Fästingar är ett jävla otyg

När jag vaknade i söndags så såg jag en liten svart prick nordväst om knät. Vid närmare inspektion såg jag att pricken hade ben. Blä.. Jag gillar inte kryp, definitivt inte när dom SITTER FAST PÅ MIG!! Tre djupa andetag, sen upp och slita fram färstingplockaren ur medecinskåpet. Efter några djupa endetag till så va den jäveln snarad och utryckt. Onödiga jäkla djur..

Idag kom jag hem från Göteborg, drygt fem timmar för sent. Imorse så hade några jäkla pundare nämligen snott kopparkablage i skandiahamnen igen så ingen kom in eller ut därifrån. Till slut så löste det sig iaf men dagen blev ganska lång.. För säkerhetsskull så fick jag bekymmer med TMY:n på väg från Laxå också med vattentemp-larm. Det har varit jättevarmt hela dagen, nu i skrivande stund så är det 29 grader i skuggan.. Gäller att dricka mycket vatten nu.
Vilket är precis vad jag ska göra nu.

Tjo


Mitt öra har anorexia

Det är sant. Mitt vänstra öra har fått nåt kroppskomplex och börjat tokbanta. Man kan se partier som nästan är vita, ser helskumt ut. Det matchar ju inte resten av kroppen, jag har ju inte gått ner nåt i vikt i övrigt så vad fan har det tagit åt mitt öra???
När jag ändå är igång med kroppsfixeringen, kan nån förklara varför jag har så sjukt kalla händer? Inte hela tiden men rätt ofta. Och jag får ganska lätt blåmärken dessutom, och nej, jag är inte blödarsjuk.

Det är midsommar nu om ni skulle ha missat det. Eller ja, imorrn.. Ytterliggare ett bevis på att tiden går alldeles för fort. Jag hinner inte med. Snart är det dags att börja leta julklappar igen och innan jag hinner blinka så är det 2012..
Det är så mycket som ska göras nu.. vart ska man få orken ifrån? Fyra veckor kvar innan det blir semester, då ska jag försöka att bara göra roliga saker om det nu ska göras nåt alls.

Angående händer.. Om ni tittar på era händer, vad ser ni då? Skavanker? Vackra linjer? Min farmor sa alltid att jag hade pianofingrar, långa och smala, perfekta för att sprida ut över tangenterna på ett piano. Det har inte blivit så mycket av den varan för min del, tyvärr. Men när jag tittar på mina händer så ser jag så mycket annat. Ett ärr i handflatan efter att jag klippte mig rätt i handen och även om det inte va så smart gjort så talar det om att jag gillar att pyssla. Jag har en liten valk vid lillfigret på vänster hand som skvallrar om hur jag anväder bromsen på tågen. Titta på dina händer och försök minnas allt du kännt, allt du rört vid. Till exempel hur ett kallt glas känns, nafsande valptänder i tummen, att låta en liten spindel krypa runt mellan fingrarna eller en annan människas hud under fingertopparna..
Jag blir nästan lite andlig när jag kommer att tänka på såna saker, tacksam över att min kropp fungerar som den ska för det mesta, tacksam för att jag har vett att uppskatta mitt liv.
Jag minns fortfarande väldigt väl hur det kändes att hålla farmor i händerna sista gången jag pratade med henne. Jag minns hur hennes händer kändes efter att hon dog. Samma sak med farfar..
Tacksam.


Det går om man vill..

Sant i många lägen, som tex idag. Vaknade hur sent som helst, typ halv elva. Släpade iväg till ett fik i skärgården där vi fick i oss lite frukost (läs: lunch). Riktigt gött att sitta ute i solen och mumsa på en smarrig smörgås, med tonfiskröra i mitt fall, och titta på lite folk. Tänkte inte göra så många knop idag, bara vila och så.. som vanligt skulle nog några säga. Hur som helst. När vi kom hem så gjorde jag mitt livs första smulpaj, innehållande blåbär och jordgubbar. Den blev supergod om jag får säga det själv, och det får jag. När jag sen var till Maxi för att köpa vaniljsås och lite annat så såg jag att dom utanför sålde jordgubbar för 25kr/litern. Jättefina och jättegoda (jag provsmakade), så jag köpte 6liter.. Så ikväll har vi gjort jordgubbskross och frusit in. Kommer sitta fint i höst :)
Eftersom jag vaknade så sent så är jag väldigt otrött nu vilket är mindre bra för imorrn ska jag jobba, har en tur till Bålsta. Börjar vid sju så det vore ju fint om man kunde sova ordentligt innan. Lång är den dessutom, slutar inte förrän elva på kvällen.. *suck*

Kanske lite varm choklad hjälper för att bli lite sömnig? Har ju hört att varm mjölk ska funka iaf..



Tre såna här byttor med jordgubbar! Mums.. :)




Och pajen såg väl inte så tokig ut heller? Första försöket :)


Feel the burn..

Hela dagen har i stort sett spenderats i solen. Vi tog en tur till Ånnaboda i förmiddags och skrotade runt bland alla loppisprylar. För er som inte vet så är det en bilutställning för gamla bilar och samtidigt en rätt stor loppmarknad. Jag hittade massa roliga grejer men lyckades hålla mig i skinnet såpass att jag bara köpte två plåtburkar som jag tyckte va fina och en samlarbox för Return of the King, sista i Sagan om Ringen-trilogin.
Det har ju varit rätt varmt och gött ett par dagar nu, så jag tyckte att jag va rätt smart som tog shorts och halterneck-linne idag, och det va gött att inte va för påpälsad. Men. Att vandra runt under dygnets soligaste timmar utan nån solskyddsfaktor är inte så jätte smart kan jag meddela.. Jag är ganska illröd på ryggen och axlarna, väldigt osexigt. Av skadan blir man vis men inte rik.. Bara röd :P

Imorrn bär det av till ikea för lite inhandlade av diverse pryttlar. Ska se om jag hittar nåt i gardinväg, fönstren här hemma är nakna dom stackarna.. Idag slog det mig dessutom att jag måste köpa nya badkläder, om det fortsätter att få va varmt framöver så kommer det snart va gött med ett dopp. :)

Nu ska jag poppa lite popcorn och sunka ner mig i soffan ett tag.

Tjo


RSS 2.0