5 4 3 2 1....

Då va det dags då. Det nya året är bara tre timmar bort, jag hoppas ni får ett bra år och att ni förverkligar er själva efter era egna önskningar.
Många jag har pratat med har haft så mycket att göra inför ikväll. Det ska göras massa mat och inhandlas raketer och gud vet allt... Här är det lugnet själv. Sitter och kollar på JVM och ritar lite, det är väl ungefär vad en annan orkar med idag. Hade en tur till Mjölby igår. Började klockan tre på eftermiddagen och skulle ha varit hemma i stan igen kvart i midnatt. Så blev det dock inte riktigt. Fick en massa krångel med slag i hjul vilket gjorde att jag inte kom hem förrän halv fem på morgonen.. Då blir man lite seg =/
Jag har inte riktigt kommit på nåt bra nyårslöfte än, men jag jobbar på det. Jaghar ju som sagt några timmar kvar att fundera =P



Hallå?

Hej på er därute. Vad gör ni nuförtiden? Det känns som jag varit isolerad i flera veckor..
Nästan tre veckor kvar på första delen av praktiken, tiden går fort när det händer saker.. Kom precis ihåg att vi ska ha prov när vi kommer tillbaka till skolan.. Måste komma ihåg att plugga lite mellan varven också.. Men jag ser fram emot att träffa klassen igen, det är tomt utan dom tokarna =)

Snart är det nytt år också, är ni beredda på det? Känner ni er nöjda och att ni gjort det ni borde innan året är slut och det är dags att börja på en ny kula? Det gör inte jag.. Året gick vansinnigt fort och det finns en hel del jag skulle villja ha anorlunda.. men mycket som har varit bra också... Det är väl som vanligt då? Alltid är det nåt.
Jag brukar inte köra med nyårslöften men i år(?) så ska jag försöka komma på nåt bra och se hur det går. Kan va kul med en utmaning till sig själv. Och det ska finnas en belöning i slutänden, annars är det ju ingen vits =)

Nu ska jag fortsätta med mitt uppdrag, syrran har sagt åt mig att rita av hennes döttrar. Det är inte precis jättelätt... Men jag törs inte ge upp för då kommer hon och skäller på mig =P

Tjo


Gjorde ett försök att rita av lillbrorsan, vad tycker ni? (Det ser lite anorlunda ut live, kameran tog bort en del skuggningar...)


Supercalifragilisticexpialidocious

Då va det dagen efter då.. Hoppas alla överlevde all julmat och julklappar och allt vad det heter.
Om det är någon som undrar över rubriken så är det ett riktigt ord.. typ.. man använder det när man inte riktigt har något annat ord som passar.. Tror ni mig inte så se filmen Mary Poppins. Se på film är för övrigt det enda jag har gjort idag. Och ätit lite mellan varven. Tofflat runt i mysbyxor och t-shirt och bara degat, sagt typ 20 meningar på hela dagen tror jag.. det är mycket som rör sig i skallen dessa dagar...
Nu ska jag se lite mer på tv innan jag knyter mig för dagen..

su-per-ca-li-fra-gi-lis-tic-ex-pi-a-li-do-cious

God fortsättning.

jul, jul, strålande jul...

Idag har de varit shopping på hög nivå ska ni veta... eller nja.. det har faktiskt varit riktigt lugnt och gött. Jag och syrran har spenderat fem timmar i Karlstad för att handla de sista julklapparna. Vi lyckades riktigt bra måste jag säga. Jag fick till och med tag i ett par riktigt snygga vinterstövlar till mig själv, på rea dessutom. Jag är mycket nöjd.
 

OBS!! TÅGVARNING


För övrigt så måste jag berätta att vi åkte med Tågabs tåg hem från Karlstad, för er som inte är insatta (vilket är de flesta av er antar jag), så är det en nyhet. Tågab (Kristinehamnsföretag) började köra persontrafik den 13 december i år. Jag var ganska muppig när jag skuttade runt i 1-klass vagnen och tog kort. Jättefint va det i alla fall =) Jag lägger upp några bilder men det är vansinnigt dålig kvalitet på dom, tagit med en mobil....

1-klass kupé


1-klass


2-klass


syrran som står ut med mitt fotograferande =)

Långhelg på g

Japp, sista dagen gjord för veckan. Idag va det en tur till Hällefors som stod på programmet. Jag bromsade "bara" fast typ fyra ggr... pinsamt..  (bromsa fast= bromsa för mycket så att tågskrället stannar när man bara vill sakta in ordentligt) Men jag är hellre för försiktig än stöddig och brakar in i vagnar till höger och vänster. Jag tyckte hur som helst det gick bra överlag och handledaren verkade tycka det med.
Nu ska jag strax till syrran för vi ska baka, äntligen. Men först ska jag slappa lite i soffan framför nåt hjärdött program =)

tut tut

Jaha, då va man igång med praktiken då. Gissa om man blir lite trött i skallen efter att ha suttit och kört en "hel" dag, i alla fall för mig som allt är nytt för. Det har varit väldigt kul och lite spännande måste jag säga.. Idag är jag ledig så då tänker jag göra allt jag måste hinna med innan jul.. är tanken i alla fall.

Snön har kommit till Kristinehamn förövrigt, jättefint. Undrar om det får ligga kvar..
Fast jag är inte helt lycklig över snön nu när jag ska köra tåg, för satan va det krånglar till grejer. Så jäkla mycket mer man måste tänka på hela tiden.. Jaja.. Man kan inte få allt, har jag lärt mig..


Ok, HÄR kommer en uppdatering...


Då va sista skolveckan för året slut. Jag har lätt separationsångest, hur ska jag klara mig utan alla dårar i klassen? Jag skulle ha bett alla att raportera in till mig minst varannan dag så att jag vet att alla lever och inte har spårat ur någonstans. Fast det kanske skulle bli mycket att läsa 22 mail varannan dag... Ok, ni behöver bara maila ett par ggr i veckan =) Sms:a kan ni också göra.... Jaja..
Vi hade julfest i onsdags, det va väldigt trevligt. Lärarna bjöd på risgrynsgröt och glögg. Det betyder att de köpte in allt, Danne fick stå i köket och leka kock och resten av gänget fick duka upp lite mysigt. Kul att det flesta också dök upp. Lektionen dagen efter va ganska slö, lärarn tyckte att det räckte med en lätt genomgång av körordersystemet och sen en film om järnvägen på 20-talet. Ingen av oss som faktiskt orkat upp till lektionen hade nåt att invända mot det =) Sen va det mest bara lite "kom ihåg att.." och "gör inte så här på LIAn..." som han tyckte vi kunde behöva veta och sen va det tack och hej.
Det betyder att jag nu har fem veckor praktik framför mig! Jag är lite nervös för att jag ska få hjärnsläpp och klanta mig men det ska naturligtvis bli jäkligt kul. Jag börjar faktiskt i helgen redan, lite tjuvstart sådär =P Jag har inte fått schema för hela perioden än, men det blir säkert bra hur som helst. Jag hoppas det bli många bra turer på många olika system, och att det händer så mycket konstigt som möjligt. Det är ju så man lär sig, och det vore gött om det kunde hända medans man inte är ensam utan har någon tillhands att fråga.

Just den här dagen är jag dock helt ledig och jag ska se om jag kan hitta några fler julklappar medans det ännu finns tid. Dessutom ska jag lämna tillbaka stövlarna jag köpte förra helgen för jag tycker inte dom känns helt rätt. En jacka har jag dock fått tag i. Jag köpte en sån jag pratade om sist fast en storlek större. Kan va ganska skönt att få plats med en tröja extra under om det skulle bli svinkallt, vilket det alltid brukar bli i januari. Dessutom så lyckades jag köpa den med rabatt så jag sparade 300kr. Nice.
Måste även komma ihåg att gå till biblioteket, jag behöver lite inspiration.....

Ha det gött alles!




Dagens Natalie Dee
nataliedee.com
nataliedee.com

nej...

Jag tänkte skriva nåt dråpligt eller åtminståne nåt informativt om min dag men nu när jag väl sitter här så känner jag inte för det.. sug på den ni.

Sista veckan innan jul..

Ja, i skolbänken alltså... Nästa vecka börjar praktiken. Det ska bli kul att äntligen få börja köra.
Men, än så länge är allt som vanligt. Jag har precis slängt in tvätt i maskinen och ska nog faktiskt också ta o dammsuga lite så slipper jag göra det imorrn förmiddag. Jag gissar att jag hellre ligger och drar mig då nämligen.. Träna ska jag göra då med, ujuj vad jag får slita =P

Helgen för övrigt har varit helt ok. Tyvärr så blev det inget julbak hos syrran som skulle bli av. Hon gick orutinerat nog och blev sjuk! Tänk inte på mig inte! Nejdå, jag skoja bara..
Idag drog jag med mig kusin Sofie ner på stan och tvingade henne att va smakråd när jag skulle köpa skor och jacka.. Efter många om och men så fick jag tag i ett par stövlar men jag är faktiskt inte helt säker på om jag vill behålla dom.. Jag får grunna lite på det under veckan..  Sen va det ännu värre med jackan. Jag kom fram till att jag ville ha en likadan som hon har, och den va naturligtvis slut även hos leverantören. Just my luck.. Imorrn tänker jag ringa till butikerna i Örebro och se om den kanske finns där.
Skam den som ger sig...

kallt som f*n

Det är überkallt ute. Det märkte jag först och främst i morse när jag skulle traska bort till "tornet" på studiebesök hos driftledningen. Ca tre kilometer i säkert 10 minus = *burr*. Som tur va hade jag gott sällskap av Olof och Sofie och vi hade sån enorm tur att Fränis kom åkande i sin bil och plockade upp oss. Det va rätt så intressant studiebesök, nu känns inte tanken på att ringa tkl så stor och skrämmande längre. Det va ju massor av trevliga människor där. Lyckades till och med träffa på en gammal Kristinehamnare!
Egentligen skulle jag ha varit ledig på eftermiddagen men jag smet upp till lektionen en stund i alla fall för att få reda på vad jag fick för poäng på provet och där behövde jag inte bli besviken, 87 av 92 är inte så illa pinkat va? Supernöjd.. Fick även en skiva med massa frågor att öva på så den ska jag kolla att den funkar nu. Sen blir det väl till att försöka fixa lite mat...

tjo

Självstudier va det ja...

Den här veckan handlar om trafikledningen. Det innebär att igår va det en nisse här och pratade om hur det hela är upplagt och resten av veckan så går vi dit på besök för att få se det med egna ögon. Eftersom vi inte kan vandra dit hela högen på en gång så måste vi dela upp oss under veckan. Jag ska dit imorrn förmiddag. Det betyder att jag kommer ha vanlig lektion på torsdag men idag är det självstudier. Gissa hur mycket jag har studerat idag? Till att börja med klev jag ur sängen klockan elva och fick i mig lite "frukost". Sen lyckades jag faktiskt ta en promenad eftersom solen lyser (lyste) idag. Det va gött, även om vi höll på att gå vilse och bli instängda på en idrottsplan =) När vi kom tillbaka så lyxade jag till det med lite varm choklad, riktig mumsigt eftersom temperaturen ligger runt nollan idag. Jag vet inte hur jag lyckades dock, för jag måttade upp en mugg med mjölk och värmde upp den, men när jag skulle hälla tillbaka det i muggen så fick det inte plats.. Hur som helst, sista timmarna har spenderats framför tvn, har tittat på WALL*E. Den filmen är ju bara för söt..

Nu närmast ska jag äta lite clementin och läsa en bok en stund. Sen ska jag nog faktiskt traska upp till klassrummet och bläddra lite i skolböckerna. Jag fick förresten reda på att jag fått VG på provet, har inte kollat poängen än men det känns inte som det spelar så himla stor roll, men jag vill ju trots allt veta vad jag svarat fel på.

Nej, nu är det dags för fruktstund..

tjo


RSS 2.0