Jag hatar tequila.


Fiskbajs

Idag har jag varit på Gruvön i Grums och växlat. Loket för dagen har varit en T43 och det kändes ibland som att lotsa en elefant i en porslinsaffär. Men som allt annat, lärorikt. Men det va långt pass, började kl 06 och va hemma 19.00. Hyfsat trött när jag kom hem.. efter maten så hade jag tänkt att bara somna i soffan men kom på att akvariet väntade på att bli rensat. Det va helt överväxt så dom stackars firrarna hade nästan ingen yta att faktiskt simma på. Det här betyder i praktiken att jag stått med händerna i fiskbajs en timme och ryckt ogräs.. Snyggt blev det inte men det blev i alla fall renare. Jag får väl möblera i det imorrn. Jag är ganska trött på att ha akvarie nu, men jag kan inte förmå mig att ge bort det heller. Har jag skaffat mig husdjur så är det mitt ansvar.
Nej.. nu har jag varit vaken i tjugo timmar, jag är tröööött.
God natt.

Så tragiskt och onödigt =(



Artikeln kommer från NWT

Ett dygn på järnvägen..

Halv elva igår förmiddag skulle vi åka iväg till Krylbo, det första jag får höra är att det är krångel i Hallsbergmed frusna växlar och skit och bara ett spår att köra på och i Frövi så hängde ett GC-tåg ut i båda ändar och va allmänt i vägen. Det innebar att vi hade ny avgångstid halv fyra på eftermiddagen istället. Det va väl inte hela världen, då hade vi tid att växla om några vagnar i tåget för det hade tydligen blivit fel när det hade varit nere i Göteborg. Vi kom förstås inte iväg förrän närmre fem-sex. Då kom vi fram till Hallsberg och där fick vi sitta och titta på en röd signal i nån timme. Vi såg även ytterligare en orsak till varför dom hade krångel, ett urspårat lok. Till slut som en blixt från klar himmel så fick vi massa grönt och det blev till att krypa genom hela driftplatsen. Efter det så gick det ganska bra vad gäller att får köra men då upptäcker vi att tåget läcker luft. Att bromsa gick fint men att få loss på kalaset va värre, det va svårt att hålla trycket uppe och kompressorn gick väl i ett kör från Hovsta. 
Bromskrångel + hastighetsnedsättning + skyddssektion = halvsvettigt, när man inte är van... 
Vi kom fram till Krylbo och ställde ifrån oss loket halv två på natten. Jag är ganska säker på att jag somnade strax innan jag la huvudet på kudden.

I morse klev vi upp, startade loket och så ringer dom från lastningsterminalen... "Sorry, vår truck funkar inte. Det kommer ta minst 1½ timme att ladda den innan vi kan börja jobba". Det va bara att gå tillbaka till lägenheten och glo lite på tv. Passade på att sova ikapp lite eftersom sömnen blev lite kort på natten. Det blir en del telefonsamtal fram och tillbaka för hur vi skulle göra. Vid halv ett kurrade magen så det blev lite lunch på lokala kinarestaurangen.. Sen kommer slutligen beskedet om att eftersom vi inte kan får våra vagnar i tid för att köra dom till Västerås och för att Hallsberg inte tänker slå upp portarna för trafik förrän tidigast klockan tio på kvällen, så ställs vårt tåg in.
Jag klev av bussen strax efter sju och nu sitter jag här i soffan och samlar ork för att ge mig ut imorrn igen!  


Tänk va en klippning kan göra..

Idag gick jag till stans nya frisersalong. Lite spännande med tanke på att man inte hört nåt om dom än. Men va fan, man måste ju chansa.. Jag är hur som helst nöjd. Lite bekymmersamt va det dock eftersom alla kommer från Irak eller nåt liknande och kvinnan som klippte mig kunde inte så mycket svenska, men ägaren va med och kollade så att hon förstod vad jag ville ha. Nu va det ju inte så att jag skulle ha nåt avancerat, bara klippa av några centimeter på längden och fixa till luggen. Men jag såg även de tjejer hon klippte innan mig med mer frisyr och de blev jättebra de också..
Det är märkligt ändå hur mycket friskare och lättare håret känns bara för att man klipper det lite =)
Efter det va jag upp till syrran och fikade lite och fick se hennes yngsta dotter i Jekyl & Hyde-mode. Strålande glad i några minuter och sen grinig som satan i nästa. Hysteriskt kul. Men det behövdes bara en snuttefilt och en säng så sov hon som en stock.

Just nu sitter jag och tittar på curling, Sverige-Kina damer. Jag skulle faktiskt villja prova, det känns som en "sport" jag skulle kunna klara av, inget springande eller hoppande till höger och vänster. Bara precission.

Det är ingen därute som rår över vädret förresten?? Jag ska ut och köra tåg imorrn som sagt och jag vill verkligen inte ha det här jäkla ovädret. Klass 2-varning för fasen! Det är som upplagt för igensatta växlar och fanstyg.. Får komma ihåg att packa extra smörgås till imorrn, man vet ju aldrig om man blir ståendes nånstans i evigheter..


*gäsp*

Jag är trött. Igår åkte jag till Krylbo och kom hem för några timmar sen. Det har varit intressant. Lite krångel med dålig broms och trasiga loktelefoner etc.. För att inte tala om berg-och-dal-banan vid Jädersbruk. Inte svårt att bromsa fast i dom backarna om det vill sig illa. Som tur är så klarade jag mig utan missöden. Lite spännande blev det dock innan Arboga (jag tror det va Arboga...), då körde vi på nåt så hela loket hoppade till. Det va nog inte långt undan att vi spårade ur. När vi hade nästa stopp så gick handledaren ut och kollade och plogen hade fått en buckla. Undrar va det va vi träffade? Det låg i alla fall gömt under snön för vi såg inget när vi körde. 
  
Imorrn så ska jag gratta en gammal klasskamrat, han fyller 30 och har nåt jättepartaj, ska bli trevligt.. Vilket påminner mig om att jag ska hitta några rena (snygga) kläder att ha på mig.. hmm...
Dock blir det en lugn kväll för på söndag drar jag till Krylbo igen, hoppas det kommer gå lika bra som idag..
Ja.. jag har faktiskt inget intressant att berätta.. mitt liv är i paus-läge förutom praktiken. Jag orkar inte med nåt annat... möjligtvis att jag orkar rensa akvariet.


Grattis farfar..

Idag är det alla hjärtans dag och idag skulle min farfar ha fyllt år om han fortfarande levt.

Jag tänkte bara visa er mitt fynd jag gjorde igår på en secondhand affär i Karlstad. Jag norpade åt mig den mitt framför en dam som också kollat in den. Det gäller att va snabb ibland. Det är gammalt silver vad nu det innebär och jag gav 95kr. Jag har hittills bara fått reda på att det är importerat till Sverige nån gång innan 1988 enligt kattfot-symbolen... Det är faktiskt lite spännande att leta information =) Av själva halsbandet att döma så ser det inte ut att va värst gammalt så det är säkert från 80-talet nån gång.. fin årgång =P



Oval kattfotstämpel betyder importerat till Sverige innan 1988. Men stämpeln bredvid skulle kunna va ortstämpel för Stenungsund.. fast jag är osäker eftersom det är ränder i den också..


835 står för silverhalten har jag förstått men den andra.. tillverkarens stämpel? Nån som vet var man ska leta?

Manboy kontra riktiga män

Sitter här i godan ro och surfar runt på vida webben och lyssnar lite förstrött på melodifestivalen i bakgrunden. Det märks så väl vilken musik som är "serie-tillverkad" och vilken som skrivs lite mer privat eller vad man ska säga. Jag har tröttnat på melodifestivalen.. det blir bara mer och mer tragiskt.. men jag brukar ändå ha på det i bakgruden om jag är hemma för jag är alldeles för nyfiken på vad vi har vaskat fram..
I kvällens progam så kan jag bara säga att Sverige gillar massproducerat. Fram med Findus microlåda bara! Andreas Jonsson och nåt litet knyte på 19 år..
Själv gillade jag Orsa spelmän bäst. Sen va det nån tjej som hette Pauline elle nåt som också hade en ganska bra låt..
En lite kul grej med årets melodifestival är dock Dolph Lundgren. Jag har alltid tyckt att han verkar va lite av en typ. Stel och dryg och "jag-spelar-minsann-hårding-på film"-dräggig. Men killen kan faktiskt driva med sig själv. Han va rent ut sagt rätt kul... märkligt.

OS ha ju börjat nu med och idag så har jag (för första gången) sett skidskytte. Ett gäng tjejer med superkondis och väldigt odarriga händer som ränner runt i ett spår. Jag är lite orolig.. Mitt idrottsintresse har alltid varit försvinnande litet. Det enda jag egentligen följt mer eller mindre har varit elitserie-hockey. Sen nåt år tillbaka så har fotboll börjat smyga sig in i synfältet och även lite hockeyallsvenskan...(fast det skyller jag på en del gamla FBK-spelare...) hallå, jag tittar just nu på OS... vad blir det? Bör jag vara orolig?


What...

to do.....?

tavelkonst

Min tavelvägg växer nästan i kvadrat. Idag hittade jag en bildserie på syrran när hon skulle till sin sudentbal. Jag hittade även en stor ram med plats för fyra bilder och tada! Nu sitter det på väggen.. Jag är ett sånt geni.. Tyvärr hann jag inte göra detta förrän efter syrran hade varit här så hon kunde inte se konststycket, men det kanske va lika bra.. Ja.. nåt mer intressant har jag inte att berätta..

tjo

En ledig dag...

Japp.. idag är jag ledig. Kom hem runt ett i natt så det va rätt så skönt att inte behöva gå upp i morse..
Tyvärr så tror jag att jag håller på att bli lite sjuk. Har haft lite värk i kroppen några dagar och idag så har jag en jäkligt tråkig huvudvärk som bara mal hela tiden. Hade tänkt ta en rigtigt lång skön promenad idag runt stan men jag är livrädd för att bli sämre så jag har hållit mig nerbäddad i soffan hela dagen. Det är skittråkigt! Men jag får helt enkelt inte bli sjuk nu under praktiken, den här tiden är helig. Jag kan inte säga nog många gånger hur kul jag har. Det är tungt vissa dagar när det inte riktigt flyter på som man vill men man lär sig såå mycket och det är så roligt!

Pratade med syrran i telefon förut när hennes äldsta dotter kom på att hon ville prata i telefon. Hon berättade att hon tyckte vi skulle åka till badhuset, att dagis va stängt och att mamma spyr... trevligt.. Jag tror alla är sjuka nu.. usch..
Nej, nu ska jag koka lite soppa... lite värme innombords =)

Tjo

oreda

Ni vet när man skrivit nåt inlägg, om det så är på en blogg, kommentar eller ett mail, och så lyckas man radera hela skiten och man måste börja om.. Är inte det skitkul? Sådär roligt så att man nästan kissar på sig av skratt?
Nej det är det inte. Faktum är att det är jäkligt irriterande.. Speciellt när man skrivit nåt som man lagt ner sig ordentligt i, om ni förstår.
Jag nöjer mig med att skänka en tacksam tanke till min morbror för kassen med "Morden i Midsommer" som jag skämmer bort mig med nu. Underbara serie!!
Den här helgen har varit ganska slö måste jag säga.. Har försökt städa och så men inte kommit särskillt långt. Däremot så tröttnade jag på att ha en massa tavlor liggandes i en hög bredvid pianot så jag har spikat upp en drös på väggen lite huller om buller. Jag är inte helt färdig med det än men det närmar sig. Det är inte vad man skulle kalla vackert men på nåt sätt så gillar jag att det inte finns någon vidare ordning i hur dom är placerade. 

Ja just ja.. Syrran, du är en pärla!  =)

Det är mycket skit nu...

Det finns inget vettigt på tv längre.. Jo... Morden i Midsommer så klart.. Nu har jag dessutom fått låna tio avsnitt av min morbror så jag behöver inte ha tråkigt på länge än =)
Annars då? Jag är tillbaka på praktik igen, ytterligare fem veckor på Tågab, eller ja.. fyra kvar då... Det är lika kul nu som det va förra perioden. Fast jag känner ett större ansvar nu av nån anledning. Inte så att jag tycker att jag borde kunna allt men jag har ju trots allt kommit en liten bit på väg.. Jag tar mina misstag på mycket större allvar nu.. jobbigt... Men det är väl bra antar jag.
Hmm.. Dags att glo på lite värdelös tv...


RSS 2.0