Puckad präst

Ni måste kolla in den här länken. Den här mannen ska kalla sig för präst!?! Att han överhuvudtaget tillåts stå på benen är ju ett under.


Jag har inte tid..

med den här bloggen just nu..
Jag återkommer.

vågor och rutschkanor

Idag va vi som planerat i Gustavsviks badhus. Dom hade byggt om massor sedan jag va där sist.. för typ sju år sen... Jag hann inte ens med att prova allt för vi hade ju en lite för ung donna med oss som man inte bara kunde lämna vind för våg (haha). Men vi hade nog att göra ändå. Jag och syrran klagade inte värst på att va i barnpoolerna för där va vattnet mycket varmare och skönare.. Det gällde bara att inte tänka på vad barn gör och inte gör i vattnet... huu... Men med så mycket klor så överlevde man nog.. Filippa va tokig i rutschkanorna och arbetade sig upp från den allra minsta i den pyttelilla basängen till några större och försökte få sin mor med på att åka en jättebrant i avdelningen hon va för ung för. Det gick inte så bra för syrran tyckte den va läskig så det blev inget med det.. Och jag vågar definitivt inte, jag är höjdrädd. Utomhuspoolen va också väldigt rolig, speciellt som hon inte bottnade själv utan fick hänga och klänga på oss istället. "Simma däråt! Nu däråt!" Man fick ett riktigt workout-pass =P Tyvärr så lyckades jag och Filippa halka påväg ut från omklädningsrummet och jag drog i armbågen av bara satan. Jag trodde jag skulle krevera så ont det gjorde. Korven klarade sig hur bra som helst som tur va och skulle va snäll och hjälpa mig upp. Det måste ha sett hur kul som helst ut för de som va i närheten, liten tjej på 50cm försöker dra upp den här stora klossen =)
När det va dags att åka hem så tyckte hon att vi kunde åka till nästa badhus på en gång och va allmänt smågrinig över ditt och datt, men det tog inte ens fem minuter från att jag startade bilen till att hon somnade. Jag förstår henne, jag blev helt slut jag med.. därav har jag parkerat mig i soffan större delen av kvällen och det ser inte ut som jag kommer orka ur den i närmsta taget =P

tjo

Mitt kungarike för ett ägg!

Ok, jag har inget kungarike.. men jag vill ha ett ägg. Ett strutsägg för att vara exakt. Jag såg ett program på tv häromdagen där dom gjorde ganska fräna skrin av äggen. Jag tyckte det såg kul ut men att få tag i ett strutsägg verkar lättare sagt än gjort. I alla fall häromkring. Dyrt verkar det va med.. runt 200kr för ett, känns lite drygt..

Annars idag då? Ja.. svängt runt på stan med syrran och faktiskt fyndat lite. "Halva reapriset" är alltid en välkommen syn. Hittade två skärp för bara 25kr styck, två trevliga toppar och en klänning, totalt 230kr! Sånt gillar vi! Imorrn bär det av till Gustavsviks badhus med syrran och korven, vi kommer bli som russin allihop =P
Nu ska jag fortsätta jakten på strutsägget.

tjo

Västerås

Idag åkte ett gäng från klassen till Västerås för där va det rekryteringsmässa och det skulle innehålla en del tåg-företag hade vi fått höra. Tyvärr så va det inget alls för oss, utan mer inriktat på underhåll och annat jox.. inga direkta förargrejer. Lite trist men va fan.. vi fick ju en utflykt. Dessutom käkade vi på Jensens och det va så gott så man blev nästan religiös. Så i slutändan va det värt resan kan man väl säga.
En sak man dock fick klart för sig av att gå på mässan va att det är vääääldigt många i Sverige som är arbetslösa idag...


Fan ta alla varghatare

Jag är så jävla trött på alla trångsynta, korkade människor som utan konkreta anledningar tycker man ska skjuta av så många varg som möjligt eller helst alla! Jag har inget emot att skjuta djur som inte beter sig som normala vargar. Men att varg går och river ett par får som ägarna dessutom får ersättning för, eller att man blir av med sina jakthundar är ta mig fan inte en giltig anledning!! Jag sitter och lyssnar på när folk pratar om "ser jag en varg så skjuter jag", eller "vi ska inte ha nån varg...." och blir mörkrädd av att människor som inte har hjärnceller nog för att ens formulera vettiga orsaker i en intervju i tv, att dessa ska tillåtas gå ut med gevär över huvud taget.
Fram för skyddsjakt på korkade jägare.
Och nej.. jag menar inte att alla jägare är idioter, jag känner många vettiga jägare..

Berglin seriestrip


Nemi-serier

Det här är en helt underbar serie att läsa och dagens seriestrip är så jäkla träffsäker så ni bara måste se den!

(hämtad från msn.se/serier/)


små-knott

Va till Karlstad i dag och knatade in på Arken för att köpa lite mat till fiskarna och tog så klart en liten runda inne i djur-rummet. Där inne hade dom naturligtvis världens sötaste små råttbäbisar som dessutom kom från en privat uppfödare så dom har ju redan blivit socialiserade. Såååå mysiga! Det va nästan helt omöjligt att åka därifrån utan att ta med sig ett par stycken. Men vid närmare eftertanke så vill jag faktikst inte viga halva vardagsrummet som råttbo..
Jag får väl sätta mig famför akvariet en stund och konversera med firrarna..

Tillbaka från vildmarken

Jag hade med mig för mycket mat, för mycket frukt och för mycket godis. Hellre det än tvärs om. Jag kom tillbaka ett i natt, sju timmar senare än tänkt. Vi blev ståendes nio timmar i Bastuträsk på grund av en urspårning längre bort. Inte så jätte kul kanske men vi la oss och sov några extra timmar så det va inte hela världen. Hur som helst så va det en rolig tur. Jag fick va med om en hel del och även lite nya fel osv.. Men det som kanske va roligast med hela turen va hur mycket jag faktiskt märkte att jag kunde. Jag är inte färdig på långa vägar och påstår inte att jag är skitbra men jag kan faktiskt köra tåg! Jag behövde inte vägledning hela tiden utan klarade mig ganska bra själv =) Jag är stolt över mig själv. Bra betyg fick jag i LIA-handboken också. 
Norra Norrland är verkligen vackert när man börjar komma upp bland alla berg. Kiruna va jätte kul att se. Jag hade gärna stannat där uppe mycket längre och utforskat ordentligt. Blåste som satan dock men det är ju bara att klä sig ordentligt. Allvarligt, om ni får tid över, eller ännu hellre ta er tid. Istället för att resa till Grand Canaria eller liknande, res genom Sverige, det är ett väldigt vackert land. Jag tänker definitivt göra det så fort jag får råd.
När jag ändå va i Kiruna så passade jag på att handla lite. Jag köpte souvas, renfilé och rökt torkat renkött. Nog för att man kan få tag på renkött även i butikerna här nere men jag vill ha från källan så att säga. Jag har inte ens börjat gnaga på det torkade köttet än bara för att jag inte vill slösa på det. Jag vill att det ska räcka så länge som möjligt, det ska med till Hallsberg.

Nu ska jag titta på Skavlan, det kan va riktigt kul ibland.


Det här är bara en bild från mitt hotellrum i Kiruna, men det är tyvärr taget med min skruttiga mobilkamera och gör verkligen inte verkligheten rättvisa. Åh, ni skulle ha sett solnedgången!



Långtur

Snart, om ca två-tre timmar så är jag på väg till Kiruna. Kommer hem på torsdag igen, är planen i alla fall. Det ska bli spännande. Man kör i sex timmar och vilar i sex timmar. Ska bli intressant att se hur man klarar av det arbetstempot. Jag har haft lite problem med att besluta exakt vad jag ska ha med mig. Jag har lagat några matlådor och bunkrat upp med massa frukt och godis. Jag vill verkligen inte ha med mig för lite mat..
Nu är det bara att hålla tummarna för att allt flyter på och vi inte blir ståendes någonstans i evigheter =P

Ha det

RSS 2.0