much ado about nothing

Fick min iPhone igår. Gött va? Ja, men den kom inklisive en repa på fronten. Det gillar jag inte på en ny telefon. Så då gjorde jag nåt ganska osvenskt. Jag ringde och klagade, passade på att nämna att den dessutom kom en vecka senare än vad dom sagt från början. Det slutade hur som helst med att dom skickar ut en ny mobil till mig så får jag skicka tillbaka den andra. Känns iofs lite smågnälligt av mig för repan är verkligen inte stor men va fan.. Dessutom så hade jag ju hunnit aktivera det nya simkortet så det till gamla telefonen kommer snart sluta funka så jag måste använda den nya tills jag får utbytesnallen. Jaja..

Va till Bålsta i måndags, lång dag, men det gick rätt smidigt. Kände mig lite seg, lite öm i halsen och så men det gick an. Igår morse däremot va jag inte lika pigg. Jätte tjock i halsen och snorig som fan.. Som tur va så hade jag bara fem timmars jour då och spenderade ett par timmar med att sortera papper på kontoret, sen fick jag faktiskt gå hem om jag ville. Sen efter lite vila och pillerknaprande så kännde jag mig bättre. Idag va jag typ bra men av nån anldening så har jag börjat snora som fan nu till kvällen, jäkla onödigt tycker jag. Men jag har ju varit ledig idag så jag har ju kunnat slappa i alla fall. Det va här några karlar och besiktade förnsterbytet och dom verkade nöjda, bra det. Enda grejen är att det blivit en stor spricka i väggen i vardagsrummet men det skulle dom tydligen fixa. Nästa vecka ska det bli besiktning på hela renoveringen av stambytet.

Imorrn drar jag till Gävle, det va jätte längesen jag va där, hoppas jag kommer ihåg allt. Framförallt hoppas jag det flyter på som det ska. Skulle va gött med lite slötid där uppe så man kan gå och käka i lugn och ro och så..

Anyway.. Satt och lekte lite med kameran när vi åkte genom Stockholm i måndags, det blev några bilder som jag tyckte va rätt så fräna. Använde bara min lilla kompaktkamera med lite egna inställningar.







Aj... aj aj aj.... aj.

Igår va det fullt ös på Boda Borg. Jäklar va vi rände runt och kröp i tunnlar och löste gåtor och hängde i stegar och grejer. Resultatet är att jag har en sjujäkla träningsvärk idag. Men det va väldigt kul. Tyvärr kan jag inte skryta med att mitt lag vann, men vi kom i alla fall tvåa (av tre)! Svettigt värre.. jag önskade ganska snart att jag spenderat några timmar i veckan på gym. Jag är så otränad!! Det är pinsamt..  
Efter prisutdelningen, vårt lag fick små ficklampor, så va det dags för lite käk. Det va en smarrig tacobuffé och jag åt alldeles för mycket. Sen gick det ju ner en och annan annan öl under kvällen med :) Tyvärr så va jag och några till tvungna att bryta upp redan vid tio för då gick bussen hem, men vi fortsatte på the Pub hemma i stan istället några av oss. Kvällen va lugn men när jag väl kom hem va jag så trött så jag stöp i säng. Och vaknade som sagt med en jäkla värk i kroppen :P
Idag tog jag det med andra ord väldigt lugnt. En kortare tur till Karlstad och Ikea för att få tag i några kuddar till soffan bara, och i eftermiddags va det dags för Johan att gadda sig så då satt jag där och degade. Sjukt sugen man blir då på att skaffa en ny! Men det får vänta..
Nu lockar sömnen igen känner jag och ska jag orka med monsterpasset imorrn så lär jag nog sova nu.

Tjo

Bassning.

Jag fick kritik idag av kusin för att jag är aldeles för dålig på att uppdatera min blogg. Inte helt fel ute iofs. Så för sakens skull kan jag berätta att jag hängt med syrran större delen av dagen. Dom hade extraöppet nere i butikerna ikväll med extra erbjudanden, så vi drog en repa i några. Hittade ett par jäkligt sköna byxor, typ capri-modell eller va det kallas. Och en top.. Om jag orkade så hade jag fixat en bild på mina nya inköp men jag känner inte riktigt för att stå modell just idag.. Det va hur som helst gött att få tag i ett par lite mer somriga byxor, nu behöver jag bara få tag i lite shorts och så för det har jag inga längre.
Måste förresten säga att jag är väldigt nöjd med mina asbilliga skor från coop, jättesköna.
Nu tänker jag nog gå och sova, det är ju en dag imorrn med som jag dessutom ska va hyfsat aktiv på.

Tjo

Ute i god tid..

Jag har precis deklarerat. Jag har väl aldrig varit ute i så god tid någonsin. Nu är det gjort i alla fall. Imorrn är det dags med alla jäkla räkningar.. hu.. Men det är väl bara att betala och se glad ut som vanligt.
Idag kom jag hem från Lessebo. Ligger mellan Växjö och Kalmar för den som är intresserad. Det va en ny tur för mig så det va rätt kul. Det är en tur man är två på dessutom så man behövde ju dessutom inte va ensam.
Nu sträcker helgen ut sig framför mig hur som helst, det känns gött. Lördag är det dags för Bodaborg med jobbet, hoppas det blir kul. Annars hade jag nog tänkt slöa så mycket som möjligt.. ovanligt va? Jag tycker att man gött kan slöa när man är ledig, när ska man annars göra det. Däremot så skulle jag nog kunna tänka mig att måla lite i helgen.. och äta lite kakor. Jag är vansinnigt sugen på kakor.. i någon form av choklad helst..


*sleep mode*

Helgen är redan slut..

Då är det söndag kväll och imorrn börjar allvaret igen. Ska till Bålsta över dagen. Hela dagen. Börjar vid sju och ska va hemma strax innan midnatt igen, men vi är två på turen så det ska väl gå bra. Jag hoppas det kommer va bra väder så man slipper frysa när man är ute och växlar. Helst inte sånt väder det verkar va just nu, det låter som det blåser storm ute, det har jag ingen lust med alls.. Jag vill verkligen att det ska töa bort ordentligt nu, jag är så trött på allt vintertjafs. Jag vill kunna lägga undan allt vad vinterkläder heter och packa undan vinterstövlarna. Jag måste måste måste rensa och organisera i garderoberna dessutom, det är en enda röra och jag har jackor och sånt jag inte använt på flera år som tar upp en massa plats. Det ska ut på tradera eller skänkas bort snarast. Det jobbiga är bara att jag har lite svårt att slänga saker, jag kan ju eventuellt behöva det nån gång.. Onödigt värre. Även om jag tycker det är lite trist och jobbigt att slänga saker så känns det ändå alltid som jag har gått ner tio kilo varje gång jag gör det. Man blir liksom av med det där tänket att man måste fixa det osv.. om ni fattar...?
Snart är mars månad slut också.. det känns som det här året springer iväg.. Vilket påminner mig om att jag nog ska springa iväg och borsta tänderna och gå och sova..

Tjo..

Rusning till badet??

När jag för en gångs skull faktiskt ska ta mig till badhuset för ett träningspass med kära träningsgurun Anne så finns det inte en enda parkeringsplats på hela området. Folk stod parkerade längs vägarna och på parkeringsförbud och gud vet allt. Dessutom så blev jag nästan påkörd av nån rabiat kärring som inte orkade se sig för i jakten på den förlorade parkeringsplatsen. Lite hänsyn ska man väl kunna begära eller?
Det blev hur som helst till att vända hem igen. Jag körde faktiskt ett litet eget pass hemma men det blir ju liksom inte riktigt samma sak.

Idag hade jag en tur till Hällefors, imorrn blir det likaså... Hoppas jag har samma tur med tågklarerare som jag haft idag, bara pärlor. Jag skrämde dessutom slag på tkl i Storfors. Skulle ringa tkl i Hällefors när jag va där och begära ut mig men tog fel nummer och reagerade inte på det själv. Han fick halvpanik och undrade hur i helvete jag kunde va där så snabbt. Tur att han hade lite humor, dessutom bad jag såklart om ursäkt för tabben.

Jag skulle egentligen åkt till Storå i natt men det blev ändrat eftersom dagens tur inte blev riktigt som det va tänkt. Nattvilan gick åt helsike så då fick det bli Hällefors imorrn med. Hoppas på lika gött väder som idag, der det va riktigt nice.

Måste förresten lägga upp en bild på syrrans äldsta från häromdagen. Syrran sjöng med Zolina och Filippa va redan sur för att hon inte fick glass så då skulle inte dom få sjunga. Det struntade vi dock fullständigt i, som synes :)



sol ute..

Inte nu då, nu är det kväll. Men det har varit väldigt härligt väder idag. Dessutom va jag ledig, det va trevligt. Syrran jagade ut mig ur lägenheten vid halv elva på en frukostfika innan hon skulle jobba. Satte oss på Ejes en kortis och babblade lite om allt och ingenting. Precis när hon börjat gå mot jobbet med mig som sällskap en kort bit på vägenså ringer hennes telefon. Minstingen har nästan 40grader feber och måste hämtas på dagis. Typiskt värre, det va bara att ringa jobbet och förklara läget, sen hämta kidsen. Inte lätt alla gånger.
Jag tog en sväng över stan lite senare i jakt på Rutiga Kokboken. Hittade den också men den va så satans dyr så det fick vackert vara. Däremot hittade jag ett par skor på coop(!) för ynkliga 99kr. Det gillar vi, håller kanske en sommar med lite tur men man får väl vad man betalar för. Converse-kopior va det iaf. Jag gillar dom, jag hade såna när jag va ung och oskuldsfull kommer jag ihåg. Jag har funderat ett tag på att skaffa såna igen men för mig är det liksom slit-skor och det har jag ingen lust att betala sjuhundra spänn för. Då får man ju hjärnblödning första gången man lyckas lera ner dom i vårvädret.


Nya fönster

Idag blev dom klara med fönsterbytet, invändigt i alla fall. Det blev jättefint. Enda bekymret är att nu går alla persienner på insidan fönstren, vilket ställer till det med blomkrakarna som bor där. Det måste jag lösa på nåt sätt. Det börjar bli dags att fixa en snygg och bra lösning på gardin-situationen i vardagsrummet också. Vi har bott här i två år och än har det inte funnits några gardiner där. Jag har liksom inte kunnat bestämma mig för vad jag vill ha. Nu finns det dessutom inte ens några fästen för en gardinstång så nu gäller det att komma på nåt från scratch. Vilket egentligen borde va lättare för då fins det ju inga begränsningar. Lättare och dyrare... hu.. Vad tror ni om sånadär jalusier? Det kan ju bli snyggt.. Äh, jag får väl hugga tag i kusinen eller nåt så får hon välja, hon kan det där.

Fasen va trött jag va när jag kom hem från Göteborg idag förresten. Det blev lite ont om sömn för det blev lite försenat ner igår. Men jag hade iaf sällskap halva vägen av en av grabbarna på vagnverkstan som behövde skjuts så det va kul att ha nån att prata lite med. Tyvärr så snodde en kollega honom i Hasselfors för det behövdes hjälp att växla in hans tåg. Fjärren visste om att jag skulle stanna till och släppa av honom men dom ringde upp mig efter några minuter och frågade om jag hade parkerat. Vilken jäkla fråga.. Jo jag gick och tog en fika.. Tss..
Hur som helst, jag kom ju hem tillslut. Ville inget hellre än att gå och lägga mig nån timme, hade dessutom en ganska jobbig huvudvärk. Det gick ju dock inte eftersom dom inte va helt klara i lägenheten med fönstren så jag fick vackert va vaken. Snodde med mig datorn in i sovrummet och slösurfade nån timme. När dom lämnade lägenheten så hade jag bara typ en timme på mig innan det va dags att fixa med käk etc så det blev inte så mycket vilat för min del..

Imorrn är det dags att köra till Hällefors, alltid lika spännande :P Sen ska kvällen spenderas som barnvakt åt systers små monster, det ska bli intressant.
Det betyder att jag behöver sova nu, annars kommer jag aldrig orka med allt.

God natt

varför ha ledigt...

...när man kan jobba?
Eller vad säger man? Skulle vait ledig idag egentligen men blev inringd för att köra Grums i morse. Härligt att komma upp i tid, typ 03.00... mysigt. Men det blir ju på övertid iaf så det går ju an.
Tog svängen över stan innan jag gick hem och hittade in i en liiiten butik som heter Ost-Björn. Massa ostar och korv och skinka och grejer. Gick därifrån 140kr fattigare och tre ostar rikare. En Vacherol eller hur det stavas, en norsk tomatost och en bit brännvinsost. Den senare ska jag äta av innom ca tio minuter som lunch. Senare i eftermiddag så är det dags för kalas-fika hos kusin Sophie som fyller år, eller gjorde för några dagar sen iaf..
Sen får vi väl se vad det blir. Risken finns att jag kommer bli vansinnigt trött till kvällen för jag lyckades inte sova nåt när jag väntade på vagnarna i Grums. Men är det nån som har förslag på nåt kul att göra så säg till, jag vill inte sova bort helgen.
Nu kurrar magen nåt vansinnigt, dags att slita fram brännvinsosten!

Älgfärs..

Vet ni hur mosad älg luktar? Inte gott. Riktigt jäkla vidrigt faktiskt. Har haft jour idag så jag, vilket bland annat innebar att jag fick köra ner ett lok som kört på en älg till stall för rengöring och reparation. Hela fronten och plogen va full av maginnehåll och det hängde tarmar och klet överallt. Väl inne i stall och dom började gröpa runt i allt så slet dom fram en bit av revbenen och nån klump som ingen riktigt kunde identifiera. Vi hittade slamsor längs nästan hela sidan på loket och första axeln på vagnen närmast lok va geggig och full av päls. Stackars djur..
Igår kom jag hem från en Krylbo-tur, som va smidig som bara den om man bortser från en lätt bångstyrig spårspärr. Bortskämd med att få sitta på loket typ hela tiden och kollegan va ute och växlade. Kvällen blev inte så långtråkig som den brukar heller..
Kan ni fatta att det är Mars redan? Det va ju nyss jul. Märkligt att tiden kan variera så. Att det kan kännas som det nyss va jul medans det känns som andra grejer är hur längesen som helst.. Hmm..
Imorrn är jag ledig! Wee! Då ska jag se om jag hittar en present till kusinen och ta en fika med syrran och min tränings-guru. Tänkte försöka få till ett träningspass med henne snart, jag har blivit så vansinnigt lat, behöver få en spark i häcken så jag kommer igång igen. Med lite tur får jag med mig syrran också.
Torsdag är det dags för en ny Krylbo-tur igen, ska försöka komma ihåg att ta med mig boken jag köpte häromdagen, man har ju som sagt ganska mycket tid till övers när man är där. Sen är det långhelg för mig, trevligt..

Och nu, nu är det slutinformerat för dagen.

RSS 2.0