Sovmorgon, va är det?

Som vanligt så är jag redan uppe ur sängen och klockan är inte ens åtta.. Story of my life numera.. Jag orkar inte sova längre och jag kan definitivt inte ligga kvar i sängen och bara dra mig. Jag får ont i ryggen till slut om jag gör det.
Nåja.. Hittills har semestern varit som den ska. Fint väder och spenderat såpass mycket tid i båten att det nu känns som det gungar när jag är på land. Helt rätt. Tur är väl det för dom säger att det ska blir sämre väder nu. Igår va det visselrigen lite mulet men det va faktiskt riktigt gött för det betydde att man faktiskt stod ut i värmen.. Vi satt och metade lite igår eftermiddag. Det va bara några mört som nappade men vi behöll en av dom och använde som bete och tänkte se om inte aborrstimet som bosatte sig under båten kanske va lite sugna, men icke. Dom va mer intresserade av att stirra på ankarlinan, fast jag till och med hade fötterna i vattnet precis där. Oförskämt. Så då började jag latja lite med mitt lilla pimpelspö med fisk på och kastade det en bit bort och drog in det för att se om dom kanske hellre ville ha byte som rörde lite fortare på sig. Dom va inte hungrigare för det. Så när jag sitter där i godan ro och kyler förtterna och kolla på min stackars mörtkrok så kommer en stor fet jäkla gädda farandes efter kroken, rätt under fötterna på mig! Gissa om jag hade världens snabbaste ben upp i båten igen.  Sen slutade jag fiska. Jag ville inte ha en sån fisk på mitt lilla spö..
Undrar om man skulle ta och städa lite idag.. Mitt hem ser ut som 3:e världskrigen har farit förbi.
Kanske rent av skulle sätta igång med det nu på morgonen så är det ju klart sen? Troligt... Ungefär lika troligt som att jag hurtigt tar på mig promenadskor för en tur i skogen.. Nej.. Tecknade morgonprogram duger gott åt mig. :)
Jag har förresten tappat bort mina snygga solglasögon. Jag är väldigt upprörd över detta även om jag inte är nämnvärt förvånad över mig själv. Dom kanske dyker upp nångång. Saker har en tendens att göra det här hemma..

Den här fick jag igår av Elin.


Dom här två änderna psykade oss i flera timmar tills vi var tvugna att ge dom bröd. En dag kommer dessa djur att härska över mänskligheten. Bara dom kommer på att begära nåt annat än bröd....


Nu vet jag...

... lukten påminner mig om mandelkubb! Men varför i helsike påminner lukten av såpa om mandelkubb??

Grönsåpa- vilka minnen...

Jag håller på att tvätta kapellet till båten.. Det innebär att jag har fyllt halva badkaret med vatten en hel flaska grönsåpa och hela jäkla kapellet och sen rört om till önskad konsistens. Det luktar märkligt.. Det luktar som något jag borde minnas men saken är den att jag kan inte riktigt komma ihåg varför jag känner igen lukten så väl.. vad jag minns har morsan alltid kört med Ajax.. Kanske va farmor då... Hur som helst så kändes det väldigt bekant..
Jag har förstått att det är Pridefstival eller nåt sånt nu i veckan.. Kanal 5 kör med en regnbågsfärgad logga på tv och tidningarna visar bilder på gapande människor i färgglada kläder som hånglar till höger och vänster.
Missförstå mig absolut inte, jag har ingenting emot homosexuallitet. Inte det minsta. Men varför ska pridefestivalen firas av hela Sverige? Är det för att stampa ut all homoskräck som lever kvar i småfolket eller är det helt enkelt så att det är lite hippt och inne nu att stötta denna målgrupp? Ja är bara nyfiken. För mig så har alla samma värde och det skulle aldrig falla mig in att se ner på Eva för att hon hellre dejtar Martina istället för Martin. Vad jag menar med allt är väl snarare att det kanske finns annat att lägga så mycket energi och tv/tidnings-utrymme på? Kvinnifridsbrott. Brott mot barn. "Hedersmord"...
Vad är det för ett jävla namn egentligen? Vem tog beslutet att i rikstäckande tv faktiskt gå med på att kalla det för Hedersmord? Det är ju ta mig fan som att säga att det är berättigat. "Ja, vi håller med om att det här skadade din familjs ära så vi kommer tala om det för svenska folket". Kalla det för va det är. Mord. Barnamördare. Syskonmördare. Jävla kräk hela högen. Och varför i hela världen får dessa as stanna kvar i Sverige?? Jag skiter fullständigt i om resten av familjen stannar här, men om det nu tex va pappan i familjen som gjorde det så ska han ut med huvudet före. Och kom inte med nåt jäkla trams om att "tänk på barnen, de måste ha sin far". Nej, pappan är en mördare, jag lovar att de inte behöver ha en SÅN pappa.
Oj va grinigt det blev helt plötsligt.. Det är bäst att sluta skriva nu innan jag imploderar.
Ha en trevlig eftermiddag, det ska jag ha... hoppas jag

Sol

Idag va det en heldag på sjön och det kan jag säga, jag ser lite grann ut som en rödbrun tvättbjörn.. Vit runt ögonen eftersom jag haft solglasögon. Det är jätte snyggt. Jag gissar att det kommer vara ännu mera tydligt imorgon och då ska jag gratta syrrans lilla tjej så då lär jag väl få höra allt om det..


SEMESTER!!

Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!Semester!!

Jippi

Sommaren är kort..

.. men just nu är det varm i alla fall.. 30grader för att var exakt. Jag har en dag kvar och sen är det semester. Häääääääääärligt... Jäklar vad jag ska slappa. Ligga och sola på balkongen eller ännu hellre i båten *ahhh*.
Vid nåt tillfälle så vill jag hälsa på polaren i Göteborg också men det går inte än för den apan åkte till Tokyo. Jag vill också åka till Tokyo!  Skit samma.. Jag hoppas hon tar massor med bilder...
Eftersom det är min sista dag imorrn så funderar jag på om jag skulle göra nåt gottigt att ta med men det vete fasen om jag orkar sätta igång med nåt.. Det är skitmycket disk på bänken och min sambo bara klagar över att han är hängig och tänker minsan inte diska. Taskigt tycker jag...
Kul.. tog precis en kiss-paus (intressant värre) och då gick lampan sönder. Det är nåt halvläskigt med att sitta på toaletten i mörkret.. Man vet liksom inte vad som kan hända.. Kanske kryper det fram värsta monster-spindeln under badkaret och man inte ser den men man känner när den trampar sin väg över mina fötter?  Jag har väldigt livlig fantasi..
Nej, nu ska jag njuta av det fina vädret tror jag..


The end is near....

Söndag kväll är slut. Det betyder att jag ska upp och jobba imorgon.. jätte kul... SKitväder har det varit idag med, bara massa regn. Jag har inte gjort annat än suttit inne och läst och spelat tv-spel hela dagen.. Helt underbart :P
Allvarligt.. Jag har en vecka kvar till semester.. Dock ska det göras en massa övertid och det är ju inte så himla kul.. men det ger ju en extra peng.. Om jag intalar mig det tillräckligt mycket och länge så känns det kanske inte så jobbigt.. (Eller hur..)
Idag har jag föresten funderat lite över mitt liv och jag är inte helt nöjd.. Jag känner att jag skulle vilja lära mig något nytt.. En kvällskurs i knyppling kanske? Nej.. jag är inte 65 än.. Inte för att jag inte skulle vilja lära mig knyppla men jag känner att om jag ska gå en kurs så kommer den endast bestå av nyblivna pensionärer som ska sitta och prata om sina rara barnbarn.. Och då kräks jag... Kanske ett nytt språk? Kinesiska eller kanske spanska och sen resa lite så jag får användning av min nya kunskap? Det skulle säkert gå hem i vissa kretsar... Jag är bara så fruktansvärt uttråkad...

Mitt nya liv ska börja imorgon! Jag ska börja ta en promenad om dagen för att få igång blodcirkulationen så att jag blir lite kvickare i skallen och sen ska jag hitta nåt nytt att göra!

Tjo!


6 dagar and counting..

Jag har sex arbetsdagar kvar innan semestern.. om man inte räknar med eventuella övertids-lördagar som kanske ska göras. Men i alla fall. Jag är så sjukt trött på att jobba just nu så jag skulle kunna hoppa ut genom ett fönster... Ett fönster på bottenvåningen i och för sig men ändock ett fönster.
Jag ska göra så lite som möjligt på semestern. Bara slappa. Men jag ska även försöka hinna med ett besök till Göteborg och hälsa på min goda vän Terese. Det va alldeles för länge sedan sist nu..
Jag hoppas vi kan ta en heldag i stan med mycket fikande på uteserveringar och sen en öl eller två i skymningen :)
Åh, va jag skulle ge för en öl just nu.. Jag sitter dock och väntar på att kaffet ska bli klart och det är väl inte så illa det.. antar jag.. Jag dricker inte så mycket kaffe nu för tiden.. Vilket iofs är ganska bra men man saknar det ibland. Va hos Kusin Mickan förut som så snäll erbjöd mig en god kopp kaffe men just då så hade jag vandrat från jobbet ner till stan och var ganska varm och då är det inte helt rätt med kaffe..
....
Aahh.. Gott med kaffe...

Vet ni... ibland är det så mycket man skulle vilja ha sagt men som aldrig blir sagt.. fast det kanske borde...
Så där i allmänhet ni vet... Jag undrar vad som skulle hända om man faktiskt inte höll inne med någonting..? Kaos förmodligen.. Jaja.. Dags att stänga dagens filosofistund..

Jag är så stolt!


Fan va bra du är!

Nya Kristinehamns Posten i måndags!

*morr*

Ibland hatar jag verkligen folk... jag avskyr att bli besviken..

Jätte gott


Recept hämtat på www.arla.se

Jätte-gäsp

Söndag morgon och vi har tvätt-tid. Jätte kul. Men det ska tydligen vara bra att ha på sig rena kläder när man ska umgås med annat folk. Men jag tror jag blir vansinnig på eländet. Jag avskyr att behöva dela tvättstuga med 86 andra hushåll. Jag avskyr att behöva lyfta undan någon annans bortglömda inderkläder eller stå ut med att hela tvättstugan är full av en massa jävla hundhår. Om jag hade velat ha fälskläder så hade jag köpt mig en egen jävla kennel eller gått ut och skjutit mig en björn eller nåt. *morr*
Nu till något mycket trevligare. Vi köpte båt igår. Naturligvis så blev det därmed dåligt väder, vad annars? Men skitsamma. Den här båten är större och har kapell så det gör inget. Mysfaktorn är där i alla fall.. Idag ska vi spendera större delen av vår tid till att putsa på den för det behöver den. Sen kasnke vi skulle kunna göra samma sak hemma men av nån anledning så tror jag inte att det kommer hända. Men nu närmast ska jag kolla lite recept på arla.se innan det är dag att gå till tvättstugan igen.

Här är en bild på båten.. kommer nog fler sen när den har kapellet nere.


Här är förresten en bild på min svägerskas hund. Cool stil när han sover. Froggy-style

Varm lunch

Ja, några minuter kvar av min lunchrast ochvad bättre att göra  med den än skriva massa skit på internet?
Satt ute i gräset och åt min smörgås. Fy fan va trött jag är på smörgås.. Men så blir det när man trycker i sig all mat man gjorde till middag.. Men till mitt försvar så va ja vansinnigt hungrig igår.. va ovanligt..
Just nu känner jag att jag bara väntar på att klockan ska bli tre så jag får gå hem.. Jag är så trött.. Jag har varit trött i ett par veckor nu, undrar vad det kan bero på? Kanske lite för ensidig kost? Det låter bra.. jag får äta mer chips och mindre choklad..
Jag skulle villja gå på bio.. Jag vill sjunka ner i en biostol och bara mysa.. Men inte en för lång film för bekväma är inte stolarna.. Jaja.. Nu är rasten slut och jag måste ta itu med det livsviktiga arbetet att laga digitalboxar återigen.

Lev väl

Igenproppat sugrör

Mitt sugrör är igenproppat. Jätte jobbigt. Jag sitter just nu och försöker äta min frukost, eller dricka snarare. Jag kör ju med en smoothie på morgonen. Nu för tiden så har jag även lagt till krossat linfrö, för det är ju så nyttigt.. Det sa dom på Oprah i alla fall.. Hur som helst så vill alla linföna smlas och ha möte någonstans mitt i det jäkla sugröret hela tiden. Då får man blåsa på dom och försöka igen. Jaja.. Jag stressar ju åtminstånde inte i mig frukosten nu..
För den som är intresserad så blandar jag;
ca en näve frysta hallon/blåbar,
ca 1dl naturell yoghurt
1msk flytande honung
1msk krossat linfrö
1-2msk soya protein
ca 1-1½ dl brämhults apelsinjuice

Idag är det torsdag för övrigt. Jag ska alldeles strax åka till jobbet och försöka vara lite produktiv.

Vi sålde båten förresten. Det va ju bra, det va ju därför vi hade den på annons.. Och kan ni tänka er, så fort vi hade gjort det så blev det fint väder. Jag undrar om det kommer bli taskigt väder till helgen då.. Vi ska nämligen förmodligen åka och titta på en annan båt då. Ända bort till Stockholm nästan. Hoppas den är som vi förväntar oss så att man inte åker 50 mil i onödan.

Nej, nu måste jag nog göra mig klar.. *mutter, mutter*



RSS 2.0