trött..

Jag är jättetrött.. Ingen riktigt bra orsak, bara trött.. Känns som jag skulle ha gjort massor idag men det kan ja inte riktigt skryta med. Varit till Karlstad och köpt ett par träningsbyxor (som förmodligen mest bara kommer mysas omkring i, knappast tränas i...). Hoppas inte jag håller på att bli sjuk igen.
Imorrn kväll/natt bär det av. Lite pirrigt.. Jag hade världens jäkla mardöm om det i natt, drömde att allt gick helt fel innan jag ens hann lämna Kristinehamn och allt va mitt eget fel. Ingen kul dröm alls. Vaknade alldeles kallsvettig.

Tänk vilka skumma människor det finns därute. Skulle skicka ett sms till min morbror förut men hade uppenbarligen fel nummer för jag fick tillbaka ett sms där det stod "vem är ni?" Jag bad om ursäkt och sa att jag måste fått fel nummer och så trodde jag inte det va mer med det. Men sen började det komma massa konstiga sms, bara massa pladder. Jag tänkte att det är nog bäst att inte svara för då kanske han blir uppmuntrad att fortsätta.. Sen kom det ett där personen frågade om jag va Veronica Andersson och bodde på den och den adressen och undrade vilket personnummer jag hade!?! Då kände jag att det fick räcka och skrev tillbaka att jag inte va intresserade av vidare kontakt, tack och hej. Då kommer det ett sms där han erbjuder mig pengar för att ha sex med han och hans tjej!! Vad i helvete!!! Då blev det till att tala om att om det kom fler sms så anmäler jag. Då gick det över som tur va. Men va är det för folk!?! Tröttsamt..

Morgondagen blir intressant. Jag måste gå upp ganska tidigt fast jag tekniskt sett är ledig, för jag måste sova några timmar innan det är tänkt att jag ska börja köra. Och för att somna lätt så måste jag upp tidigt..
Smart va? Vi får se om det funkar..


Leklandet

Halv tio i morse bar det av till Leklandet i Karlstad. Jag, syrran och hennes äldsta och några kompisar. Det va riktigt kul, som ett träningspass fast roligare =) Blev riktigt trött efteråt och lär väl till och med få träningsvärk..
Kul koncept förresten, man betalade per barn, vuxna gratis. Vi vuxna hade minst lika roligt som ungarna. Mega-klätterställnings-labyrint, bollar rutchkanor, studsmattor och grejer.




Lyssna...


Virre vs T43 1-0

Kom till jobbet imorse, lagom pirrig och en halvtimme tidig. Fixade med alla papper, fick reda på att det va en T43a som skulle bli draghäst för dagen. Hmm.. Det skulle alltså bli första gången jag kör en sån själv och då har jag bara kört den två gånger tidigare överhuvudtaget. Det blev ingen felfri tur direkt. Lyckades med konsstycket att få motorn att stanna men jag är stolt över att jag löste problemet själv, även om jag faktiskt ringde en av mina instruktörer för att dubbelkolla så att jag gjort rätt efter att jag börjat rulla igen. I Hällefors så va det lugnt som bara den. Hade ju stängt av loket eftersom det inte va nån växling idag och när jag skulle starta upp det igen så tjöt larmet som bara satan. Men, efter lite letande så kom jag på va det va det med så jag grejade det!! Yeay!!


Det blev Kiruna nästa vecka förresten. Det är massa snö däruppe, nån som vill att jag ska ta med en snöboll hem?

tjo...

Jour

Idag blev det en tur till Laxå och tillbaka. Skulle testa två lok, en tmy och en RC3. Vi va en hel hög med folk och dator inkopplad till TMYn men där hittade vi inga fel. RCn va det värre med, massa atc-fel hela tiden. Tillslut ringde fjärren och undrade va problemet va. Det slutade med att vi fick stänga av atc´n och köra utan, lärorikt.
När jag kom tillbaka så fanns det inte riktigt nåt åt mig att göra så jag lyckades få Micke att visa mig hur man byter bromsblock på vagnarna, kan ju va bra att kunna om man nån gång skulle behöva göra det. =)

Imorrn skulle jag egentligen också haft jour men jag fick byta till mig en Hällefors-tur. Jag behöver ju få köra lite själv och han jag bytte med behövde va på kontoret och greja lite så det blev ju jättebra för alla inblandade.

Schemat för nästa vecka är omändrat så nu vet jag inte riktigt vad det blir där. Vi får väl se.

Nu ska jag till syrran och dricka lite kaffe!

tjo

26 oktober...

En utbildningsdag kvar, sen är det slut på sötebrödsdagarna som instruktören säger =) Ska bli skönt att komma igång på riktigt. Fan va gött det är att ha bra arbetskamrater, jag trivs som fisken i vattnet på det där stället alltså. Så hjälpsamma och snälla. Och roliga =) Jag älskar när folk har glimten i ögat.
Som sagt, en dag kvar med utbildning sen är jag ledig i tre dagar, gött gött. Söndag-måndag är det Krylbo som gäller, sen är det ledigt ett par dagar igen och sen Kiruna nästa. Spännande.

Imorrn så har jag sovmorgon, härligt värre. Då kan jag sitta uppe lite längre ikväll och läsa lite. Och lyssna lite på gamla mysiga låtar på Spotify...

tjo

"25 minutes to late.."


Memory lane..

Nu har jag äntligen köpt en ny kaffebryggare. Det blev en Melitta Look De Luxe, tror jag den hette. Har precis invigt den och får väl säga att jag är nöjd med första resultatet. Lite knepigt blir det ju innan man "lär känna" maskinen =) Fast jag tyckte den va dyr. Eller ja, jag trodde inte att det kostade mer än några hundra för en bra bryggare. Men så hittade jag ju en som hade termos istället för vanlig kanna, och en extra termos dessutom. En termos hade jag ju tänkt köpa i vilket fall så då fick det bli den här. Så nu är jag nästan pank, tur att det är lön imorrn..
Hur som helst.. sitter alltså här och dricker lite kaffe och kollar på Vem Vet Mest på svt.. hmm..





Här är förövrigt stövlarna jag hittade när jag va nere i Ullared, på efterfrågan...


Fett minus

Jag vill ge en känga till Rosenbergs i Kristinehamn en foto och pappershandel, egentligen inte hela Rosenbergs utan snarare en enskild anställd. Frågade efter Kodak Gold Professional cd, för jag vill spara ner lite bilder och det ska va bland det bästa att använda iaf för oss vanliga dödliga. Andra skivor laggar ur efter några år och ska man ändå ha backup så vill man ju ha nåt som håller. Men nu va det så att de inte hade såna. Dock inte det som ger stora minus, det va attityden på tanten i affären. "men vi har dom här, dom är lika bra!" När jag talade om att det är dom inte alls så käftade hon emot. Jag förklarade närmre vad skillnaderna va men hon vägrade ge sig!! Pucko..

Trevligare info, jag har nu klarat RC2/3 utbildningen! Yeay!! Nästa vecka är det RC4 som gäller..
Det närmar sig...

Nu är det helg, och jag ska spendera så mycket tid jag bara kan vid mitt lilla hobby-bord, det kliar i fingrarna efter att få pyssla. Och köpa en kaffebryggare..

Jag har för mycket grejer!!

Tänkte sätta mig och pyssla lite ikväll men det gick ju minsann inte.. Jag letade efter några särskilda grejer och upptäckte att jag har massor med pyssel som ligger gömt i olika lådor. Så då blev det förstås till att sortera.
Det är jätteskönt att det är mer iordning men nu är jag ju trött och orkar inte riktigt börja med själva pysslandet. Där har ni dagens I-landsproblem.
Bäst att pausa med lite tv-tittande så får vi se om pyssel-lusten återinfinner sig snart. =)

tjo

Bonnie Tyler..

Jag vet inte vad det är med den här låten.. men hjärtat får liksom inte plats i bröstet på mig längre när jag hör den...


Jag överlevde!

En hel del kronor fattigare men fyra kassar rikare kom jag hem till slut ikväll. Jäklar va seg jag är..
Att åka dit och va kvar över natten va en bra idé, då kunde man prova kläderna i lugn och ro och gå tillbaka med det man inte ville ha dagen därpå. Jättesmidigt. Vi sov på Stall Stum, ett par mil från Gekås. Väldigt mysigt ställe. Förutom oss så va det typ åtta andra tjejer till så det va fullt hus. Vi hade dock hela bottenplan för oss själva i stort sett, vilket va rätt gött för det va ett jäkla kackel på dom andra. Vi hade dock en man i huset, en stooor röd hankatt som höll koll på läget. Jättemaffig. Sen va det två andra katter inne med, en som inte ville lämna toaletten, tydligen för att den inte gillade katt nr tre, en Rex som va elva år men betedde sig som en kattunge nästan. Hon skuttade upp i polarens säng och trampade runt en stund och när jag skulle lägga mig så skuttade hon upp i min istället, det va bara att klappa en stund till. =) Åh, jag vill också ha katt... och hund..
Vad gäller själva Gekås så kom vi fram alldeles för sent. Vi stod TVÅ timmar i kö för att komma in!! Det bär emot att köa för att komma in i en affär.. Kallt va det också.. men det regnade ju i alla fall inte. En timme i kö för att komma ut. Idioti... Idag åkte vi dit till dom öppnade så då va det ju raka vägen in..
Jag köpte faktiskt inte så mycket kläder.. typ tio plagg. En del julklappar blev det förståss, lite mer pyssel till mig =). Lite julgrejer och sängkläder med.. Hittade förresten ett par stövlar också. Först såg jag dom på Scorett för 450kr, så jag la undan dom, ville ju kolla om jag hittade nåt annat först i de anda butikerna. Då hittade jag samma skor i nästa butik för hundra kronor mindre!! Lycka!

Hur som helst.. Nu är jag trött och har precis satt i mig min lyxiga choklad jag köpte förra helgen och en hel del chips så jag ska slappa några minuter i soffan innan det är dags att sova. Till veckan ska jag börja lära mig ett nytt fordon igen...

tjo

How to train your dragon

Eller Draktränaren som den heter på svenska.. Har ni inte sett den så gör det!! Åh, vilken film. Love it. Två av mina favoritsaker, drakar och tecknat! Jag väntar på att dvd:n kommer ut så jag kan köpa den!
Vill ha!



Imorrn ska jag till Ullared... ****tantvarning**** Det ska bli gött att få en del handlat, lite julklappar och sånt till småttingarna och så. Med lite tur så hittar jag nån snygg tröja eller nåt med. Det finns en del kul på Gekås men väldigt mycket skit så det gäller och tänka efter vad man köper på sig. För att inte tala om alla galna kärringar som inte har hyfs i kroppen över huvud taget som bara möljer på.. Åh, vill jag verkligen åka? *suck* Det blir nog bra..
Håll tummarna för mig.

tjo

snor...

Jag har blivit förkyld!! Jäkla skit! Jag ska åka till Torup idag och kommer inte hem förrän imorrn och så blir jag sjuk!! %&#¤&#"¤%&!!!! Men jag ska väl va glad över att jag hade feber igår och inte idag, så jag kan ju faktiskt jobba. Dessutom är vi två på turen så det kommer nog gå fint. Bara trist att va lite under isen..
Jag får ta en runda på apoteket och plocka upp nässpray och panodil.
Fram till dess så tänkte jag nog sitta under filten i soffan och slappa, glo lite på tv och dricka jos..

.....

Ett djupt andetag...

och så varvar vi neeeeeer..........................
____________________________

Detta har hänt;

I lördags åkte jag till Tirre i Göteborg. Förutom själva resan ner, som förstördes av tjattrande kärringar som ylade i falsett, så va det väldigt trevligt. Dom köpte ju hus i våras och jag har inte haft tid att va där och snoka förrän nu. Väldigt fint va det iaf. Temat på besöket va fika. Vi tog ju en tur på stan naturligtvis och hann med att äta två gånger och köpa lyxig choklad i en liiiiten chokladbutik. Två bitar har slunkit ner men jag har faktiskt tre kvar.. kanske två snart för nu när jag kom på att jag har så vill jag förstås äta.. hmm..
Hem från Göteborg skedde naturligtvis med Tågabs Göteborgs-avgång. Jag gillar verkligen dessa 1:a klass vagnar. Supermysiga. Sen gör det ju inget heller att det bara tog två och en halv timme att komma hem..

Idag. Idag hade jag min första egna tur. Och det gick bra!! Jag va lite som en yr höna i början, glömde lite papper så jag fick skutta tillbaka in på kontoret o sånt, men jag gick hur som helst ett par minuter före utsatt tid =) Mycket nöjd. Inga missöden, inte sen, ingen panik nånstans. Det känns såååå skönt. Jag vill passa på att tacka ansvariga gudar för att jag fick en sån smidig "första tur". Tack tack.
_____________________________

Detta ska hända;

Lång varm skön dusch, jag är skitig. Sen soffan och tv för resten av kvällen. Kvällen som för övrigt blir ganska kort för jag tänkte försöka lägga mig i tid, jag börjar halv fem imorrn bitti...
_____________________________

Jäkla skit förresten att jag inte hann träffa Roffe som skulle komma till Hällefors och lära sig nytt lok idag!! Ibland är marginalerna inte på rätt sida =(
_____________________________

Tjo

Åh, vilken dag!

Grums-tur idag. Började som sagt ap-tidigt, men lyckades ändå med berdiften att vakna fem minuter innan klockan ringde. Gött det, då blir man inte lika seg. Körde till Grums, krokade av och gick och la mig och sov i två timmar. Tillbaka på loket så blev det till att vänta för ett Hector-tåg stod i vägen. Under tiden ringde farsan och frågade om jag ville med på hockey. Gärna sa jag, men kan tyvärr inte för jag ska ha prov imorrn och vill inte bli för sen ikväll. Då sa dock min snälla instruktör att vi kunde ju för allt i världen ta provet idag, det va ju synd om jag skulle missa och se FBK. Sagt och gjort, provet tog vi när vi kom tillbaka till Kristinehamn. Lagom nervös kan jag tala om att jag va. Jag hade inte full pott men klarade mig i alla fall med hyfsad marginal, typ sju fel av ca sjuttio. För mycket i mina ögon men det räckte ju som sagt.
Med andra ord så är jag lokförare på riktigt nu, jag får köra själv! Tjoho! =)

Dessutom vann Färjestad över HV71!! Helt ok match överlag, Salak gjorde bra ifrån sig måste jag säga. Negativ kritik är att dom har lite klent offensivt spel emellanåt, lite väl ofta.. Och jag skulle gärna pratat lite med domaren, #10 Thomas Andersson om jag fattat namnet rätt, för han måste haft nån störning under matchens gång.
Hur som helst, vinst med 4-1. Jag gillert!!

Nu ska jag sova, för nu känns det att jag varit vaken i tjugo timmar...

god natt =)

Tröttast...

Uppkörningsveckan är i full gång. I måndags var det tur till Bålsta och hämtade nästan tjugo vagnar med stenplattor. Igår bar det av till Gävle med timmertåg, kom hem idag. Började kvart i fyra i morse så jag är lite seg i mössan just nu. Men det har gått bra iaf, det är ett plus. Imorrn ska vi köra till Grums, ännu en jätte tidig tur så det blir till att lägga sig tidigt ikväll. Fredag är "bara" skriftliga slutprovet, huhu..... Men jag tror nog att instruktören tror att vi klarar det för vi har redan fått schemat för nästa vecka. Hoppas dom inte behöver planera om. =/  Om allt går bra hur som helst så kommer jag ha min allra första egna tur på måndag! Hällefors, tack och lov. Dit har jag ju varit några gånger nu så det känns ganska tryggt. Dock så är det ju system M så man har ju inte alla säkerhetslinor som i vanliga fall, men det fixar jag. Fattas bara att det är mycket vagnar hem så att jag korkar i lokabacken... Får läsa på så jag vet vilken kilometer den börjar..

Det är inte så mycket annat som existerar för mig just nu. Tåg tåg tåg...

Tjo!

I Gävle finns det förresten små bockar överallt, jag va tvungen att ta kort på några stycken. Jätteroliga =)








Scrap-mässa

Japp, scrapbook-mässa i Karlstad idag. Jag syrran och korven drog iväg för lite inspiration och nåt att göra helt enkelt. Det började lovande med att korven blev åksjuk och ville spy hela tiden så hon va ganska olycklig på vägen dit. Vi löste det med att åka med rutan lite öppen, lite kyligt men hellre det än spyor i bilen..
Väl framme va vi lata och orkade inte leta efter den utlovade fria parkeringen utan tog den utanför mässdörrarna. 16:- timmen, en hel förmögenhet för nån som är van lilla Kristinehamns taxor.. Tur att det inte kostade så mycket att gå in, till och med gratis för barn! Vi såg massor med kul grejer och hur mycket som helst vi skulle villja ha, men man fick ju hålla i plånboken lite i alla fall, mässpriserna till trots. Jag kom ändå därifrån med en del godsaker, stämplar för att vara exakt. 
Filippa hittade en mjukis-glass som hon ville ha men sa till Sanna att "då måste vi köpa en åt Zolina också!" Dessutom fick hon en mjukis-dammsugare (sån där delicato-mojj) av tjejen i kassan för att hon nog va mässans yngsta besökare =)

På hemvägen blev det till att stanna på Ica och handla tacos till kvällen. Eftersom vi fick besök så vart det även lite dessert, ugnsvarm frukt med florsocker och riven choklad och glass. Proppmätt är ordet, känns som jag inte kommer behöva äta på en vecka.

Hittade min iPod häromdagen också så på kvällen har jag mest suttit och petat in musik som jag kan tänkas villja lyssna på. Imorrn har jag tänkt bläddra i JTFen, uppkörningsveckan som kommer nu och kan känner press press press...

-

I want it all, I want it now. I need it in the dark hours of the night and in the early morning lights.
Bring me the word and the deed, show me you feel all of me, every single inch of me.
Tell me you understand...

RSS 2.0