Måndag, 08:30 PIP!

Måndag morgon. Helgen sprang iväg ganska fort måste jag säga..
Hmm.. jag satte mig ner här och tänkte berätta massor av sånt som hänt men jag blev plötsligt alldeles tom i bollen..
Vart ska jag börja?
Ja, vi slängde i båten i fredags. Tog en liten tur på lördagen, ankrade ute vid Sandvikarna och fikade lite på Coca Cola, Ballerina-kex och physalis. Vi hade med oss en polare ut (Pärla) och när vi smackat i oss physalisen så använde vi bladen runt om frukten som små segelbåtar och hade race med dom på sjön, Pärlas vann tror vi. Hoppas vädret blir varmt och gött idag med så vi kan ta en tur när Johan kommer hem från jobbet.

Årets första "från-båten"-bild. Utanför Sandvikarna (physalis-racet har inte börjat än)


Morgon-hurtig har jag varit också. Bakat och haft mig lite. Jag hittade ett recept på Morgonbröd som såg intressant ut så det va jag tvungen att prova. Jättesmidigt, man gjorde iordning degen på kvällen, rullade små bullar av det och så skulle det jäsa i kylen över natten. På morgonen va det bara att stoppa in dom i ugnen och så va det klart! Nybakat utan ansträngning! Sånt gillar jag. Och eftersom jag inte behövde greja så mycket med brödet på morgonen så passade jag på att göra schackrutor, ni vet såna där mördegskakor... Så är det nån som är kaksugen så är det bara att hälsa på.




Snart är det dags för mig att göra vettigare saker än att sitta här och dega. Träna till exempel, jag har varit en riktig latmask länge nu. Jag skulle behöva städa också......


Att Bli Lokförare 101

Första regeln: Lyssna på läraren
Andra regeln:  Lyssna på läraren
Tredge regeln: Lyssna på läraren
osv....
Nu har det dragit igång, min väg till loket. I måndags va det information om allt runtomkring så vi körde egentligen igång först i tisdags, men jävlar då va det drag. Lärarn bara tryckte i oss information, sån vi måste ha för att ens kvala in att få vara på bangården överhuvudtaget. Igår hade vi vårt första prov på just detta och jag tror det gick fint.

Något nervös man va på måndag när folk började droppa in! "Jisses, alla dom här ska jag umgås med i 14 månader!"
Så kliver det in en kille som ser helt förstörd ut, armarna tätt intill kroppen, ihopkrupen ställning, hållandes ett litet block intill bröstet och tittar jättenervöst på oss allihop. Första intrycket säger mig (oss) att han måste vara vettskrämd av att börja plugga med oss. När han säger åt Matte (en kille i klassen) som bläddrar i en tågtidning att "Det där är ett RC-lok..." och börjar förklara färger och lite annat och sen ställer sig och stirrar rätt in i en dörr så börjar vi tro att det kanske inte står helt rätt till uppe i hytten på stackarn. Men men, vad vet vi? Han kanske är supersmart.. Sen kliver det in en kille i mjukisbyxor och fleecetröja med en öl i näven!! Denna knäcker han även senare och slänger upp ett paket korv och en Pucko på bänken. Vi andra kan inte fatta att det händer! Lite halvotrevlig är han mot lärarn också men ingen vet riktigt hur vi ska reagera på allt detta.
Helt plötsligt så frågar nervösa killen om vi kommer få lära oss köra RC-lok. Klart som fan tänkte vi andra, vi ska ju bli lokförare?!
Då säger Rolf (lärarn), "men du ska ju inte vara här!"
Nervösa killen: "Är inte det här tågskolan?"
Rolf: "Jo men Du ska inte vara här"
Nervösa killen: "Jo jag kan allt om RC-lok jag vill bara lära mig köra"
Nu talar Rolf om för oss att den här killen brukar dyka upp ibland och att han bor på ett hem i Örebro egentligen.
Vid det här laget tycker jag jättesynd om killen men han försvinner mycket riktigt lite senare och så va det inte mer med det.
Killen med ölen drar tidigt för han sa att han va tvungen att besikta bilen.
Så kommer jag till skolan på tisdagen och vad får jag höra? Nervösa Killen är en ur klassen över som drivit med oss!! Jag träffade honom lite senare på dagen och jag svär att jag knappt kände igen honom! Helt annat kroppsspråk, lite annan frisyr och han hade rakat bort den pyttetunna mustaschen han haft. Så jävla duktig, han lyckades lura hela klassen totalt!! En kille sa till och med igår; "Har ni sett han killen i klassen över oss? Han är grymt lik han som va här i måndags som va lite efter!" Jävlar va vi garva... Nej, han va grymt duktig. 
Killen med ölen måstre också ha varit larv för han har vi inte heller sett sen dess. 
Detta har lärt oss att såvida det inte gäller själva undervisningen så kan vi inte lita fullt ut på vår lärare, han är riktigt full i fan =)
Jag tror det här kommer bli ett sjukt kul år.
Idag, imorrn och på måndag har vi självstudier = sovmorgon = love it!

Nej gott folk, nu har jag saker att göra..
Ha det!

Whoaa!!

Imorrn.... Imorrn är det dags, pirr pirr pirr pirr...... Nog om detta..




I fredags va det käk på Träslottet som tidigare nämnt. Jag och Angelica gick hemmifrån mig 17:50, det är inte långt så det borde bara ta typ tio minuter, (vi skulle va där kl 18:00), men ICKE. Kvart över kom vi innanför dörrarna. Lite småpinsamt men fint folk kommer alltid försent heter det ju. Fast jag tänker skylla det hela på mina skor. Höga klackar kan man inte riktigt speeda på med. De andra förlät oss dock så allt va frid och fröjd. Jag va vansinnigt fantasilös och beställde en Black and White, men ack så smarrigt det va. Dessutom va det mycket, jag åt tills jag hade ont i magen, bokstavligt talat. Det va många som slöt upp på vår lilla avslutning. Sjutton stycken tror jag totalt, mycket trevligt. Kvällen avslutades i lugn och ro runt tio-halv elva skulle jag tro, så det va lite lagom. (Där kom det där ordet igen) Två grejer med restaurangen som störde mig lite dock. Det ena va att trots att det va runt 19:00 en fredag kväll så va deras päroncider slut, vilken restaurang har inte fyllt på förråden inför en helg?? Det andra va att det va ruskigt svårt att få service. Bortsett från första beställningen med mat och så, så va det ingen som kom förbi för att höra om vi ville ha mer att dricka etc. Vi fick alltid ropa när dom gick förbi för att få uppmärksamhet. När vi bad om menyn igen för att kolla desserter så glömde dom bort oss! Vi va ju det största sällskapet där! Vi va inte ensamma men så mycket folk va det inte att de inte skulle kunna titta förbi för att höra om vi vill ha nåt mer. Om inte annat så är ju stora sällskap en guldgruva om man bara är med och hör efter. Ska en ha är det ju nästan alltid nån mer som kommer på att de också vill ha. Så det va lite oproffsigt. Men som sagt. Mycket god mat och de som jobbade va väldigt trevliga när vi väl fick prata med dom. =)

Hur som helst, jag hade mycket trevligt och jag kommer sakna alla jättemycket *snyft*.




Nu till märkligare och glada nyheter. Idag kom mina svärföräldrars katt hem. Eller ja, han kom inte strosandes, vi fick hämta honom på Baggeruds camping. Han försvann i början av december 2008 och trots att de letade med ljus och lykta i flera månader så fanns inte ett spår efter honom. Men idag så ringde det från campingen, dom hade fått tag i katten de sett stryka runt så länge och i det halvtrasiga halsbandet så hängde en liten behållare med telefonnummret till svärmor. Lyckan va total kan jag säga. Misse, som katten heter, ser ut som sju svåra år i pälsen. Tovig på en del ställen och kal på andra och helt full av fästingar. Men klar i blicken och kände igen husse och matte på en gång. Ikväll får matte fullt upp med att plocka bort fästingar och annat otyg och sen skulle jag gissa att en liten resa till veterinären för genomgång väntar. Han va inte så mager som man skulle trott, de som sett honom ett tag sa att han fått mat utav fiskarna som håller till där ute, tur att det finns vänliga själar va?
Nu ligger han hemma i soffan och spinner och kommer nog att sova lugnt för första gången på länge.




den här helgen tog vi ut båten från förvaringen som vi hade tänkt. Det va ett jäkla baxande bara för att få ut den ur ladan men det va ingenting jämfört med allt jobb det har varit för att bottenmåla eländet. Hela dagen igår så skrapade vi bort den gamla färgen, vilket man va tvungen att göra om man inte visste va det va för sorts färg. Sen så låg det så många lager på den att det hade lossnat i omgångar så hade vi bara målat över så kunde det ha lossnat också på en gång. Jävlar vilket jobb det va! Oljat in all teak gjorde vi med så nu är den jättefin igen... finare i alla fall. Idag lade vi på första lagret färg, det va ett hästgöra det med men inte alls lika jobbigt som att skrapa. Vi släpade till och med upp en damsugare och tog bort bös från båten (bös= gräs, grus, döda spindlar etc). Imorrn är det dags för lager två av färg och om jag kommer ihåg ska jag ta med en rotborste att skrubba golvet med, jaja - durken då... "Nej älskling! Det där är ingen fender, det är en Ibanez." - SOS-sällskapsresan
Åh, jag ska bli så glad när allt grejande är klart och vi kan slänga båten i sjön, där den hör hemma!!

Nu ska jag tacka för mig och gå och lata mig innan det är dags att sova, stor dag imorrn =)

"Jo, jag har lite lagom huvudvärk..."

Det sa min arbetskompis idag när vi frågade varandra hur vi mådde. Jag sa att jag hade lite ont i huvudet och han hade "lite lagom ont i huvudet".  Jag tyckte att ens lite ont i huvudet var för mycket och sen fnissade vi lite åt det en stund.
Hur kommer det sig att vi ofta är så? Ni vet, lagom är bäst. Jag är inget undantag skulle jag tro. När nån frågar hur vi mår så svarar vi; "jo vars, helt ok", när vi i själva verket vill tala om att vi är supertrötta och helst av allt skulle vilja gå och gömma oss under en gammal sten. Jag försökte mig på det där med att svara ärligt på alla frågor ett tag, men det va ingen hit. Faktum är att när folk frågar hur man mår så vill dom egentligen inte veta, det blir genast lite besvärligt om man skulle säga att man är utsliten. -"Jag vill inte höra om dina problem, jag har mina egna!"- Det låter kanske ganska cyniskt men det kan jag leva med. Nästa gång kanske man skulle svara nåt helt oväntat, i stil med "Jo tack, jag hade kanonbra sex igår så jag är alldeles mör idag". Vad tror ni man skulle få för reaktion då?

Häromdan så fick jag besked om att jag är berättigad till studiebidrag när jag pluggar. Gött det, annars hade jag varit illa ute. Det är sjukt nära nu. Det känns inte så mycket så länge jag jobbar men jag kan tänka mig att helgen kommer bli nervig.
Undrar om jag kommer blogga mycket om tågeriet? Kommer jag bli en tåg-nörd? På nåt sätt så tror jag inte det.. Kanske i början men knappast i längden. Vi får väl se.

Jag längtar ut på sjön!! Vi har tittat på lite båtprogram nu och det är nästan outhärdligt varje dag som det är fint väder att inte kunna hoppa i båten och ta en tur. Det spelar ingen roll att det fortfarande är ganska kallt, det är bara att klä sig ordentligt. Det är så friskt och vackert när man kommer ut!
Nej, nu är det dags att plocka ihop för kvällen, vill ju vara pigg imorrn, framförallt för imorrnkväll då vi ska ut ett gäng från jobbet och käka på Träslottet. 


Go kväll. 

Kalas och brinnande båtar.

Ja, här sitter jag en tisdagmorgon och filosoferar över min frukost.. Inte om min frukost alltså för den är inte så intressant.. Jag är nöjd med det fina vädret, nog för att det är lite mulet men våren är ju här =)

I onsdags fyllde jag år, så nu är jag hela 29. Mycket spännande, jag känner mig mycket äldre. Om inte annat så gjorde jag det på torsdag då alla som va här på tårta sa det till mig =P Hur som helst va det jätte trevligt.
Påsken avlöpte utan hinder och jag och Johan åt vår påskmat ute på balkongen i värmen, supermysigt.
Vi hann även med att röja lite granris och elda upp en gammal träbåt i söndags (inte på våran balkong), det va kul. Brann som fan. Självklart grillade vi korv också. Det är ju därför man röjer sly och grejer - för att få grilla korv.
Vad har vi gjort mer då.. Jo naturligtvis va vi och gratulerade min syster igår som fyllde 24.
Det här är min sista vecka på Anovo innan jag ska börja plugga. Nu pirrar det rejält kan jag säga.
Jag undrar om Estela på jobbet kommer titta förebrående på mig hela veckan, hon gillar inte att jag ska sluta =P

Nej, dags att göra sig iordning och pallra sig iväg till jobbet då..
To infinity and beyond!


21 19 11 - Det här är stort!

Det här är Peter Nordström....


Det här är Jörgen Jönssson....


Det här är min lillebror och Jesper Mattsson...


Det här är min lillebror, Nordström och Jönsson...


Och det HÄR är min lillebror och SM-bucklan!!!



Fattar ni? Ascoolt!!  Jag önskar jag va med!



Vargarna Från Värmland tog SM GULD!!!!

Igår fyllde jag år och fick världsbästa presenten - Färjestad tog SM Guld!!!!!
Inte va det någon walk in the park heller, vi kämpade till sista sekund. Helt underbart! Cred till HV71 som kämpade väldigt bra vilket bara gör segern såååå mycket bättre =) Jörgen Jönsson, det kommer bli tomt utan dig..

Idag är jag ledig och ska baka tårta för det vill folk ha när dom kommer hit tydligen =P (Plus att jag tycker det är väldigt roligt att baka).


Flaggan vajjar...


Nu jävlar tar vi dom!!!






Om jag bara hade mer pengar..

Då skulle jag inreda mitt hem mycket mer. Jag skulle kunna köpa grejer till balkongen så att den inte ser så karg och öde ut. Fast jag har faktiskt köpt ett bord och två stolar på Ikea som står där ute, dom kostade bara 200:- så det va helt överkomligt. Men jag vill ha lullull! Jag vill ha mysfaktor. Jag har gjort en skiss på hur jag vill ha det och satt upp den på min anslagstavla så att jag i alla fall kan drömma om det..
Sen skulle jag vilja ha en ny kökslampa, men lampor är skitdyrt, man kan tro att skiten är gjort av guld. Jag brukar hålla ögonen öppna på loppisar men jag hittar inget som säger klick!
Tapetsera om skulle jag vilja göra också. Jag vill ha en ljummare färg i sovrummet. Nu är det blått och jag är rätt så trött på blått... Sen är lite mer möstrad tapet i köket kanske? *suck* Jag får börja spela på lotto.
Pengarna ska ju gå till massa annat just nu så det är bara att bita ihop. Dessutom så gnäller jag bara. Jag har det jättebra, och ska fixa med båten som jag sen ska ligga och sola på i sommar. I själva verket gnäller jag nog mest för att jag inte är påhittig nog att veta HUR man inreder.. Skit bakom spakarna helt enkelt. Hehe...
Nu känns det genast bättre när jag rett ut detta. =)

Nu ska jag ta tjuren vid hornen och damsuga lite!

RSS 2.0