldigt trevliga och vill lära mig vad det handlar om.
Idag va det växling i Bofors som gällde. Sjukt intressant, om ni visste vilket jäkla pusslande det är att jobba med sånt här. Jag har tagit lite bilder och fler lär det bli..

Tjo




Den stora bildredigeraren...

Japp, det är jag det.. Jag har inget bildredigeringsprogram men jag kan i alla fall ta bort några röda ögon här och var i windows skicka-med-gratis-program. Woho.. Sen skulle jag i godan ro skicka iväg några bilder (läsa massor) till min kära klasskamrat för vidare publicering på onämnd blogg men det gick ju så där. När jag suttit länge och väl och valt ut de bilder som inte va för suddiga och omsorgsfullt bifogat till mailet så blinkar det till en liten ruta som säger ; "Aj aj, max 50 filer!! Ta bort några". Då fick jag frispel och tog bort hela jäkla mailet i ren protest.. smart va? Jag får lösa det sen..

Igår gjorde jag nåt som jag aldrig gjort förut. Jag gick och tittade på en handbollsmatch. Det ni! Den utspelade sig på min gamla grundskola dessutom så det va rena nostalgitrippen. Jag föredrog läktaren på den tiden också. Hur som helst.. Jag har aldrig varit intresserad av handboll men nu slumpade dig sig så att min arbetskamrat, Stefan, har återgått till sporten efter att ha varit borta en tid. Han är målvakt. Dom är i div 3 och spelade mot Lysekil om jag inte minns helt tokigt. Först så va det mest bara roligt att se hur hemmalaget gjorde två mål men sen jämnade det ut sig. Ett tag satt jag och undrade hur kul det här skulle bli i en hel timme. -Spring häråt, kasta till varandra, prova göra mål/gör mål. -Spring åt andra hållet, gör samma sak.. Jag va där med en klasskompis och först hade jag 20-frågor om regler och sånt men sen upptäckte jag att jag frågade mindre och mindre och helt plötsligt va jag helt uppe i matchen. Det va kul! Jag tror iofs att jag nog inte tyckt det va riktigt lika kul om det inte vore ett hemma-lag med.. vem vet? Tyvärr förlorade vi..

That´s life.

 

up to date..

Jaha, då va man tillbaka i Kristinehamn då. Provet som jag trodde hade gått åt helvete visade sig ha gått bra trots allt, det får man ju va glad för. Den efterföljande festen vi hade va också bra...

Måndag är det praktik, tack gode gud för det..

****

Fan i helvetes jävla satan!!

Provet gick också åt helvete...

Digestive-klubben!

Härmed vill jag slå ett slag för gamla hederliga Digestive-kex. Ibland är det enkla helt enkelt det man vill ha. En kaka utan extra sötsaker, en kaka som inte ställer till det med hot om tandtroll. En kaka som inte försöker lova något den inte kan hålla, den bara är.. helylle. Så borde allt i livet vara... sen är det bara att köra med tillval =)

Nu är det förresten bara en vecka kvar innan vi går på vår första praktikperiod. Två hela veckor ska jag spendera på TågAB i Kristinehamn, det ska bli så jäkla kul!! Jag hoppas jag får vara med och jobba massor. Jag vill lära mig så mycket som möjligt, då blir det kanske lite lättare att fatta vad vi ska lära oss i skolbänken sen..


Min önskelista:

* Egen kock -
jag vill bara behöva laga mat när jag känner för det
* En husa - jag vill inte städa.. någonsin mer..
* Egen frisör - sååå skönt att få håret ompysslat
* En "shoppare" - en sån där person som kan min storlek och går ut och fixar snygga kläder till mig så jag slipper trängas i provrum...



efter-prov-huvudvärk

Japp, idag har vi haft prov i el-teknik. Jäääävlar va roligt det va. Nej.. inte riktigt sant. Men det är skönt att det är gjort, hoppas bara att jag klarade det så jag slipper om-prov. Belöningen för provet blev en räkmacka nere på stan, gott gott. När jag gick hemåt igen så upptäckte jag att det börjar bli rejält kallt ute. Man kan säga att hösten slagit klorna i Sverige. Nu behöver jag bara vänta på de vackra färgerna på träden och dricka varm choklad nerkrupen i soffan.
Men än är det ingen rast och ingen ro. Nu ska jag se om jag inte kan ta uti med en självstudie-uppgift som måste va klar till på måndag. Dessutom måste jag plugga till provet vi ska ha på onsdag. *suck* Det är inte lätt alla gånger.

Tjo

Tillbaka till metropolen..

Då va man tillbaka i Hallsberg igen då.. jippi. Jag svär att här om någonstans kan man få lappsjuka.
Men jag har ju som sagt varit hemma i helgen. Kalas-helg har det varit också. Ordagrant. I lördags va det 60 års firande med smarrig smörgåstårta och alldeles för många after eight. Jag och sambon kastade pil och jag vann, vem annars??). Sen råkade vi kasta bort en pil in i skogen nånstans tror vi men det erkände vi inte för efter en stund så hade småungarna lekt med grejerna och då fattades det helt plötsligt fyra pilar... vi teg som muren.
Idag va det kalas för min yngsta systerdotter. Hon har precis fyllt 1 år. Stort. Detta innebar att jag kravlat runt på golvet med en kamera för att föreviga det hela. Hon va ganska road. Hon är faktiskt en riktig linslus, så fort man trycker upp en kamera i hennes synfällt så stannar hon upp och flinar gärnet! Jag fick till och med ta några bilder på hennes storasyster som annars är väldigt kameraskygg. Trevligt trevligt.
Veckan som kommer ser jag inte fram emot, prov och satyg.. usch usch.
Men nu ska jag läsa färdigt sista boken om Lisbeth Salander, Luftslottet som sprängdes, ackompanjerat av lite Volbeat..
Sov sött.

Ibland...

ibland sitter man bara i en stol och funderar över livet i stort och undrar vad som hände. När man gör det så tänker man att "kanske, kanske så skulle jag ha gjort så här i stället". Frågan är vad man får ut av ett sånt resonemang? Nån som har ett jättebra svar? Jag vill inte ha ett hyfsat eller halvbra, jag vill ha ett jättebra.

RSS 2.0