Ny nedräkning?

Jag är oroad.. Killen som hjälpte oss bära grejer igår har spydd sen kl 3 i morse, sambon mår inget vidare och är hemma. Jag är än så länge ok.. Med lite tur(....) så beror det på maten vi åt igår. Käkade på Träslottet och vi har en kompis som blev dålig efter att ha ätit därifrån. Jag har å andra sidan ätit från dom förut utan att bli sjuk.. Men alternativet är att dom fått kräksjukan och det smittar.. Så jag föredrar om dom ätit nåt dåligt.. Jag blir sällan dålig av mat, måste ha en stålmage eller nåt :P

Förövrigt börjar lägenheten tunna ur nu, det är positivt. Slutdatum närmar sig ju med stormsteg..
Upptäckte att luckorna i hallen i nya lägenheten är oreange. Hur kunde jag ha glömt det? Jaja.. jag får väl måla om dom så småningom.. Tills vidare kan man ju leka lite med dom, måla lite trevliga mönster på dom och så..
Låt kreativiteten flöda!


Garderobinvasion och rakhyvlar

9 days and counting...
Det närmar sig för slutgiltig flytt. Men lite tur så får vi trycka in grejer i lägenheten redan på tisdag och det vore alldeles kanon..  Idag har vi röjt ur hela garaget (minus ett verktygsskåp) och halva förrådet och ställt in i det nya förrådet. Tungt som aset va det, men tur att man har sån jäkla kondis och muskelstyrka annars hade det varit riktigt jobbigt.. (haha)
Märkte dock att ganska mycket av det som finns i källaren inte va packat utan bara intryckt på en hylla, så det får vi inte glömma bort, jag måste alltså förmodligen fixa mer lådor.. great..
Kom på att vi skulle packa ner allt som fanns i en av garderoberna i sovrummet. Inte så stor garderob, men det tog över en timme!! Om ni någonsin behöver hjälp att stuva undan något men inte tror ni har plats - ring mig, jag lovar att jag kan få in hur mycket skit som helst i vilket litet utrymme som helst. Jag slängde en säck(!) med tyg. Sånt som jag samlat på mig av olika anledningar men som jag inte längre tycker är snygga, och då har jag ändå nästan lika mycket kvar.. Och jag hittade en massa dukar och grejer, jättefina. Jag gissar att jag la in dom där när vi flyttade hit för dom va praktiskt taget komprimerade med väggen.

Jag har faktiskt hunnit med att titta lite på film också. Star Wars I va det. Jag tycker det är dyngfränt att George Lucas väntade med att göra de första filmerna tills han faktiskt kunde. Visar på karaktär tycker jag, eller kanske helt enkelt bara "Nej, jag vill inte!!"- femårings fasoner. Hur som helst så funkar det. Jag skrattar lika gott varje gång jag ser Quai Gon Jin prata med Obi-Wan Kenobi via sin "com-radio". Jag läste nämligen på ett forum en gång att det är en Gilette Ladyshave, ni vet en sån där bred rakhyvel man kunde köpa för några år sedan. En sån i alla fall som dom tagit bort själva hyveln på och klistrat på lite andra prylar och sen målat. Och det ser faktiskt ut som en sån! Scenen i sig blir i och för sig inte lika bra när man ser Liam Neeson stå och prata med en rakhyvel men man får sig ett gått skratt :)

Nu närmast ska jag sätta mig i soffan med min (läs: sambons) Nintendo DS och spela lite Brain Age. Så jäkla kul! Det va ett tag sen jag gjorde det sist och det märktes. Man mäter hur gammal man är typ.. eller ja, hur gammal hjärnan är.. typ.. Sist jag gjorde det så låg jag mellan 26 och 29 år. Nu senast igår låg det på 58 år.. tragiskt.. Måste träna upp mig..



Bakom barrikaderna


Satans kartonger överallt.
Jag förstår inte hur vi möjligtvis kan ha så mycket grejer.. Vi plockar och plockar och eländet tar aldrig slut. Det roliga är alla grejer man hittar som man inte visste att man hade. Jag har tex funderat på att köpa en sån där liten mini-elvisp.  Perfekt för att vispa såser med eller varm choklad etc.. Det låg en ny i kartong längst in i ett av köksskåpen.. Pinsamt, men bra, jag slipper ju köpa en :P Mycket åker i soporna med kan jag lova..

Igår va det dop för min kära lilla systerdotter Zolina. Min syster hade bett mig att läsa en dikt så det gjorde jag, lagom nervöst. Men jag är stolt över att jag va stadig på rösten och inte stakade mig nåt alls. Sen att vänsterhanden skakade som ett asplöv hör väl inte hit?  Det va trevligt hur som helst, synd bara att inte alla kunde komma men så är det ibland.
Jag är glad över att min stressigaste vecka är över i alla fall. Nu har jag "bara" packning och flytt kvar.



Här om dagen va förresten jag, Emma, Estela och Johan hemma hos Nicke och firade att han fyllde år. Vi fick massa goda bullar och tårta(!). För er som förstår så vet ni varför jag tycker det är en sån grej.

Morgontankar..

Jag är så jäkla trött på allt detta mörker! Om det åtminstånde vore snö så att det lyste upp lite men nej, det vore för bra. Mycket bättre att det är grått och trist. En ljuspunkt är dock att det faktiskt är lite ljus kvar när man går hem från jobbet nu, det är alltid nåt :)
Den här veckan är sjukt stressig. Jag har haft möten och övertid och grejer hela tiden och har inte varit färdig före åtta en enda kväll hittills och så lär det fortsätta resten av veckan, förmodligen resten av månaden...  wohoo..
Men, snart har jag flyttat!! Jag vet jag tjatar om det med det är så spännande!
Nu måste jag jobba..

Tjipp

Första arbetsdagen..

.. för året är till ända. Fy fan säger jag bara, vad jag inte va beredd på den. Hur seg som helst. Ont i huvudet och lätt illamående av att behöva äta frukost så tidigt igen *urk*. Men det va faktiskt trevligt att träffa lite arbetskompisar igen, jag har ju inte varit värst social under min ledighet. Mest legat hemma i soffan och lirat Guitarr Hero och så.. (men jag börjar bli ganska vass på det nu :P).
Flytten närmar sig med stormsteg, bara några veckor kvar nu. Dags att lägga i överväxlen med att packa etc.. Ändå tycker jag att vi redan packat hur mycket som helst men det syns inte när man tittar runt i lägenheten. Hmm.. märkligt. 
Jag träffade min polare Elin häromdagen, hon är i stan och besöker sina föräldrar.. och några fler också naturligtvis. Det är alltid lika trevligt, vi träffs ju inte så ofta. Den här gången blev det dock lite extra lustigt för genom henne så fick jag träffa en väldigt gammal vän, Annelie, vi har inte träffats sen vi va typ 14-15år. ( i alla fall inte mer än att man hejjat lite i förbifarten på stan och så..) Hur som helst så spenderade vi kvällen hemma hos henne med tacos och vin och lyssnade på musik från den gammla goda tiden och pratade en massa skit. Hur kul som helst :). 
Jag tycker det är synd att jag inte har kontakt med så många från förr längre, men det blir väl lätt så kan jag tänka mig.. 
Hur som helst, idag är en ny dag och jag skapar mina egna regler. 
Fast faktum är att det just nu är en ny kväll och jag ska gå och sova, annars blir det svårt för mig att ta iyu med min nya dag imorgon :P

  Tjipp

Jo just, jag fick julklapp av Elin. En seriebok om Mumin och en annan bok av Tove Jansson. Tack! :)

Gott nytt år!

Sms:en haglar nästan lika tätt som fyrverkeripjäserna i natten. Alla vill ropa ut att det nya året är här. Nu vänder vi blad, vi till och med slänger ut den gamla slitna almanackan och hänger upp en ny fräsch, utan veckade hörn, ett oskrivet blad. Vi ser förbi att vi faktiskt har saker inplanerade redan för det förstör liksom den nya andan. Hur många nyårslöften avgas inatt? "Jag ska aldrig mer röka, aldrig mer äta godis, ut och festa och jag ska bestämt börja träna minst tre gånger i veckan"  Jag har slutat avge nyårslöften. Även om jag är rätt så bra på att infria löften jag ger andra männsikor så är jag urusel på att hålla dom jag ger mig själv.  Dom har oftast handlat om att jag borde röra på mig lite mer men jag tycker det är så trist med massa måsten. Jag blir liksom lite motvalls när jag måste saker. Alltså, inga nyårslöften för mig :) Det får bli mer av ett förslag.. Kanske skulle jag ta och prommenera lite mer? Varför inte ta och göra lite mer saker som jag tycker verkar roligt och intressant?
Året ska som vissa vet börjas med ett byte av lägenhet och det ser jag fram emot. Det ska bli roligt att få börja om lite.
Nu närmast så ska jag inviga det nya året med grillchips och Coca cola, om inte sambon har ätit upp allt medans jag suttit här och babblat :)



RSS 2.0