Periodiska systemet

Om periodiska systemet sett ut så här när jag gick i skolan så hade jag kanske lärt mig det...

Natalie Dee - Smellements

Ask and you shall receive

Träning igår = ont idag. Det är dagens sanning. En annan sanning är jag kan har ganska taskig koordination. Vi körde step-up och styrka. Styrkebiten klarade jag ju rätt bra men hjälp vad borta jag va när det kom till själva step-up biten.. Hela grejen med att kombinera kliv upp på bräda, lyft upp ena benet och rör armarna åt ena än andra hållet och allt i rytm med musiken... inte min grej.. Jag kände mig som en fågelunge som flaxade omkring. Till råga på allt så har mina träningsbyxor blivit lite för stora så två gånger höll jag på att flaxa ur dom. Inte kul för den stackars kvinnan bakom mig..
Nu ska jag tappa upp ett varmt bad och se om det mjukar upp mina stackars muskler lite..


Once upon a time...

Tror ni på sagor? Ni vet.. omöjligt uppdrag, omöjlig kärlek, sann vänskap.. happily ever after..?
Sitter och tittar lite på tv just nu och det handlar om lite sånt, jag började fundera lite över var alla dessa sagor kommer ifrån. Är det människor som upplevt motgång och lyckats ta sig igenom dom eller de som aldrig fick som de ville som skrev dessa berättelser? Om Du skulle skriva en saga hur skulle den utveckla sig? Lever du i din saga redan? Nej.. jag ska sluta svamla...

Nu är jag hur som helst hemma i Kristinehamn igen, dags för mer praktik. Provet vi hade igår gick väldigt bra, även om jag lyckades med ett par slarvfel vilket stör mig vansinnigt mycket. Men så mycket som vi pluggade innan så vore det konstigt om det gått åt skogen. När jag väl kom hem igår så kändes det som jag skulle sova i två dagar i sträck, såååå trött. Tur att jag sov så länge som jag ändå gjorde imorse för ikväll ska jag iväg och träna med min släkting, inspiratören, och hon lär väl jaga livet ur mig =) Hmm.. då är det nog bäst att jag lägger mig och degar i soffan en liten stund nu =P

Tjo

100%

Thank god it's friday... eller? Pluggandet lär väl fortsätta, det är så mycket svårare bara utan resten av klassen. I onsdags va vi så duktiga att vi skippade fest-delen av kvällen och gick tillbaka och pluggade. Skola till 16, sen mer plugg till 18, gick och käkade och sen ÄNNU mer plugg.. Ok, inte näsan i böckerna-plugg efter maten, mer diskussioner, hänga-gubben och korsords-plugg men ändå.. Vi lärde oss ju på det med =)
Nu gäller det ju som sagt att ha vilja och ork nog att plugga ensam i helgen, inte jätte lätt när man ser allt som måste göras här hemma, städa, diska, tvätta rensa akvariet etc etc... Men det löser sig.

En tråkig grej har hänt i skolan... En av killarna ha hoppat av utbildningen =( Vi vet inte varför och han vill inte bli kontaktad av nån av oss. Jag tycker det är jätte tråkigt, han är en riktigt kul kille och det känns att han är borta.. Ännu tråkigare att han inte vill ha nåt med oss att göra.. men men..

Nu ska jag se om jag hittar några badkläder, syrran ska med barnen till badhuset och jag tänkte hänga på. Av nån jäkla anledning så är min bikini i Hallsberg så nu måste jag se om jag hittar en gammal baddräkt i nån låda..
Fan, ska jag hinna med allt den här helgen så får jag göra upp ett schema tror jag.. Tur att man snart är tillbaka i Hallsberg så man får lite struktur på det hela =D

Tjo


Repetera repetera och repetera igen..

Det är det vi gör nu. Och det säger jag bara att det behövs verkligen.. i alla fall för mig. Det är pinsamt vilka grejer jag glömt bort.. Men det ska nog gå bra hoppas jag. Imorrn ska vi ha kombinerad plugg-och-fest kväll. Det innebär i princip att vi först ska plugga som attan i två timmar sen käka och sen några öl.. Och förmodligen ännu mer tågprat..
Idag ska det ramla in folk som ska göra urvalstester också inför nästa klass. Ska bli lite kul och se vad det är för folk som söker det här gången..
Nej.. Nu ska jag jag fixa lite lunch, magen har börjat morra åt mig.

Tjo

Då va man här igen då..

Tillbaka i Hallsberg, mol allena. I vanliga fall så skulle det väl finnas ett par stycken från klassen som övervintrat helgen här men nu har vi ju haft praktik så jag vet inte hur dom tänker dyka upp. Jag har inte sett nån av dom än iaf.. kanske dyker upp i tv-rummet om en stund.. Jag hade dock en välkomnande skara i mitt rum när jag kom, eller närmare bestämt, i min toalett. Jag gick in i badrummet för att spola lite i kranarna och i toaletten för det har ju stått oanvänt i fem veckor lite drygt. Men vad får jag se? Till att börja med att det är en äckel-beläggning i toan, och jag fattar inte varför för den va sop-ren när jag åkte. Men det va inte det värsta, det låg en hel hög med små smala fula vidriga maskar längst ner. Levande!! Jag höll på att kräkas. Jag tänkte att nu har nån jävel varit härinne och använt min toa, inte spolat och dessutom haft mask! Jag va två sekunder från att ringa bostadsbolagets journummer när jag kom på att det kan va bra att googla möjliga teorier först. Sagt och gjort. Jag hittade tillslut något som på engelska kallas horsetail worm, ofarliga för männsikor, bilderna stämde överens med monstren i min toa. Tydligen så är det nåt som kan förekomma om man slänger döda insekter i toan etc.. dom bor nämligen i såna. Nu har jag förvisso inte gjort det men den här kåken jag bor i är fallfärdig och vattenrören låter och har sig bortemellan så det är inte omöjligt att det kommer från systemet i sig.. Men var kom all smuts ifrån? Hade maskarna med sig det? Är det gamla maskar som dom ätit på?? Har bostadsbolaget varit inne i mitt rum för att fixa nåt medan jag va borta och använt min toa??
Jag har nu spolat toan tre gånger - med papper, städat ur den med rengöringsmedel och spolar två gånger till.
Frågan är om man ska våga använda den nu, tänk om dom återvänder? Tänk om det inte är horstail-monster utan andra RIKTIGA monster som man blir sjuk av...

Här är en bild på dom i alla fall så ni kan bli lika illamående som jag är.. urk.. ÄCKLIGT


O'hoj

Jag är hungrig... och jag ska inte äta förrän vid sju ikväll för det bjuds på mat hemma hos morsan. Det betyder att jag vandaliserat tuben med O'hoj chokladsås som står på bordet bredvid mig. O'hoj och festis.. inget vidare mellanmål kan man tycka.. Så här i efterhand så kan jag känna att det va ganska vidrigt.. Men nu vet jag ju det till nästa gång =/

Imorrn är det heldag på Löfbergs Lila Arena. Först blir det veteranmatch och sen den riktiga mellan FBK och Frölunda. Det ska bli kul.
Nej.. jag måste gå ut med chokladsåsen... den står alldeles för nära och jag är fortfarande hungrig.... =P


hmm...


Facebook eller inte?

Det va en gång för länge länge sedan, en tjej som hade ett konto på Facebook. Där spenderade hon några minuter ett par gånger i veckan för att hålla kontakt med sina vänner och bekanta. Allt var bra och roligt tills det helt plötsligt blev en översvämning av meningslösa applikationer och invites till än det ena och det andra. Till slut gick det inte att logga in innan man fick en massa onödig information om grupper för "anonyma knypplare", "stöd lilla Lisa som bara har ett ben och bor i en liten håla i USA" eller "ungdommar mot hemläxor!". Det blev outhärdligt och det fanns bara en utväg, att avluta kontot och aldrig mer se tillbaka. Sagt och gjort..
Nu är det så att skiten har spridit sig så att massor med människor jag vill ha kontakt med i fortsättningen har Facebook.. och chansen att vi kommer hålla någon form av kontakt via telefon är försvinnande liten... Den stora frågan är alltså, ska jag skaffa skiten igen? Har Facebook utvecklats något sen jag va där sist, dvs för något år sedan.. Kan man filtrera bort det man inte vill veta? Någon därute som kan svara? Mycket tacksam i så fall..  


Istid

Har ni sett va lustigt? Jag trodde vitsen med stuprännor va att vattnet skulle rinna inne i röret... Men vackert va det i alla fall. Jag va helt enkelt tvungen att ta några bilder =)




Aaah!! Det går utför!

Här sitter jag, uppkurad i soffan med lite ostbågar och coca cola och tittar på... Let´s dance!! Vad har hänt? Jag börjar bli mossig. Det är syrrans fel. Hon sa att hon skulle se det och då satte det väl sig i skallen på mig.. ruskigt. Precis nyss så såg jag Gudrun Schyman dansa loss. Jag tror att det kan va ganska bra för hennes image. Tanten hade dessutom snygga ben, det är jag avundsjuk på. Det gav mig lust att träna.. imorrn.. =P

Har ni förresten sett på tv att försvarsmakten gör reklam för officersutbildning eller va det är? Man får se en massa lampor tändas och så kan man gå in på deras hemsida och göra lite tester. Där har jag fastnat. Testa, det är roligt =) Kolla in vetja, http://www.mil.se/sv/

-18 grader

Jag är så satans trött på denna jävla kyla!! Visserligen så är det varmare nu än det varit de senaste dagarna men allvarligt, det får va bra nu. Jag lever i rädsla varje dag för att fingrarna ska trilla av. Idag hade jag dessutom nöjet av att bilen inte startade när jag skulle åka hem. Kallt!! Som tur är så har jag så finns det så snälla killar på Tågab så dom bogserade mig till verkstan. Tyvärr innebär det här att jag måste gå till jobbet imorrn *brr*. Fast det är inte synd om mig egentligen, det är bara nyttigt med en morgonpromenad och det är inte så långt.. men jag är väldigt lat och morgontrött.. Vi får väl se hur det går.. jag kanske fryser fast längs vägen.

Idag har jag haft besök av Tirre, vi åt lite mat och pratade lite skit. Vi tryckte till och med i oss efterrätt, glass och jordgubbskross, vi åt så vi knappt orkade sitta upp. Som det ska va med andra ord.
Nehej.. dags att sova..

Att något så vackert kan vara så lömskt..

Sitter i soffan och solen strålar in genom mina stora (skitiga) fönster. Det värmer helt fantastiskt skönt men jag vet ju att om jag sticker ut några tår så fryser dom av, det är egentligen typ -20 grader. *brr*
Idag börjar jag inte jobba förrän kl 15 så jag softar järnet nu =) Om allt går vägen så kommer jag hem lagom till midnatt igen men det är inget jag vågar sätta pengar på efter tidigare erfarenheter..
Imorgon har är jag ledig, fast det är en sanning med modifikation. Jag måste plugga. Måste måste måste! Det är bara ett par veckor kvar tills vi har prov, men jag litar på att vi kommer ha en pluggkväll när vi är tillbaka i skolan också.
Nu är det bäst att jag äter lite lunch, man ska inte jobba på fastande mage!

2010

Då va vi här då. Jag kom aldrig på nåt bra nyårslöfte. Kanske bara att försöka vara så ärlig mot mig själv som möjligt och se min egen potential lika väl som andras...

Vad har hänt i dag då? Ja... en hel del fikande, bla hos syrran. Där fick jag nöjet att leka viljornas kamp med hennes äldsta dotter. Jisses vilket humör den donnan har, hon brås väl på sin mamma =) Vi lekte med lera och ritade lite, sen tog vi en promenad till affären för syrran skulle handla lite mat (köpa lördagsgodis till sig själv =P). Filippa följde med oss och hon fick sitta i pulkan. Det va hysteriskt kul när vi skulle gå hem från affären och syrran sladdade med pulkan så Filippa och kassarna druttade ur. Lilla damen va inte lika road.. =)

Nu ska jag mumsa i mig det sista av mitt eget lördagsgodis och kolla färdigt på Harry Potter & the goblet of fire, sen ska jag ge mig i kast med mitt rit-projekt igen. Det går långsamt men framåt i alla fall.. 

Tjo 


RSS 2.0