tjo på er...

Andra veckan av praktik är slut, trots att det bara är torsdag. Just nu känns det rätt ok för jag är ganska seg i kolan. I tisdags så körde jag till Krylbo med ett container-tåg. Det är en överliggning där och så kör man tåget tillbaka hem.. typ.. Man byter av en annan förare i Laxå och kör annat lok och ev vagnar sista biten hem till Kristinehamn. 
Idag körde jag samma vända upp igen med undantaget att istället för att stanna kvar och köra hem imorrn så körde vi hem med ensamt lok redan idag. Anledningen är att det är första maj och Skandiahamnen är tvärstängd imorrnkväll. Hur som helst är jag nöjd med att va ledig resten av veckan. Nästa vecka däremot kommer nog kännas skulle jag tro.. men mer om det när det ger sig..

Nu ska jag bädda ner mig och sova såååå djupt ända tills jag vaknar imorrn, och jag hoppas verkligen inte att det är nån som börjar borra 08.00 imorrnbitti som dom gjorde imorse för då får jag spader.. jag måste sova!


;P


Kvällspromenad

Har precis kommit in efter en riktigt skön kvällspromenad. Mötte upp syrran vid hennes jobb och knatade med henne genom hela stan hem till henne och sen hem igen. Bortsett från två skummisar jag mötte när jag va själv va det riktigt nice. Jag vet inte om det beror på allt otäckt man läser om som gör att man blir lite nervig när man möter människor som ser lite halvskumma ut när man är ute själv och det är mörkt. Jag hoppas i alla fall att jag bara överreagerar och att det aldrig är nån fara men fan alltså.. lite scary är det..

Imorgon är jag ledig. Egentligen skulle jag har varit till Mjölby och vänt med Västervikståget men på grund av den här jäkla strejken på pappersmassefabrikerna så behövs inga tåg till Västervik. Och jag som skulle ha fått följa med hela vägen till Västervik på torsdag dessutom! Ge arbetarna den lön dom vill ha för tusan så jag kan få de turer jag vill ha!
Men som sagt, ledig imorrn. Kusin Sofie tänkte eventuellt titta förbi om hon hinner innan hon ska börja jobba och med lite tur så har syrran nån minut över för en fika under dagen. Vore jag lite smart så skulle jag passa på att fixa lite med städning också när jag ändå har lite tid över.. vi får väl se.

Åh, jag måste förstås visa en till bild från veckan som gått. Det är från min tur till Hällefors i torsdags med TMY105.
Det är faktiskt jättebra med turer där det är växling inblandat för man lär sig massor. Det som va roligast med just den här dagen va dock att jag fick starta upp loket helt själv för första gången. Det låter kanske inte så jättehäftigt men det va det för mig, ni vet, man måste lita på sig själv.



Tjo!


lite djupare dravel...

Vad gör man när man saknar någon? Vad gör man när det värker i bröstet och man vet att det inte finns någon lindring? När allt man har är minnen och även om det är bra minnen så gör det ont när man tänker på dom...  Vad är det som gör att människan orkar med sig själv när sånt här kommer över en..? Man känner sig en halv meter lång och 150kg tung och det är konstant dåligt väder...
Det gäller att lyfta blicken lite och försöka se lite längre än idag eller imorrn och koncentrera sig på det som är bra och kul och vackert, det blir bättre.

Då ha det börjat..

Praktiken har börjat, dag två är avklarad utan missöden. Tur är väl det. Premiärturen igår gick till Skövde och Karlstad med persontåget. Lättkörd RC6, skönt med mjukstart. Fint väder va det också, väl nere i Skövde så hade vi 40 minuter tillgodo efter rundgången så då satt vi och njöt av solskenet och tittade på folk. Lilla kameran hade jag med mig också och det resulterade i några töntiga bilder tågbilder, till och med på mig...

Idag va det tur till Hällefors med TMY 103.. inga bilder på den dock. Skulle egentligen varit en T43 men den va sen från Karlstad så... En ensam liten sockervagn hade vi med oss dit. Tragiskt lite, nu får det va slut med den här lågkonjukturen!

Tågab persontåg 8126 i Skövde


Störig förarelev =P

Mer bilder från Elmia 2010...

Mest för att jag inte har nåt att göra så slänger jag upp lite fler bilder från Elmia..


Glasspar G2 1950


VW 1300 konverterad till porsche speedster







"The Punisher" Pontiac GTO




Ford Ranchero med grym flake, syns inte så bra på bilden dock.. =( Absolut inte min favvobil eller färg men man måste ju uppskatta bra arbete..


Ford Mustang Fastback 1965 Mmmmm.......




VW 1200 Skåp!


VW "The woodruff special"





Tesla






Dodge Charger



Toyota Supra



Audi S1 replika





VW Bubbla -66



Caddy



Audi sportquattro replika



Audi A6 "rat-look"





3:e ggn gillt

Nu har jag firat färdigt. Idag så kom släkten och grattade mig och syrran, som fyllde 25 häromdagen. Vi dukade upp med hembakta kakor, mocharutor, sockerkaka med äpplen, och tårta såklart.. Syrrans äldsta skulle såklart va med och baka så hon fick en egen liten klump mördeg att peta i. Jag vet inte riktigt vad vi tänkte på när vi tänkte på tårtor för vi gjorde två stycken, så det blev ju en hel kvar. Förmodligen så tänkte vi inte på att vi skulle baka kakor och grejer också.. Som tur är så skulle syrran få hem folk imorrn så då har hon tårtan klar! Och vi fick så mycket fina presenter! Bland annat handgjorda halsband och armband, Boken "Färjestad 75år" och en ny FBK-halsduk =) Av min morfar med familj så fick jag jättefina kristallglas som det inte finns nån annan som har. Han har nämligen graverat dom själv! Jag blev så glad att jag nästan började grina. Syrran fick också såna och hon reagerade likadant. Jag älskar dom! Jag ska se om jag hittar kameran i all min packning så ska jag ta lite bilder så ni får se.
Apropå packning.. jag har ju flyttat hem ifrån Hallsberg nu, det är ju nästan bara praktik kvar nu. Jag fick hela bilen full av prylar när jag skulle åka hem. När har jag forslat dit allt? Det va nästan så jag trodde att Jettan skulle skrapa i när jag åkte över små gupp =/ Hur som helst, nu på måndag börjar jag köra igen. Börjar med att köra persontåget till Göteborg och tillbaka.

Gött det!

Det tar lång tid att fylla jämnt

Idag har jag blivit firad lite till. Smörgåstårta, trevligt sällskap och förmycket presenter.
Tyvärr så är jag allt annat än frisk så jag va nog inte världens roligaste värdinna. Jag trodde jag va bra nu men så kom en hosta utan dess like och det känns som jag håller på att riva upp hela bröstet. Inget vidare om man säger så..

Från det ena till det andra så vill jag ha en katt. Igentligen så vill jag ha hund men det finns liksom inte tid till det. Men en katt däremot skulle gå jättebra. Jag va hem till morsan igår och hennes lilla katta är bara för rolig. Pratar konstant och ska va med vad man än sysslar med. Söt som socker är hon dessutom. Svart och lite vitt på bröstet och tassarna. Syrrans äldsta avgudar henne och det verkar ganska ömsesidigt. Filippa säger att det är hennes katt och hon har döpt den till Millis, undrar var hon fick det namnet ifrån? Katten ligger still för det mesta när hon ska klappa henne. Om däremot syrrans minsta kommer i närheten så flyr Millis så långt bort hon kan.

Nej dags att sova...

Stort tack..

till mina underbara klasskamrater som skämt bort mig så i några dagar. Igår bjöds jag på jättegod mat, hasselbackspotatis med fläskfilé och whiskeysås och tårta till efterrätt. I morse när jag kom upp till skolan så sjöng dom för mig! Jag blev jättegenerad och jätteglad =) Sen som avslut så bjöds jag på fika efter skolan på ett fik! Så rara!!

Vi hade prov idag dessutom, fin present va? Som tur va gick det jättebra, jag spikade varenda fråga- full pott! Gött det! Nästa vecka är det dags för ett prov till, om T44. Det blir nog bra. Det är för övrigt sista veckan innan vi går ut på praktik igen i tio veckor. Ska bli kul att få köra lite igen.

Nu ska jag lägga mig i soffan och kurera mig lite, är fortfarande inte helt frisk sen i söndags. Djävulsk hosta och ganska ont i halsen, inte kul alls.

tjo

Glad Påsk

Jag har feber. Det är inte bra ur flera synvinklar. Mest för att det är påsk-lunch hos morsan om några timmar och jag vill väldigt gärna äta lite påskmat så här i påsk... Dessutom så ska jag tillbaka till skolan imorrn och jag vill helst inte missa pluggtid så här nära provet.

I fredags va det Elmia för hela slanten. Mycket fina bilar och allmänt trevligt. Jisses vad pengar det är i den branschen! Vad många människor det sysselsätter. Stora dragplåstret va ju helt klart Chip Foose, han är ju duktig och så men på nåt sätt så är det så väldigt amerikanskt.. lite plastigt om ni förstår? Desto roligare var det att se Boyd Coddingtons sista bygge och fotografera Bernt Karlsson, den svenska lackeraren som va med i programmet American Hot Rod Garage. Det blev lite halvpinsamt för precis när jag tagit kortet och sänkte kameran så såg han att jag tog kort och log lite generat, då blev jag lika generad jag.. helknepigt. Man skulle ju kunna tro att han är van kameror vid det här laget..

Sen hittade jag en bil med väldigt fin pinstripe. Ägaren till bilen kom fram och berättade att det va en italienare som gjort dom, jag tror han kallades Captain Blaster eller nåt liknande, sen fick jag komma in i montern och fotografera insidan på dörrarna och instrumentpanelen för där var det också målat.

Jag hittade två fordon hemmahörande i Kristinehamn också. Dels Starholk, en jäkligt snygg motorcykel som jag har sett flera gånger snurrandes här hemma, dock hade den fått ny lack till Elmia-mässan.
Sen hade vi förstås Olme Spyder, ett projekt av Ove Bengtsson från Kristinehamn och Umeå Designhögskola.
Jag satt på huk och tog lite bilder på bilen och när jag reste på mig igen så stod Ove där med ett stort leende och frågade om vi tyckte om bilen. Sen berättade han ingående om hur det hela började och vilket process det varit för att få bilen presentabel i tid till mässan. Sista lacken hade gjorts lördagen innan så det blev snålt om tid, men det gick ju!

Här är lite bilder...

Starholk


Pinstripe - Captain Blaster




Olme Spyder, med ägare/upphovsman




Boyd Coddingtons sista...


Vad tänkte dom när denna gjordes?


Corvette kombi?? What??


De flesta (alla) bilmässor har ju lättklädda bruttor av olika kvalitet, mestadels skanks i mitt tycke. Ibland blir man dock glatt överskad, som av den här tjejen. Hon va för jäkla rolig.
 


Den här däremot va ganska slemmig....

RSS 2.0