Ain't it the truth...?

Mer Nemi-serier hittas här...


Kanelbullar, Mmm =)

Så här började jag min dag, baka bullar. =)


Sommarsolståndet stundar

Japp, så är det. Dags att stoppa ner en fiktiv penis i marken och låtsas vara grodor och allt det där. Midsommar som det kallas numera.. Väderprognosen ser faktiskt riktigt bra ut. En stor sol. Nu återstår bara att se om det stämmer. Jag misstänker att det kommer nåt litet moln på förmiddagen dock...

Sista veckan på praktiken är avklarad nu och det känns rätt så bra. Det har varit riktigt kul och jag tycker jag har lärt mig massor. Det ska ändå bli rätt så kul att komma tillbaka till skolan och få träffa alla igen och proven kommer nog gå bra. Det känns ändå som jag har koll på läget liksom. Så jäkla gött att ha fått jobb också. Nu kan man slappna av lite och njuta lite av sommaren. Börjar den 1 augusti så jag får tre veckors semester, wunderbar! Då ska jag slappa så mycket jag orkar och dessutom hinna med en tur till Tirre i Göteborg tänkte jag.. Helst vill jag hitta på nåt mer kul att göra, men vi får se.. man är ju inte pengar som gräs direkt.

Nu kurrar det allt lite i magen, får nog se till att få nåt till livs =)

tjo

Lilla snigel..

Igår va det tur till Bålsta. Helt ny tur för mig och ganska kul.. om man bortser från en hel del dötid mitt på dagen. Men så funkar det här yrket och jag är nöjd med det =) Om inte annat så hinner man med så mycket när man har sån dötid. Igår tex så satt vi och väntade på att vagnarna skulle märkas upp, då hittade vi gigantiska sniglar. Dom låg lite överallt därborta och jag kunde naturligtvis inte låta bli att peta lite på dom.



Äckelpäckel...





Händelserik vecka det här..

Ja, vad har hänt sen sist? Jag fick en smarrig lunch (naturligtvis) hos Tirres föräldrar. Mycket skratt och lite skvaller =) Sen drog Tirres lillasyster fram en fyrhjuling som jag naturligtvis va tvungen att ta en liten provtur med. Så roligt! Det blev till och med lite bildbevis men det tänker jag inte dela med mig av här..
På kvällen va det studentfirande. Det va svägerskans dotter som pluggar på annan ort som gick ut. God mat och motion. Det va längesen jag spelade brännboll kan jag säga och jag va precis lika kass på det som förr. Jag kan verkligen inte träffa en tennisboll med en träbit.. det går inte.

Praktiken i veckan va en ny tripp till Kiruna. Det blev en nagelbitare. Vi va ungefär sju timmar sena upp, klockan åtta på morgonen. Normalt ska man dra tillbaka runt sju på kvällen men det höll på att gå så illa att vi inte skulle fått dra iväg förrän fyra morgonen därpå pga banarbeten. Skickligt manövrerande från trafikledningen misstänker jag så sköt dom på det lite så vi kunde åka strax innan tio på kvällen. I slutändan blev vi "bara" ett par timmar sena till Kristinehamn. Väl där så blev det ett möte med chefen för Tågab med väldigt gott resultat =)

Fredag va det dags för nästa studentfirande. Kusin André va det den här gången som sa tack och hej till skolan. Han såg väldigt nöjd ut med det. Stod utanför skolan och lyssnade när de sjöng(?) "sjung om studentens..." och sen bar det av hem till moster för lite käk och mera skratt.

Nu är ju veckan snart slut och jag hade nog inte tänkt så göra så värst mycket nyttigt idag.. Kanske göra slag i saken och plugga lite...? Men först en tur ut i det hyfsat varma vädret..

Tjo

Mycket att göra idag...

Tur att man vaknade så tidigt så man hinner få allt gjort. Det ska t.ex städas, sorteras bort gammlat bråte som inte används längre. Jag fattar inte varför man inte bara slänger grejer oftare..
Lite senare ska jag ut till Ölme och hälsa på Tirre o c/o som är hemma och hälsar på, jag ska till och med få lunch! Mumsigt värre. Sen ikväll så är det dags för studentfirande med smörgåstårta och brännboll. Bra med lite skuttande efter allt ätande det kommer bli idag.


Här kommer några av bilderna får Kiruna-turen för den som tycker det är intressant..


Här är vårt tåg nån timme innan Lakaträsk, kommer inte ihåg var riktigt..


Den här bilden tog jag när vi kom fram till Kiruna runt ett på natten. Ljust som om det vore mitt på dagen..


Gruvan sedd från lokstallet på promenaden efter frukost..


Malmtåg... jäkligt långt kan jag meddela..


Kirunas märkliga kyrka..




Kiruna

Ja, här sitter jag nu, mitt i Kiruna.. antar jag. Utsikten från fönstret är gruvan, eller en del av den i alla fall för den är väldigt stor. Jag har tagit lite bilder och så men eftersom jag inte sitter vid min egen dator så får dom vänta till senare. Vi kom fram vid ett-snåret i natt och då lyste solen fortfarande så fint  över bergen. Den gick aldrig ner riktigt. Tur att det är tjocka gardiner i fönstren. I morse släpade jag mig upp till frukosten och sen bar det av ut på byn för att glo lite och ta lite bilder. Vi knatade faktiskt ner mot lokstallet och jag... ja det är tyvärr sant.. Jag tog kort på ett tåg, som jag inte kört... Men det va ju ett malmtåg, så jag tyckte inte det va nån mupp-varning på mig. Det va ju mest för att visa en del som jag vet skulle slå mig i skallen om jag inte tagit kort och visat när jag kommer hem.. Maffigt va det i alla fall. Resten av korten är hur som helst på lite allt möjligt här i stan.. 
Nu ska jag gå och lägga mig i nån timme igen innan det är dags att gå och äta lite. Om allt går som det ska så åker vi härifrån runt sju ikväll, bäst att få lite vila.

Tjo!

RSS 2.0