Gala-middag =)

Japp, ikväll är det middag på skolan. Vi har slavat i köket i flera timmar och nu återstår bara att komma i lite festligare kläder, gammalt linne med potatisfläckar på är ju inte så snyggt. På menyn står kalkon, kokt potatis, gräddsås och sallad. Efterrätt är äppelpaj med vaniljsås och kladdkaka med grädde. Mmmm... 
Jag hoppas att det blir gott och att det räcker till alla, (jag är orolig att det är för lite potatis). Tur att vi fick sovmorgon imorrn så man slipper tänka på att ställa klockan så tidigt.

Apropå skola så börjar jag känna lite stress över att det är prov nästa vecka. Efter ikväll måste jag viga varje ledig stund åt att plugga.. förutom att jag ska hälsa på polaren i Göteborg =D. Det blir nog bra..

Nej.. sista fixet innan Sofie kommer och hämtar mig!

Kvällens nyheter med vädret.

Gillar ni tecknat så gå och se filmen "Up". Det har jag gjort och det va klart värt det. Lite sorglig och väldigt rolig. Mysig helt enkelt...

Förutom att jag pluggat stenhårt i helgen *host*, så har jag hunnit med och träffat en kompis som va hemma på kortvisit. Blev bjuden på grillad älgkalvsfilé, fattar ni hur precis underbart gott det är? Jag skulle bara provsmaka lite för jag hade oturligt nog hunnit äta hamburgare några timmar tidigare. Lite blev dock lite mer och sen hade jag svårt att röra mig för att jag va så mätt. Heder åt herr och fru Johansson för att dom är så fantastiska i köket.
Idag fick jag dock "betala tillbaka" för att jag frossade så väldigt. Gick ett träningspass med min släkting som är inspiratör eller vad det heter. Det är bara ett fint ord för "jag kommer pressa dig till yttersta gränsen"... Jag är fortfarande helt slut. Höll på att inte komma upp för trappan när jag kom till skolan. Det kommer kännas imorrn det är jag övertygad om.

Veckan som kommer så blir det lite liv och rörelse här. Syrran kommer och hälsar på över dagen på tisdag och på onsdag så har vi middag/fest. Vi ska göra kalkon och grejer så det blir intressant, jag har aldrig gjort det förrut. Ska bli kul att göra nåt särskillt istället för att "bara" ha fest. Hoppas vi inte har för hård undervisning på torsdag... 

Till helgen bär det av till Göteborg till nämnda kompis här ovanför. Det räckte liksom inte med bara några timmar för att prata ikapp, så vi bestämde att jag åker ner så får vi en hel helg. Jag måste komma ihåg att få med mig JTF-böckerna när jag åker för veckan därpå är det prov och jag MÅSTE plugga. Jag hoppas det är nån mer som tycker vi ska ha nån pluggkväll innan provet..

Nej, nu räcker det, nu ska jag sortera in lite kläder i garderoben för jag har faktiskt varit duktig och tvättat ikväll, så det så..

Vädret är skit, det regnar och är allmänt mörkt. Ok, klockan är midnatt men det va mörkt redan vi 18.. Jag hoppas på en fin vecka så man kan gå runt och sparka i lövhögar utan att löven fastnar överallt.



jäkligt fräna killar..


*klick*

Idag fick jag reda på att en kompis till mig är gravid. Eftersom jag vet att hon vill vara det så är jag naturligtvis jätteglad för deras skull. Samtidigt klickade det till i skallen på mig igen att jag inte är tjugo längre. Som jag sagt förut så har jag inget emot att bli äldre, det är bara det att ibland får man påminnelser om att tiden faktiskt går...

Idag va det öppet hus på Kristinehamns ridskola, va där och tittade lite. Jäkligt sugen på att börja igen, även om det är vansinnigt länge sen jag gick i ridskola (arton år sedan), så sitter kunskaperna i lite ändå märkte jag när vi kollade på lektionen som pågick. Jag noterade i alla fall en massa fel överallt. Men ska inte va för kaxig, har trots allt bara suttit upp några gånger de senaste tio åren. Det ska ju i och för sig va som att cykla säger dom ju, man glömmer inte. Lite tråkigt med ridskola bara.. inte så mycke utrymme för personlig utveckling, dyrt som fan är det också..

Nej.. nu ska jag fixa mat och sen blir det till att fortsätta med Koranen...

Ja just det, Grattis Loiske!

Snöblandat regn i Kristinehamn

Tekniskt sett va det inte snöblandat. Det har snöat, det låg kvar på marken på morgonen. Nu regnar det.. blandat till slut, eller? Tragiskt.. Vad som är ännu mer tragiskt är att tv:n går i bakgrunden och det är "Brooke knows best" som är på. "Ooo, jag har en pappa som va berömd för hundra år sedan och jag är überblond och vill bara sjunga och min pappa betalar för aaaallt!!" Hon verkar ju i alla fall va lite smartare än alla andra bimbos som har rika föräldrar... Till mitt försvar så tittade jag på vanliga musikvideos från början.. orkade helt enkelt inte byta kanal... fjärrkontrollen ligger trots allt tre meter bort.

Tänk va böcker kan påverka ens vardag. Jag gick in på biblioteket i Hallsberg för några veckor sedan och lånade en bok som heter En fri röst -min självbiografi, skriven av en kvinna som heter Ayaan Hirsi Ali. Den handlar om kvinnors liv under islam. Jag har alltid varit intresserad av religion även om jag inte själv är troende, jag vill veta hur olika religioner har styrt vår utveckling genom tiderna. Jag är ju själv uppväxt väldigt nära kristendomen så jag vill gärna jämföra med andra trossatser. Jag tycker att man inte hör så mycket om religion nu för tiden och jag vet att kristendomen definitivt inte bara är positiv och man hör ju en hel del om islam i media när dom pratar om hedersmord och grejer, (varför heter det hedersmord? Vart är hedern i att mörda någon för att dom följer sitt hjärta eller har blivit våldtagen?). Men jag kan ju inte ha riktiga åsikter om saker om jag inte läser på lite, eller hur? I alla fall, den här boken va intressant och lämnade mig med ännu fler frågor. Så nu har jag börjat med nästa bok, Koranen. Straight to the source, liksom. Men det är verkligen ingen lättläst roman, precis som bibeln. Högtravande och besvärligt. Vi får väl se om jag orkar..

Jag måste förresten ta tillbaka lite av det jag sa om programmet "Brooke knows best". Inte fullt så tragisk som jag trodde.. Ytterligare ett exempel på att man ska läsa på lite innan man öppnar käften..
Nu ska jag vattna blommorna och mata fiskarna och sen bär det av till stadens kärna (haha) för att spendera tid med syrran..

mm...


21:42 *pip*

Då va jag här igen då. Hallsberg. Inte så mycket mer att säga om det antar jag...

sport = magsår

Ok, jag har kommit underfund med att sport inte är nyttigt för hälsan. I detta fall menar jag att titta på sport såsom hockey och fotboll. Det ger mig magsår. För några dagar sedan åkte FBK storstryk som jag tidigare nämnt.(Tack och lov vann vi mot Djurgården...) 
Ikväll fick Sverige stryk av Danmark i fotboll och i min mening, (och jag kan nästan ingenting om fotboll), så vad det inte riktigt helt rättvist. Vi fick två mål bortdömda varav ett av dom är frågan om det verkligen borde ha varit det..
Det är det här jag menar med att det inte är bra med sport. Om jag inte sett matchen ikväll så hade jag inte behövt bry mig, jag hade lyckligt ovetande suttit med näsan i en bok eller glott på film eller nåt annat lugnande. Jag har helt enkelt inte genuppsättningen som krävs för att titta oengagerat på sport.

*suck*


Tankar på fastande mage...

Här sitter jag och knaprar på en bit ost, bara sådär. Jag är hungrig men vet inte vad jag ska äta.. Har inget hemma. Idag fick jag hem skorna jag köpte på Tradera. Tack och lov så passade dom, halelulja! Det är ju ingen vidare kvalitet på dom men det är skitsamma för priset jag betalade. Håller dom i vinter är jag nöjd.

Nu är mina praktik slut och det är dags att återvända till skolbänken igen. Jag har haft så jäkla roligt dom här veckorna och lärt mig massor. Jag och Öberg va dit idag med tårta som tack för att dom stått ut med oss. Alla har varit så vansinnigt hjälpsamma och villiga att visa hur det går till. Om det finns nån chans i det blå så vill jag jobba där sen, vilket kanonställe!

Nu ska jag till Karlstad och se om jag hittar nåt kul och kvällen kommer nog spenderas med en bok. Jag har varit till biblioteket och lånat "Picasso valde också Kristinehamn" av Marcus Grahn. Ska bli lite spännande att se vad han skriver om min lilla hemstad...

Tjo

FBK - HV71 ==> 0-8

WTF?!?! Skärpning per omgående!!! Det är ju pinsamt...

Jobba så du vet att du lever

Jag är så sjukt trött och jag har ont i armarna. Men allt det kommer av något bra. Det beror på att jag får jobba på praktiken, vilket är precis som jag vill ha det. Jag älskar att få skutta in mella vagnar och hänga på och av koppel till höger och vänster och ännu fränare är det att få köra lite. Så sjukt roligt.. Startat upp och flyttat på några RC-lok har jag fått göra idag med och vägt vagnar =) Åh.. jag längtar till nästa praktik!! Jag hoppas verkligen att jag får göra den på Tågab också, gänget där är guld.
Nu är det bara två dagar kvar på praktiken, det känns lite trist. Eller mycket trist till och med.. Jag lär mig så väldigt mycket varje dag, sånt man bara läst om och kliat sig i huvudet åt förstår jag lite bättre nu.
Det har inte blivit så mycket bilder som jag trodde i början, jag har helt enkelt inte tid att fotografera.

Nej, mer hade jag inte som jag vill berätta om idag. Så det så.


J Cash - Hurt

Mmm...


För din skull kusin..

Såna här listor är jävligt långtråkiga att fylla i, men för din skull Mickan... 



1. Tre namn jag lyssnar till:

Veronica, Virre, Vonka
2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Mina naglar växer fort
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Mina naglar växer fort.
4. Detta är jag rädd för:
Inte så förtjust i spindlar.. alls.
5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Kläder, mat, musik
6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Jag kan nog göra vad som helst om jag bara vill.. (förutom byta slangkoppling -för tungt)
7. Detta tycker jag om att göra:
Sjunga, köra tåg, umgås med vänner =)
8. Detta vill jag göra just nu:
Köra tåg. Träffa klassen..
9. Bästa känslan:
När det känns som hjärtat sväller i brösten så det knappt får plats...
10. Värsta känslan:
Ensamhet.. i själen.
11. Egenskaper jag gärna ser att min partner har:
Pålitlig, humor, kärleksfull.
13. Jag vill gifta mig…
Nej, inte nödvändigt.
14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
Skaffa ett torp, ut på en långresa, hitta rätt i livet.
15. Min käraste ägodel:
En isbjörn tro jag..
16. Något jag vill ha i present:
Vad som helst som det finns en tanke bakom.
17. Detta har jag på mig just nu:
Gröna byxor, svart piké, keps
18. Favoritkläder:
Jeans och t-shirt, stickade koftor, mysbyxor...
19. Favoritdjur:
Hundar och katt.. varg..
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Allätare
21. Favoritlåtar just nu:
Volbeat - Maybellenne I Hofteholder.
Tiffany - I think we´re alone now.
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
Grund och gymnasie??  Roligaste - bild  tråkigaste - gympa.
23. Stjärntecken:
Vädur.
24. En bok jag älskar:
Minns inte namnet tyvärr..
25. En film jag älskar:
Dragonheart.
26. Tv-program jag gillar:
Poirot.
27. Favoritdoft:
Just nu: Versace - Bright crystal.
28. Detta äter jag gärna:
Kyckling och fisk.
29. Dricker helst:
Vatten.
30. Favoritglass:
Choklad. Ben & Jerry gjordes för min skull.
31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Vart som helst bara det inte är en ren sol-semester. Vill ut och uppleva kulturen.
32. Färg på mina ögon:
Blå tror jag kanske liiiite grönt.
33. Min längd:
175 cm.
34. Jag tror på:
Du bestämmer över ditt liv så du är ansvarig för att det ska bli som du vill.
35. Jag spelar:
tv-spel.. önskar jag kunde spela gitarr.. och piano..
36. Person jag beundrar:
Min farmor..
37. Så här bor jag:
3 rum och kök.
38. Antal döda krukväxter i hemmet:
2.. jag ska slänga dom nån gång...
39. Det här tänder mig:
Ögon, utan tvekan. Sen finns det en viss "närvaro" som en del har... går inte att förklara.
40. Det här gör mig avtänd:
Påstridighet. opålitlighet.
41. Favoritfärg:
Elitserien har börjat så det är grönt och vitt!
42. Favoritcitat:
screw this, I´m going home..
43. En hemlighet jag vet:
moment 22...
44. Bästa present jag fått:
hur definierar man det?
45. Senast köpta skiva:
Hm.. kommer inte ihåg...
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
hahaha....
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
..haha..
48. Udda förmåga/egenskap:
Inget särskillt med mig inte...
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
Varg
50. Vad lyssnar du på just nu?
Pink - Please don´t leave me.
51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
Haft praktik. Ska slöa framför datorn och sen hälsa på min kära syster.
52. Var är dina föräldrar födda?
Morsan är född i Haparanda, farsan i.. Karlstad??
53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
iTunes
54. Vilken är din favoritrestaurang?
Oj.. sååå länge sen jag brukade gå på restaurang...
55. När badade du i en pool senast?
Hos syrran för några månader sen
56. Har du varit med i någon skolpjäs?
Ja. i ungefär 3minuter.. i trean.
57. Hur många barn vill du ha?
Ingen aning..
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
stå-och-skrika-i-micken-vrål
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Nej
60. Vad har du för TV-kanaler?
comhem´s medium-paket.
61. Har du åkt moped någon gång?
Yes! Hade en Zündap KS50
62. Har du busringt någon gång?
Ja, någon enstaka..
63. Har du fått felparkeringsböter?
Japp
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Nej! Nej!
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Grand Canaria.. eller ligger Rhodos längre ner??
66. Har du en egen trädgård?
Nix
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Bamse.
68. Kan du alla orden i nationalsången?
Jajjamen
69. Badkar eller duschkabin?
Badkar.
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
inget som förtjänar att nämnas tror jag...
71. Favoritpizza?
Capriciosa
72. Chips eller popcorn?
Chips.
73. Vilken färg på läppstift använder du?
Har inget.
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
What?! Nej.
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej
76. Apelsin- eller äppeljuice?
Brämhults apelsin
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Matte, Falun, Danne, Olof, Sofie,Direktörn, Rasmus, Petrus, Rolf. Vi käkade pizza/kebab
78. Favoritchoklad?
70%
79. När röstade du senast?
Ja, det va väl senast kanske..
80. När åt du en hemodlad tomat sist?
Många år sedan..
81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Nej.
82. Är du bra på matlagning?
Hyfsat. Jag har inte haft ihjäl nån än..
83. Klarar du att tanka själv?
självklart
84. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
nej.
85. Pepsi eller Coca Cola?
Coca Cola!
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Nej.
87. Vad var det senaste du handlade?
underkläder.
88. Har du kräkts offentligt?
Ja. Dålig pizza när jag va elva, stockholm tunnelbana i en papperskorg
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
pengar är inte allt
90. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Nej.
91. Har du ringt något betalnummer?
Ja, blocket.se
92. Kan man vara vän med sitt ex?
Ja.
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Syrran när hon va på BB.
94. Hade du mycket hår som liten bebis?
Ingen aning.
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Hemtelefonen säger att man ska lämna ett medelande om man inte är försäljare för då ska dom låta bli och inte ringa igen..
96. Vad har du i din väska?
använder inte väska så ofta.. men isf det vanliga.
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
nej..
98. Vad är du tacksam för idag?
Att jag är frisk
99. Var hittade du den här listan?
Hos kusinen
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
inte nödvändigt... Pamira kanske?

RSS 2.0