Övertid och båtvaxning

Japp. Lördag idag. Och vad har jag gjort undrar ni? Jo det ska jagtala om. Jag har jobbat.. på riktigt alltså.. Övertid utav bara fan.. Semestertid = övertid för alla som inte är på semester. Skitkul. Men allvarligt, det va helt ok.. Hade ju inte så jätte mycket att göra idag i alla fall. Lite extra är ju aldrig fel heller.
Sen när jag kom hem, vid 12 för de som är intresserade, så va det bara att sätta igång att polera på båten. Vi har den ute på annons och det ska komma en kille och kika på den. Då tyckte vi att det kunde va kul om den va ren och snygg. Svettigt värre blev det. Skulle ha haft shorts och linne på mig så hade jag kanske fått lite färg också :P

Nu sitter jag och kollar annonser på blocket. Vi vill sälja båten för att köpa en som är lite större, men när jag satt där och kollade andra båtar så drogs jag in i kategorin "djur".. Närmare bestämt "hundar"... Åh.. va många söta hundvalpar det poppar upp överallt nu.. Jag vill ha................... Men men, det är bara att bita ihop och tänka att det blir senare i livet.. *snyft*

Halv fem idag ska jag äta smörgåstårta. Mumsigt va? Johan fyllde år häromdagen och idag ska vi fira han och hans brorsdotter genom att äta gottigheter.  Undrar vad man ska ge honom i present? Vi är inte så noga med att ge present på själva födelsedagen. Har man inte hittat nåt roligt så är det ju trist att köpa nåt "bara för att". Jag fick en biokväll i present. Den blev i slutet på maj nån gång... Jättemysigt. Jag gillar bio. Jag tycker om att sitta i mörkret och knapra varma baconchips och dricka Loka jorgubb/lime. Dock så tycker jag att man, (och med man menar jag mig själv), ska spara sina biobesök till såna där riktiga storfilmer. Ni vet, Sagan om ringen, Indiana Jones, Harry potter, Titanic... etc.. Inte vilken liten komedi som helst, det förstör liksom upplevelsen för dem riktiga filmerna... äh..

Här är förresten en bild på min nya smyckestavla. Jag gjorde den häromdagen för att ha mina favvishalsband och örhängen så att jag ser dom. Man använder dom mycket oftare om man kommer ihåg att dom existerar :) Det är en vanlig tavelram från Ikea för typ 20kr som jag målade och ett stycke tyg som jag tryckt i ramen. Sen gjorde jag några små krokar att hänga halbanden i bara. Skitsmidigt..

Sex sprit och bombade brudar

Tjo på er. Dagens program handlar om hip-hop videos. Jag såg en alldeles nyss med nån snubbe som hette Notorious B.I.G. Eller ja.. Han må ha gjort låten från början men eftersom han är död, (ihjälskjuten nånstans), så tog alla hans snälla gangsta-polare och gjorde låten åt honom.. eller nåt i den stilen. Hur som helst så va det idel "Show your titties for the B.I.G" och "I fuck her and I point her out the door" och så vidare.. Feta guldhalsband, en flaska champagne i ena handen och den andra handen i skrevet.
Ok att det faktiskt har suttit en stackars liten afro-amerikan i en skrubb i slummen i stora starka USA och kommit på den här texten, (och nej, jag är inte rasist, jag vet flera skitdåliga vita artister också). Självklart så har han aldrig haft en mor som bryr sig och allt ont i hela världen har format honom till den han är och han har absolut inget eget ansvar. Att denna männsika sen har vänner som fått utstå samma hårda liv som förstår hans kvinnohat är ju också mycket tragiskt.
Men, och det är ett jävligt stort men. Vad är det för vansinnigt puckade brudar som går med på att medverka i en sån här video? Dom står där, halvnakna och ålar sig upp och ner längs pålar eller för den delen står framåtböjda med killarna mot röven och ser ut som det är den högsta lyckan i världen att vara ett hål för vem som helst att stoppa k***n i.
Det är så man vill kräkas å deras vägnar.
Nu ska jag gå och titta på nåt ultragulligt för att få bort alla äckelkänslor ur kroppen. Ett avsnitt eller två av Mupparna kanske hjälper?

Det här är en bild från ett cd-fordral förresten.. Titlen är "This one´s for my bitches"
 Behöver jag säga mer?



Snoddas

Det blev inget båtåkande idag. Även om det klarnade upp så blåste det alldeles för mycket får våran lilla båt :( Vi väntade in i det sista för vi ville verkligen ut.. men men.. så är det..
Så för att muntra upp mig lite så bakade jag lite snoddas innan vi satte igång med maten. Jag har aldrig gjort såna förut (!) så det va lite spännande. Dom blev helt ok, tycker jag i alla fall. Johan tyckte dom va jätte goda. Tur för honom det (moahaha!). Jag har till och med bildbevis som jag delar med mig av. Med på bilden är min bästa vän Patissier. Det är den röda klossen. Jisses vad enkelt allt blir när man har en hushållsassistent. Det blir liksom lite roligare att baka när det inte blir så mycket trassel. Den sköter ju sig själv medans jag förbereder nästa ingrediens. Nice :)
Jaja, jag hoppas alla andra fick en trevlig midsommar och att ni som bloggar skvallrar om den snarast!

Tjipp










utmanad av Camilla ...

utmanad av Camilla :)

Regler:
Svara på frågorna om dig själv.
I slutet av inlägget ger du den vidare till 5 andra bloggare.
Och sedan skriver du en kommentar hos deras bloggar att de har en utmaning att hämta.

1. Vad gjorde du för 10 år sen?

Va hyfsat nyförlovad och kär ;D

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag?
Fixa lite mat
Röja lite
Hoppas att det mojnar så man kan åka ut med båten
Njuta
Blogga :P

3. Godis jag gillar?
Mörk choklad.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Köpa ett hus, en utbildning, resa runt och köpa hund

5. Städer/orter som jag bott i?
Kristinehamn
Stockholm

Ja utmanar:
dom jag vill utmana har redan blivit utmanade ju :(

...

...


FRA, midsommar och lite bilder

God kväll kära lyssnare. Eller läsare menar jag.. Imorgon är det midsommarafton. Jag har noll entusiasm för det. Jag har inte mycket entusiasm för nåt numera. Fast om det är fint väder så ska vi åka ut med båten, men jag känner på mig att det kommer gå i stöpet.. Det är ju trots allt midsommar och då kommer det nästan ofelbart att regna. Och vad kommer vi göra då? Jo det ska jag tala om. Precis samma sak som vi gör varenda helg på resten av året. Ingenting. Fixa lite gott käk och sen när den är slut så kanske vi tar en tur med bilen och sen hem igen..  Jag får spader.

Till nåt helt annat så hörde jag på tv4s morgonprogram att det har gått igenom en ny lag som ger FRA rätten att screena all internet och telefontrafik i Sverige. Vilket får mig att gissa att de i detta nu kommer få ett litet "ping" i sin server som säger att en liten människa, (ja, kanske inte liten), i Kristinehamn har skrivit något som involverar FRA och de ska strax gå igenom huruvida jag är en terrorist eller inte. Jag ska hjälpa dom genom att tala om att där tvista de lärde. Jag vet flera stycken som tycker jag terrar dom dagarna i ända. Oftast är det stackarna på jobbet som får stå ut med det men ändå.. När jag ändå har detta statliga organ på tråden vill jag passa på att säga; "Ta er i  r***n och ge fan i folks privatliv."

Jag lovade förresten bilder på tårtorna jag gjorde till studenten så här kommer dom...


Det är över.

Sveriges del i EM är över. Vi fick stryk av ryssarna så det sjöng om det.
Ingen vidare känlsa i magen just nu. Nästan lite illamående..
Jag hade tänkt skriva nåt giftigt om dessa ryssar men jag kan inte. För i ärlighetens namn så är jag bra jävla sur på det svenska laget som helt enkelt inte jobbade hårt nog. Jag må vara novis på det här så jag kan bara jämföra med de två senaste matcherna, men baserat på dessa så va dagens match tragisk.. Inget samspel, det saknades kommunikation mellan spelarna och det såg till och med jag.

Nu får ni ursäkta, jag ska gå och gråta mig till sömns..


Frispark?

Jaha.. Jag har nu sett matchen mellan Sverige och Spanien.. Vi förlorade med 1-2 och frisparkens vara eller inte vara får stå obesvarat i det hela. Men här kommer själva poängen.. När Spanien tryckte in sitt andra mål när det var 1½ jävla minut kvar av hela matchen så kändes det som någon slog luften ur mig. I den stunden så hatade jag alla spanjorer. Det gick förstås över ganska snabbt men hade det klivit in en researangör och sagt att jag skulle få en gratis två-veckors semester i soliga Spanien så hade jag nog kastat ut honom från balkongen. Normalt känner jag bara så här när Färjestad spelar slutspel.. märkligt.



Studentbal är det idag också. Jag va med när min kusin Sophie gjorde sig iordning. Hon blev verkligen jättefin. Ska fråga om jag får lägga upp en bild här senare. Igår va det själva studenten. Det va mottagning hemma hos morbror Jalle där vi firade båda kusinerna (Sophie och Robin). Dom va så fina! Både igår och idag, Robin var urtjusig i sina fina kläder idag :) Min morbror är förresten världsbäst på att laga mat. Sjukt gott. Jag önskar att jag va hälften så duktig. Eller att han hade tid att laga maten hemma hos mig :D
Nu blir det till att slappa lite i soffan, måste ju återhämta mig efter allt firande... och sorg.



Idag är det ett år sedan min farmor dog......


Sjung om studentens lyckliga dar!

Godmorgon. Idag tar en miljard männsikor studenten i lilla Kristinehamn. Nja.. Det känns som det i alla fall. Dom kommer myllra genom stan hela dagen på sina lastbilsflak och vråla ut sin extas över att vara färdiga med skolan. Att dom snart ska plugga vidare på högskola eller kastas ut i arbetslivet är det ingen som vill tänka på idag.
Jag kommer ihåg när jag tog studenten. Det va nästan med lite vemod för jag visste ju att jag skulle förmodligen aldrig träffa mina klasskompisar igen, och mycket riktigt det har jag nästan inte gjort heller. Men sen kommer jag ihåg att jag egentligen inte tyckte om särskillt många av dom.
Hur ser livet ut idag då jämfört med vad jag trodde för åtta år sedan? Ja.. Nog för att jag är tillbaka till det arbete som jag hade precis när jag tog studenten, vilket jag verkligen inte trodde att jag skulle, och jag har inte gjort det jag skulle ha velat i mitt yrkesliv. Men vet ni vad. På nåt konstigt sätt så ångrar jag det inte. Jo, ibland kan jag tänka att varför gjorde jag inte si och så, men över lag så vet jag ju att jag är den jag är idag tack vare allt jag gjort och upplevt. Och livet är inte utstakat, man kan alltid ändra det, bara man verkligen vill. Den enda som betämmer över dig är du själv.

För övrigt så har jag två kusiner som tar studenten idag. Jag gör tårtor till firandet, det är jätte roligt. Jag blev väldigt glad när jag blev tillfrågad om jag ville göra dom, lite rörd faktiskt. Så natuligtvis kommer jag att flippa ur totalt när det närmar sig att dom blir klara för att jag är rädd att dom inte är fina nog eller rädd att dom smakar äckligt. Jag är sån.. knäpp..
Jag kommer lägga upp bilder här på dom senare men det blir nog inte förens senare.. vill ju att de ärade ska få se dom först :)

Tjipp


Eftermiddags-rast

Ja, som rubriken lyder så är inte arbetsdagen slut än utan bara en lätt paus. Jag längtar till klockan är kvart i fyra. Då ska jag stämpla ut, springa ut genom dörrarna och... åka hem och tvätta... VIlket antiklimax.. Men allvarligt, det behövs verkligen. Sen vi köpte båten för några veckor sedan (månad?) så har vi grovt försummat allt som behöver göras hemma. Har bara tagit det som är absolut nödvändigt.  Så nu måste allt annat tvättas.. även dom fula kläderna :P
Kanske skulle passa på att torka av skåpen i köket också.. eller?

Tjipp

??

Jag tittar på fotboll.. Sverige - Grekland.. Vad är det som händer med mig?

Fisk och brödbak

Nu jäklar blommar löken! Sommaren är här och vi njuter av båten i fulla drag. Vi har varit ute hela helgen och njutit av det fina vädret och myst.. Fast inte att förglömma i fredags när vi va ute och det gick 1½meter höga vågor. Det va ganska spännande. Ont som fan gjorde det, det slår ju som fan i båten när man studsar ur vågorna.  Hur som helst. Tänkte bara dela med mig av en bild från i lördags. Johan drog upp en gädda som va 76 cm lång och vägde 3,5kg! Nu ligger det tre filéer i frysen till senare tillfälle. Det fjärde filén grillade vi samma dag :).

Måste även visa en bild på när jag bakat bröd och skurit upp med pålägg och mums. slurp..







Disney-dolly

Tisdagkväll och jag känner mig som en påse nötter. Har precis tagit en tur i skärgården, med bilen, och ätit lite glass. Mycket gott. Men nu är jag galet mätt för innan vi åkte å hade vi ätit hamburgare, och inte vilka hamburgare som helst utan egengjorda! Och istället för bröd så tog vi salladsblad. I salladen la vi tomat, gurka, gul lök, purjolök, majs och själva burgaren av fläskfärs. Helt vansinnigt gott!

Imorgon är min sista dag för veckan. Fatta va gött att va lite extra ledig. Jag har faktiskt lite idéer för vad jag ska göra med den dagen men jag har inte bestämt än. Jag är lite sugen på att baka lite bröd, vi ska ju förmodligen spendera större delen av helgen i båten och då behöver man lite mat i magen och jag vill ha siktkaka med stekt ägg. Får jag lite tid över så tror jag faktiskt att jag ska ta mig ner till stan och se om jag hittar nån ny BH, jag behöver en vit. Undrar om man kanske kan få med sig nån så man kan ta en fika också, hehe..

Nej gott folk, nu ska jag ta en bok och sätta mig på balkongen och njuta av det fina vädret.

Tjipp!

Jo just ja.. Rubriken syftar bara på musiken jag spelar i skrivande stund, en blanding av disney-låtar och Dolly Parton None




RSS 2.0