Soffor till salu!

Japp, så är det. Våra soffor är till salu. Vrakpris 5000:- för BÅDA. Dom kostade 11000:- nya för några år sedan.
Är nån intresserad så är det bara att maila [email protected] eller ring 073-9902996 efter kl 16,00.





Jag har förresten gjort en påsk-krans. Jag tror inte den är helt färdig än men jag visar en bild ändå.
Den är gjord av en sån där frigolit-ring som jag köpt på loppis för 10:- och sen köpte jag en snutt tyg på Ikea för 25:-, sen va det bara att sätta igång och klippa rutor av tyget och trycka in i ringen med en penna. Jag tog även en del av min farfars gamla rutiga flanellskjorta, mest för att jag är så sentimental och för att bryta av allt det gula. Vad tycker ni?

Nej, nu stundar Äntligen hemma och kanske en liten glass, vem vet :)

Ha det!

The Day The Earth Stood Still

Har ni sett den filmen? Det har jag, och vet ni vad? Jag kände att det va rätt åt oss. (För er som inte sett den så handlar det om att en utomjoring kommer hit och ska rädda jorden från människorna vilket i stort innebär att dom utrotar oss). Det kändes som vi förtjänade det, för all skit vi slänger på miljön varje dag, jag är inget undantag. Jag blev lätt illamående av mig själv och nu sitter jag här och undrar vad jag realistiskt kan göra åt det.. Som det är så har vi redan börjat köra mindre bil (vilket har fler orsaker än bara miljö :P), vi är noga med att inte ha på lampor i rum vi inte är i, bara smålampor för att det inte ska vara bäcksvart, dessutom så har vi bytt ut alla lampor till lågenergilampor. Utom en, med den sorten finns inte som lågenergi än..
Datorn stängs av om vi inte använder den, förut gick den dygnet runt. Sopsortering kör vi med där jag bor också, även matrester sorteras för sig och blir planteringsjord. Räcker det? Nej... det gör det förståss inte.. Så därför sitter jag här och funderar.. Förslag mottages tacksamt.

Ja.. tack för ordet.

Jävla hurtbulle...

Det är jag det. Ja, jag förstår om vissa inte får ihop den termen med mig men den här vecka är det så.
Veckan inleddes med vattengympa på måndag. Första gången jag provade det och jag vet inte riktigt vad jag tyckte. Jag måste prova igen för att bestämma mig. Igår så va det bowling i två timmar med ett gäng tokar från jobbet. Precis hur kul som helst, och vilken träningsvärk jag har idag. Alltså inte så jag håller på att dö men en del muskler protesterar ibland.. :P För att runda av det hela så gick jag till gymmet idag. Jag höll mig dock till elipsmaskinen, eller crosstrainer som det också heter. Jag kände att min kropp inte skulle orka några vikter att tala om idag..  Och tack vare detta så kallar jag mig hurtbulle just nu.

För övrigt så gick det rätt så bra på bowlingen, jag lyckades med sju strikes. Så många vet jag inte om jag gjort sammanlagt under mitt liv...?


Anyway... Nu vankas det strax mat. Grillkorv och pommes, inget tjusigt men ack så gott ibland. Sen ska jag släpa mina stackars trötta ben ner till tvättstugan och framför allt släpa mig uppför trapporna hem igen.. huga..

wee.


Aaah, mitt körkort!!

Jag måste förnya mitt körkort! Jag har fått papper om det och jag måste få fingrarna ur och fixa det! Alltså måste jag ;
1: Klippa mig (jag ska ju trots allt ha det i 10 år)
2: Betala 200:- för att fixa själva kortet till plastlappen
3: Komponera ihop allt och skicka in det. Detta inkluderar att skriva min namnteckning "på raden i rutan", vilken av  
    erfarenhet är helt omöjligt. Jag hamnar ovillkorligen utanför rutan eller så skriver jag pyttelitet. Värdelöst...
4: Betala ytterligare drygt hundra spänn för att få körkortet. Suck...

Idag är det 4 ½ vecka kvar tills jag börjar min nya utbildning. Pirr pirr pirr i magen. Nu börjar man fundera över att kontakta CSN och vad kostar ett pendlarkort och så vidare. Lite skrämmande är det.. Det är det kanske alltid när man ska ge sig in in nått nytt...




Det här är för jäkla gott ska ni veta. Det är en Budapestrulle med hallon och blåbär som jag har gjort.. Visst är jag duktig?
*klapp på axeln*. Jag bjöd som jag kanske sagt min kusin och några fler på den och det tog inte jättelång tid innan jag fick en smärre utskällning av syster yster för att jag inte bjöd hem henne. Jag försvarade mig lite lamt med nåt men måste erkänna att jag så här i efterhand medger att jag kanske borde tänkt på att slå en signal och säga "Hej, kom och ät tårta". Jag ska bättra mig...





Dom här bilderna tog jag för ca en vecka sen. Dom är faktiskt inte så intressanta för nån annan än mig men det är min blogg och jag gillar dom...

Jag har lagt upp dom för att jag vill gärna ha sagt att man måste inte ha en häftig och dyr kamera. Man behöver bara mixtra lite med sin vanliga och läsa instruktionsboken nån gång. Jag hittade olika ljusinställningar som gjorde att det blev två helt olika bilder. (De här är tagna med en Canon Digital Ixus 70)

Varm mysig skog       Kall ruskig skog
      

Det här är trädet i sin helhet.. typ.. Visst är det intressant? Det fränaste är att det är ett av dom vackraste träd du kan hitta när det väl fått löv. Den här och dess syster står vid Landabron, korsningen mellan Tegelslagargatan och Östra Lötgatan, för er som är intresserade..
            


Träning + kalas = OK

Idag har jag tränat, det bev ju inget i torsdags för vi va ju i storstan så det fick bli ett pass idag istället. Jag kan ju säga att jag inte va helt taggad innan jag väl va där men som vanligt så kommer man över den där tröskeln till slut. Jag känner mig ganska färdig i musklerna.. Men nu ska vi på kalas. Johans syrror fyller år. Jag hoppas dom har goda kakor.. Sen längtar jag hem till min påse jordnötsringar. Jag har inte ätit såna på säkert fyra år, (om man inte räknar med de två ringarna jag smakade på släktfesten för några veckor sedan).
Det är bäst jag skyndar mig, Johan står och skäller på mig att vi blir sena....


Liberae sunt nostrae cogitationes

TGIF- och då menar jag inte i träningstermer!! (För er som inte vet så står det för Thank God It's Friday och används ibland av träningscenter när dom erbjuder fullspäckat med träningspass).

En hel arbetsvecka har gått igen och jag förundras som vanligt hur fort tiden går..
Igår va jag, min syster och min sambo till Stockholm över dagen. Johan skulle på konferens så jag och syrran hade en heldag att bara lalla runt och glo på folk, nice.  Fick faktiskt tag i lite saker också, en top från gina tricot som jag hoppas att jag tycker om även framåt sommarn. En bok, och det kan jag säga, att bara köpa EN bok är nästan smärtsamt när man hittar massor, massor, MASSOR!!! Jag va ju inne på mitt älskade SF Bokhandeln.. alltid en pärs..
Vad blev det mer då...? Jo, en palestinasjal- endast 69kr, lätt lilafärgad och ett fästmaterial till mina stämplar.

Dagen präglades dock kanske mest av mat. Vi klev in på ett fik det första vi gjorde efter att vi dumpat av Johan på hotellet och käkade frukost, runt lunch blev det en restaurang i Gamla stan där vi åt pasta med gorgonsolasås och lax och räkor  och parmesan- supergott! Vad kan det ha tagit sen? Kanske 1½-2 timmar så satte vi oss på nästa fik och tog en varsin kaffe mocha, mmmm....  Jag höll på att skratta mig fördärvad när Sanna slet av sig sina sneakers när vi kom fram till Stockholm och bytte till ett par stövlar med lite klack på, med förklaringen att hon ville ha snygga skor på sig när hon strosade i storstan. Mitt förslag att sneakers nog va ett bättre alternativ om man planerade att röra på sig en hel dag föll för döva öron. Det enda vi hörde när vi till sist hämtat Johan igen och va på väg till bilen va "Aj, aj , aj, aj, aj...."
Farsan mötte upp oss när han slutat jobbet och vår vana trogen för dagen så åkte vi till en pizzeria inärheten av var han jobbar. Till vårt försvar så hade vi ju trots allt inte ätit sen lunch och vi behövde ju nåt att stå oss på tills vi kom hem. (hehe)
Hela dagen va i alla fall väldigt lyckad och jag vill tacka alla inblandade.

P.S
Alla toaletter vi besökte i Stockholm luktade kiss, utom den på pizzerian som va väldig kitchig och fräsch
D.S

Syrran på vårat frukost-stopp.


Mitt inköp från gina...


(Liberae sunt nostrae cogitationes  - våra tankar är fria)


Australia - se den!

Det blev bio till slut. Vi åkte allt till Karlstad (sorry Pamira), och såg filmen Australia men Nicole Kidman och Hugh Jackman (mmm...). Det va en jättebra film. Stor, skulle jag vilja säga. Två timmar och förtiofem minuter kändes dock i häcken till slut, men det fick det va värt.  Vi tog bion som började klockan 18:00 och det kan jag ju säga att det va lite skillnad på folk. Om det är fullt av fjortisar på nio-bion så va det i stort sett bara 50-åringar på 18-bion (sex-bion, haha! Ok, dålig humor ;P ) Hur som helst så tjattrades det lika mycket för det nästan. Skillnaden va väl att det inte va några brölande tillrop om popcornen utan mer snattrande om vad dom gjorde för middag igår och hur man då helstekte kötbitar av valfritt slag. Jag vet inte vad jag föredrar.. Att folk är tysta skulle jag tro.. Precis som jag, som aaaaaldrig skrattar högt eller säger nåt till min biokamrat.. eller hur.. Jag snattrar nog precis lika mycket som nån annan.




Jag vill gå på bio!

Vi har två fribiljetter till bio, kruxet är att dom går ut på lördag och vi kan inte hitta en film vi vill gå på. Eller ja, det gör vi ju förvisso men dom bra platserna är redan uppbokade. Och får man int ebra platser då kan det liksom lika gärna va.. Sen kom vi på att biljetterna faktsikt går att lösa in här hemma i Kristinehamn också, men där är det största problemet att det inte går att boka platser alls, (plus att salongerna är sjukt små), och då vet man ju inte alls vart man får sitta. Då måste man ha ett race med alla de andra som ska se samma film om de bästa platserna och jag vill inte stressa när jag ska ha en skön biokväll. Då bokar jag nog till och med hellre en sämre plats på en gång. Sån är jag..  Jag önskar jag kunde vara en mer lojal biobesökare i den här stan men det går bara inte.

Idag är det för övrigt onsdag och det är två arbetsdagar kvar innan helgen är här igen. Sweet! Hittills har veckan runnit iväg, jag hinner inte med riktigt. Jag kom på att det bara är en dryg månad kvar innan jag fyller år igen. Hur hände det? Jag fyllde ju nyss.. Hmm.. 29 år alltså.. snart 30 med andra ord. Undrar om jag kommer få nån kris? Undrar hur den skulle se ut i så fall? Jag kanske färgar håret, blir blondin eller nåt. Njaee.. på nåt sätt så tror jag inte det. Jag är mest bara förvånad över att jag snart är 30 år. När man är 30 så är man ju vuxen, så tänkte jag i alla fall när jag gick ur gymnasiet, vilket jag inte tycker är så jäkla längesen. Är det inte lite lustigt hur man kan tänka så? När jag gick ur skolan och va precis 20år så va 30 jätte långt fram i tiden, jag menar hallå! Tio år! Men nu när man tänker tillbaka så verkar det inte alls lika länge..Ur led är tiden.. *fniss* Jag tror inte att jag någonsin kommer bli vuxen. Inte på allvar. Jag tror jag kommer gå i min farmors fotspår och va en spjuver tills den dag jag dör. Jag hoppas det åtminstånde. Alltid ta allting på allvar fast med glimten i ögat. "Ska du inte ha en kaka till, du är är ju mager som en liten häst" 





Rock on!

Senaste nytt (efter påtryckningar :P )

Hello everyone!


Först och främst; Sophie, om du läser det här. Ha på din jäkla telefon!! Jag har försökt ringa flera gånger i veckan och det är alltid en dam som säger " The subscriber has turned off his cellphone".


Vart ska jag börja nu då.. Ja, högen med ouppackade grejer krymper ständigt. Nu är det bara mina pysselgrejer kvar tror jag, (tre flyttlådor!). Men dom måste stå där till vi lyckats flytta på pianot. (Ja, jag släpar runt på ett piano jag inte kan spela på, men jag fick det av min farmor och jag kan inte skiljas från det än..) Sen ska det in en arbetsbänk där jag kan sitta och pyssla. Ingen som har en sån där gammal bänk med tving som fanns i skolans träslöjdsrum? Jag är intresserad i så fall. Fast jag skulle även vilja ha ett ljusbord. Kanske skulle ha köpt en fyra....
När jag sorterade en säck med gardiner och lite annan skit så hittade jag ett par helt oanvända panelgardiner som jag köpt för flera år sedan. Jag gillade mönstret men jag vill inte ha panelgardiner längre så jag blev lite kreativ. Jag sydde helt enkelt kuddfordral av dom. Tog inte särskillt lång tid heller, kanske totalt tre timmar och då satt jag och tittade på tv samtidigt som jag sprättade och så och jag hann till och med nåla och sy fel en gång också, (nej, då satt jag inte och glodde på tv).
Här är resultatet :)


Det här är förresten lampan vi köpte på Hildas House för ett tag sen. Jättesnygg när den är tänd :)




Jag vet inte om det var för att vi handlat så mycket på sista tiden, taklampor, speglar, skrivbord etc.. men jag köpte mig även en ny fisk igår. En liten pleco, han, (hon?) är jättesöt. Bilden är inte riktigt rättvis för färgerna är mycket finare. Den är ca tre cm lång än så länge och blir nog inte så vansinnigt stor i slutändan heller. Jag behövde en lite piggare mal som inte har nåt emot att äta alger från glaset. Min stora ancistrus är så jäkla lat så han ligger bara under pumpen och väntar på algtabletten. Jag försökte mata honom lite mer sällan men då åt han inget alls i stället och så kan jag ju inte ha det. Passade på att köpa en ny rot till akvariet också när jag ändå va inne och den blev jätte poppulär :)



Jag kan även meddela mina kära läsare att jag ska slå mig på en ny karriär. Med början den 20 april så börjar jag studera till lokförare. Det här är en av anledningarna till att det inte blivit så mycket bloggat på ett tag tror jag. Dels har jag ju haft en hel del att göra med flytten men jag har öven varit och gjort en massa tester för att kvalificera mig till utbildningen och jag ville inte säga nåt innan jag visste hur det gick. Hade jag bommat så ville jag ju inte höra "Hur gick det?" 25 ggr, hur välmenat det än är.
Men så är det i alla fall. Jag vill bli lokförare och jag ska göra mitt yttersta för att lyckas, men jag är fullt medveten om att det är en ordentlig utmaning. Det ska bli spännande, jag tror verkligen att det är nåt för mig :)

Men nu gått folk så ska jag jag ta en sväng till affären och köpa grädde. Idag ska det nämligen bakas Budapestrulle med hallon och blåbär för första gången!

Ha det!

RSS 2.0