Ny tävling!

Jaha gott folk, här kommer nästa tävling. Den här gången blir det inga bakverk. Det är två stycken nya ljusstakar i kartong!!
Jag har ingen plats för dom även om jag gillar dom och eftersom jag ska flytta så vill jag slippa bära med mig så mycket som möjligt. 
Kategorin för dagen är blandat. Sista svarsdag kan vi väl säga är fredag 5/12 24:00.
Go for it.
Maila svaren till: [email protected]
 

1: Vad hette Winston Churchills kända bulldog ?
2:
Vad hette den första hunden i rymden ?
3:
Vad heter allfadern i den nordiska mytologin som var krigarnas gud ?
4: Vad heter den jättelika monstervargen som var son till Loke ?
5: Vilket land segrade i den europeiska schlagerfestivalen 1993?
6: Vilken är buddisternas heliga blomma?
7: Vad är en nabo?
8: I vilken stad ligger klagomuren?
9: Vad är Cox orange för frukt?
10:Vad står NHL för?


Woho!

Ok, nu är det gjort. Vi har köpt en ny lägenhet. Den ligger i Irisdal, en 3:a. Det ska bli spännande och jobbigt.. Jag trivs i lägenheten vi har men det är för liten, så är det bara. Jag hoppas vi ska trivas i den nya lägenheten. Det kommer bli skit-tungt att flytta alla grejer. Jag har ett piano. Men sen kommer det bli så roligt att inreda något för första gången. Mer utrymme så att man inte måste gömma saker i lådor bakom soffan. 1 februari är det dags. Så vi har två månader på oss att sälja den vi bor i nu..
Så om nån är intresserad så finns det en 2:a på 57kvm med kul planlösning till salu!
5:e våningen med hiss. Helt underbart ljudisolerat hus. Man hör i stort sett aldrig grannarna.
Balkong givetvis med kanonutsikt över stan.
Fråga gärna om det är nåt ni undrar över eller berätta för era vänner som går i flytt-tankar. Prisidé 25 000:-

Nu ska jag drömma mig bort i inredningens värld.
Tjipp!


Sen höstbild från vår balkong :)

Idag är det dags..

Idag är det dags och jag är nervös. Egentligen borde jag inte ödsla tid på att vara nervös men jag kan inte hjälpa det. Men jag återkommer ikväll eller så med hur det har gått.. med det som är orsaken till att jag är nervös.. De flesta som läser den här bloggen vet redan vad det är men jag törs inte sätta det på pränt för det kanske förstör det hela... töntigt men ändå..
I förrgår fick jag influensavaccin. Det va lite pirrigt. Inte just för själva sprutan utan för möjligheten att man faktiskt kan bli sjuk av den. Men det verkar som jag har klarat mig, för än så länge ligger jag inte och jämrar mig under filtar i soffan. Jag vet inte om det är normal incubationstid eller om man bord ha blivit sjuk nästan omedelbart efter man fått sprutan? Jaja, blir det så blir det.
Snart är det helg! Det ska bli härligt, lördag ska jag till Marieberg och shoppa lite, se om jag hittar några snygga stövlar. Söndag ska jag iväg på prova-på-spa med några tjejer från jobbet. Ska bli gött!!
Nej, nu är det dags att jobba jobba...

Tjipp

Kramp i fingrarna

Jag har spelat lite Guitarr Hero så nu har jag lätt kramp i vänsterhanden. Det gick sådär. Det va ett tag sen jag gjorde ett seriöst försök på spelet så jag får väl skylla mig själv.
Igår va vi och bowla, det va jävelusiskt roligt om man bortser från vissa irritationsmoment. Jag vann... inte. Jag är skitdålig på bowling men det är inte så viktigt. Så länge jag har roligt är jag nöjd. Dock så bröt jag av två naglar sjukt långt in på fingret och det gör ont..  Bra sällskap när vi skulle käka också. Jävlar vilka underbart sköna arbetskamrater jag har! Tack ska ni ha pôjker och flicker, ni gör jobbet mycket lättare!
Ikväll blir det till att ta det lugnt och dega sig soffan till en bra film eller nåt och mumsa chips och dricka cola. Ett bad ska jag ha också, det börjar ju ändå närma sig jul.. Nädå.. Jag älskar att bada. Jag vill helst inte behöva klara mig utan ett badkar. Jag och mitt badkar har en bra relation :)
Nej vänta nu, jag hör något.... Jodå, nu hör jag allt hur soffan ropar på mig. Dags att dra!

Tjipp

Nu är det vinter

Det snöar ute. På nåt sätt gör det mig lite lättare i hjärtat, jag vet inte riktigt varför. Kanske för att det inte är lika mörkt då... För att man kommer ihåg dom bra stunder när man va liten och sprang ut i första snön i overall och på nåt sätt ändå lyckades komma in dyngsur. Där väntade farmor med varm oboy och snörgåsrån. Först slank jag dock ner i en av farfars gamla pyjamasar och ner med fötterna i ett fotbad. Sen satt man där och mös och mumsade och tittade på inspelade program av Disneydags med Nalle Puh och Kalle Anka-klasiker.  Jag saknar farmor och farfar. Dom har betytt mer för mig än någon annan och jag känner hur hjärtat brister lite mer varje gång jag kommer ihåg att jag inte får prata med dom igen. Jag saknar farmors bullbak och otaliga kakor. Inte just att äta dom utan att få va med och göra dom, känna lukten av ett riktigt kök och allt bus hon hittade på för att göra mig lycklig.  Jag saknar farfars berättelser om när han växte upp. Strunt samma att man fick höra samma berättelser flera gånger, det va alltid lika roligt och alltid så underbart att se hur han älskade att berätta. Eller hur han byggde om hela deras sovrum till en koja genom att spika upp lakan i taket och på väggarna så att det blev flera utrymmen att gömma sig i. Och att farmor kröp in där med mig och lekte. Jag är så tacksam att jag ofta talade om för dom hur mycket dom betyder för mig och hur mycket jag älskar dom. Jag är tacksam för den tid vi fick tillsammans.

Cupcakes rockar!

Igår va det dags. Emma och Estela, två tjejer från jobbet kom hem och skulle lära sig göra cupcakes. I det här fallet så är det minimuffins med mörk choklad i och en chokladfrosting ovanpå. Sjukt goda.
Estela ska åka hem till Filippinerna och hälsa på så hon filmade större delen av själva bakprocessen så att hon kunde visa när hon kom fram. Jag vet i och för sig inte om det va bakningen hon ville visa och inte bara två knäppa arbetskamrater. Det va vansinningt mycket skratt och fnitter. När muffinsen va klara så åtnjöt vi dom tillsammans med saft och som underhållning så spelade vi lite Guitarr Hero och Sing Star.  Tur att det är bra isolerat i huset annars hade vi nog fått Securitas på oss :)
Apropå bakverk så är det ju snart juletider och av nån anledning blir jag extra inspirerad att baka kakor och grejer då. Jag bläddrade igenom lite böcker och receptsamlingar jag har och gissa om det finns massor med saker att göra! Hur ska jag hinna? Hur ska jag orka äta upp det?  Tillråga på allt så har vi fått sagt på jobbet att det är övertid i stort sett hela december för att vi inte ska halka efter under själva julhelgen etc. Men hallå! Vi har väl saker som ska hinnas med under december vi med! Nu pratar jag inte bara julbak och så utan man handlar klappar och dekorerar och kommer ihåg att rå om sina nära och kära lite mer. Jag har i alla fall inte ork att jobba 50 timmar i veckan innan jul, är det inget som har förståelse för det? Tydligen inte.. Jag kommer naturligtvis att göra så gott jag kan ändå och försöka lägga in timmar där jag kan men till en rimlig gräns, men jag kommer inte jobba mig medvetslös så att jag somnar på julafton i ren utmattning. 
fredag är det bowling som gäller. Våran avdelning på jobbet ska iväg och slå ner några käglor och kanske några öl. Plus att vi ska äta naturligtvis. Det ska bli trevligt hoppas jag. Jag räknar benhårt med att vinna hela klabbet så klart, bowlingproffs som man är! Bah.. Har bowlat kanske... sex-sju gånger i mitt liv, om man inte räknar med Wii Sports, (och det gör man väl inte antar jag).

Nej hörni, nu ska jag bädda ner mig i soffan och vänta på Grey´s Anatomy, om jag inte somnar innan dess :)

Tjipp

Emma och Estela i mitt kök, jätte duktiga va dom. OCh dom till och med diskade!!  Jag behövde bara titta på och sen äta färdig cupcake! Fatta att det aldrig har hänt mig!!
Tack tjejer!!


Vilken härlig vårdag...

..kan man tro när man tittar ut genom förnstret. Solen skiner och det är 10grader varmt ute. Men nu är det ju inte vår utan höst. I mitten av november dessutom. Var är kylan? Var är det hala underlaget som man svär efter när man nästan slår sig i backen på väg till bilen? Man kanske ska vara tacksam att det är så fint..  Men det sägst ju att en mild vinter ger en kall sommar.. Och det vill vi ju inte..
Idag har vi hunnit med en sväng till Karlstad för att köpa ett kakfat i tre våningar på Ikea, men icke, det va slut. Surt värre, men sånt är livet. Nu har jag ett par timmar på mig innan vi ska iväg igen. Kolla läget i Björneborg lite och hälsa på gamla polers..  Vem vet, vi kanske ser den berömda björnen dom skrivit om i tidningen.

Jag måste förresten tacka Carina för igår kväll :) Det va mycket trevligt och du va en ypperlig värdinna. Och det va roligt att se dig lite på örat! Självklart tack till Angelica också :)

Tjipp

Slickepott :P

Det bästa med att baka kakor är att när man är färdig med själva smeten så får man mumsa i sig det som är kvar på slickepotten. Jag håller precis på med en kaka som jag ska ta med mig hem till en arbetskollega ikväll. Vi ska drick öl/cider, äta pizza, chips med dipp och min kaka.. Om den är god vill säga.. Jag har aldrig gjort den förr.. Det ska bli spännande.. Nej, nu piper det, dags att ta ut den ur ugnen!!


Varför tisdagar...

Jag är trött, det är tisdag, inte nog med det, klockan är bara tio i sju och jag har hela arbetsdagen framför mig. Det finns en ljusglimt i hela och det är att jag kan se tv-serien "Nanny" innan arbetsdagen börjar. Det gäller att ta vara på allt. 
Satt och läste min kusin Sophies blogg häromdagen. Hon är i Grekland och har volontärtjänst. Jag är hemskt avundsjuk. Om du läser det här Sophie, skicka mig din mailadress så jag kan få snacka lite med dig på MSN. Jag vill ju höra hur det är! 
Nej, nu börjar klockan ticka och det är dags att börja..

Ha det alles...

Vinnare av frågetävling samt filmtips!!

Japp gott folk. Trots att många tyckte att det verkade roligt med en tävling så va det få som tävlade men skit samma! Huvudsaken är att jag får en anledning att baka :)

Rätt svar var;
1. Soptunnan
2. Harry Potter och de vises sten
3. Televinken
4. Kasper, Jesper och Jonatan
5. Selleri
6. "Babben" Larsson
7. Mio Min Mio
8. Beppe
9. Twins
10. Sverige
11. Tom Cruise
12. Peyo
13. Expedition Robinson
14. Ja
15. Bengalisk bergsvarg


Vinnare av tävlingen är;

Va snäll och maila mig om vilken av kakorna du vill ha. (Eller kanske snarare vilken Carina vi att du ka ha, hehe..)




Filmtips då?

Jo så här är det, jag har sett två filmer nyligen.  Igår gick jag på bio och såg nya Bond-filmen, Quantum of Solace. Två timmar jag kände att jag skulle kunna ha spenderat bättre. Inte för att filmen i sig va urkass men den rättfärdigade inte riktigt två timmar av obekväm biostols-sittande med irriterande stolsgranne som hänge på min arm hela tiden. Och definitivt inte 100:- som det kostade. För er som inte sett den än, vänta tills den går att hyra. Igår va det bara Daniel Craigs sex-appeal som gjorde det uthärdligt och han har inte jätte mycket sånt... Jag tyckte karaktärerna va tunna och storyn hängde liksom inte riktigt ihop. Det kan hänga ihop med att det är den kortaste Bond-filmen hittills, tog pengarna slut eller?



Vad ni däremot måste se är Mamma Mia! Den filmen är underbar och det va längesen jag skrattade så mycket. Och vilken röst Sophie i filmen har!! Underbar!!!  Filmen släpps på dvd i slutet på november, köp den - se den - bli lycklig!

Snart är det helg!

Fredag morgon, 10 minuter tills arbetsdagen börjar och här sitter man och längtar tills klockan blir halv fyra så man får åka hem igen. Visst är det underbart.
Undrar om det blir nån bio imorrn. Vi tänkte gå och se nya Bond, men det verkar som att maninte fårreservera biljetter till den filmen, och jag går bara på bio om jag kan få plats längst upp i mitten :P Kräsen jag...
Nej, nu får jag nog starta upp..

tjipp

Hallå!!

Det är dålig uppslutning till tävlingen! Jag börjar bli nervös, kom igen nu. Jag vill ju baka..
:P
Det är som sagt fritt fram för vem som helst!

!!! TÄVLING !!!

Japp, nu är det dags goda vänner. Min första, och vem vet, kanske sista tävling i blogglandet!
Varför en tävling? Jo, det är så att jag älskar frågesport. Och jag tänkte att om jag ska få någon att va med på det här är det bäst jag lockar med nåt. Dagens frågetävling kommer gå i underhållningens tecken och priset man kan vinna är ätbart, för det är det jag vill göra just nu :)

Den som vinner får välja mellan dessa två;

Vinsten kommer att skickas med billigaste möjliga metod så välpackat som möjligt alternativt levererat personligen om det inte är för långt bort :)

Svaren mailas till [email protected] . Sista dag att medverka är Lördag 8 November 2008 och vinnaren presenteras på bloggen på söndagen. Om fler personer har samma antal rätt så kommer utslagsfrågor att användas.

Då sätter vi igång!

1: Var slänger Sverker Olofsson oanvändbara prylar  i sitt program PLUS?
2: Vad heter den första filmen om Harry Potter?
3: Vad hette marionettdockan som hallåan tant Anita roade Sveriges barn med?
4: Vad heter de tre rövarna i Kamomilla stad?
5: Vad tyckte TV-kockarna Werner och Werner att det gick lika bra att använda?
6: Vad heter gotländskan som blivit en av våra främsta ståuppkomiker?
7: I vilken bok av Astrid Lingren träffar vi Jum Jum, Riddar Cato och Miramis?
8: Vem ledde barnprogrammet Godnattstund från en säng, iklädd nattmössa och en massa dockor runt sig?
9: Vad heter filmen där Danny DeVito och Arnold Schwarzenegger spela ett genmanipulerat tvillingpar?
10: Från vilket land kommer gruppen The Pusjkins?
11: Vem spelar Frank i filmen Magnolia?
12: Vad heter serietecknaren som skapat Smurfarna?
13: Vad kallade vi TV-programmet Survivor i Sverige?
14: Är det sant att Elvis Prestley uner sin sista tid i livet hade ett dagligt kaloriintag som motsvarade vad två elefanter  
       behöver?
15: Vad är Fantomens Devil för djur? 
 


RSS 2.0